Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szklarnia"

Moja codzienność - ogród Oli 09:00, 15 sie 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Chcesz zrywać pomidory z drabiny ? moje niedługo chyba tylko tak się da

MOje ogranicza szklarnia.... wiec bez drabiny sie da...tylko pomiędzy nie wejdzie .... busz.
Jeżówki odmianowe..szkoda zachodu z sianiem.. nic z tego nie wyjdzie.
Ogród do kwadratu 10:21, 13 sie 2014

Do góry
Alex... eM też mówił, że mogę przy drodze z taczką stanąć i sprzedawać ...
KoktajLOVE ... są jakby lekko słonawe... bossskie w smaku prosto z krzaczka - dzieciaki je uwielbiają i biegają wciąż po nie do szklani...

Justyś... nie było nas, a warzywka szu, szu porosły jak szalone Reszta zielona... jeszcze dojrzewa . Stronka bardzo mi się spodobała... różne ciekawe eko informacje

Agata - jestem szczęśliwą posiadaczką szklarni od ubiegłej jesieni ... upchałam w niej ile się dało... i warzywnik też od początku ogrodu miałam... A jesienią dojdą jeszcze jagodowo-owocowe klimaty ... sielskie życie... I nie kłamałam, że miałam mnóstwo pracy w ogrodzie... jak nie ozdobna część to warzywna do obrobienia...

Bogdziu... gdyby nie szklarnia, w życiu nie miałabym takich pomidorasków! Próbowałam już sadzić je na świeżym powietrzu... nic z tego nie wychodziło. Ale tego roku... udało się dzięki szklarni
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:13, 07 sie 2014

Do góry
Aneta - kwiatostany na rozplenicy były, ale jeszcze ukryte.. pomiędzy liśćmi, a przez te 3 dni wydarły do góry Zresztą na tak krótkiej wizycie trudno wszytko zobaczyć.. to jest niemożliwe, ja sama zapominam o niektórych roślinach, że je mam..

Marek - róża Mary Ann jest przepiękna.. i też Anna.. w połowie, ale Anna Zaczęłam nadrabiać Twój wątek.. ale pora uciekać do obowiazkó.. znó zasiedziałąm sie na forum

Jola - ja mam sklerozę.. i chaos, wiec zapomnieć łatwo.. i tu juz nawet nie gra roli wielkość ogrodu, tylko jego styl

Ola - u mnie padało, a raczej kropiło... i ani deszczu, ani słońca...

Teraz muszę już uciekać... znów ugrzęzłam u siebie zamiast u Was... chyba nigdy nei nadrobię zaległosci...buuuuu

Na pocieszenie zostawiam jakieś słąbe fotki.... czyli ja i moje 4 litery...

I przygotowania do kręcenia w szklarni..ale tam pomysłodawca i wytwórca konstrukcji stalowej szklarni się produkował.. mi było wstyd pokazać sie przy takich plonach, które w tym roku są okropne... pomidory jako taka, a ogórów nie mam....bo nie takie posadziłam i wydarłam dziady.. na cholerę mi szklarniowe?? Dokupiłam zwykłe i złapały przędziorka.. wiec też wydarłam... Szklarnia to moja tegoroczna największa porażka.. Ja uciekłam z tego miejsca .. nie wiem co kręcili i o czym rozmawiali.. dostali zakaz pokazywania ogórków.. Ja w tym czasie zajęłam sie Muminkiem i jego ulubioną zabawką

Spełnione marzenie - ogród 20:39, 05 sie 2014

Do góry
Grażynko męczennice na zimę trzeba zabrać do domu . Lubi w zimie temp ok 10 stopni i częste zraszanie 3 razy w tygodniu. Najlepsza na zimę jest wilgotna szklarnia. Owoce się zrywa i są jadalne choć nie wszystkim smakują Pozdrawiam.
Ogródek Ewy 22:59, 29 lip 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Jestem niepocieszony

Hmmm to znaczy że ma jadalne owoce ? Nie mam pojęcia co to może być

Ewciu a co to za szklarnia w której pracowałaś ?

Kiedyś daleko w świecie pracowałam na chlebek.
Była to uprawa ekologiczna ziółek (prawdziwych), warzywek, nawet jadalnych kwiatów. Część uprawiana była pod szkłem a część pod chmurką. Tam połknęłam bakcyla grzebania w ziemi.
Ogródek Ewy 22:49, 29 lip 2014

Do góry
Jestem niepocieszony

Hmmm to znaczy że ma jadalne owoce ? Nie mam pojęcia co to może być

Ewciu a co to za szklarnia w której pracowałaś ?
Pokażę nasz ogród 17:23, 15 lip 2014

Do góry
Na szybko przyszłam z rewizytą. Zajrzałam do wizytówki. Cudnie! Bardzo przytulnie. A najbardziej to jestem zachwycona warzywnikiem. Szklarnia to moje marzenie, ale nie mam na nią już miejsca.
Pozdrawiam i zapraszam!
Ogród do kwadratu 17:04, 06 lip 2014

Do góry
Graby... pięknie przyrosły - będzie cięcie

I szklarnia...

"Baśniowy" Ogród 14:41, 03 lip 2014

Do góry
Zawitko ,Agatko wracam po miesięcznej przerwie, w ogródku cudów nie zrobiłam, szklarnia w końcu złożona, wszystko dosyć ładnie rośnie bez specjalnej, mojej opieki z braku czasu niestety...

Kondziowy ogrod cz II 09:45, 03 lip 2014

Do góry
Ozz napisał(a)

Może to tak niegrzecznie się wtrącać, ale dwa kroki od Berlina w Poczdamie jest rezydencja rokokowa Sanssouci - wraz z parkiem, generalnie mekka tego stylu w tamtych czasach, zaś w innej części miasta (tam niestety nie zdążyłam dotrzeć ) - jest Park, który został po wystawie ogrodniczej (chyba najsłynniejszej po CHelsea) BUGA - Volkspark i jest mega ciekawy, zwłaszcza, że znajduje się obok tzw. Biosphare czyli ogromna palmiarnio-szklarnia. Wklep sobie te nazwy w grafikę w wyszukiwarce to będzie widać czy warto

ech - zazdroszczę. Berlin też super ciekawe miasto.
dzieki za podpowiedzi na pewno sie przydadzą
Kondziowy ogrod cz II 23:08, 02 lip 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
o kasiek hi hi hi bede miał romas do ciebie planujemy wyjazd do Berlina na piątek sobotę niedziele znasz moze szkółki i ogrody jakie mozna tam zwiedzić w okolicy

Może to tak niegrzecznie się wtrącać, ale dwa kroki od Berlina w Poczdamie jest rezydencja rokokowa Sanssouci - wraz z parkiem, generalnie mekka tego stylu w tamtych czasach, zaś w innej części miasta (tam niestety nie zdążyłam dotrzeć ) - jest Park, który został po wystawie ogrodniczej (chyba najsłynniejszej po CHelsea) BUGA - Volkspark i jest mega ciekawy, zwłaszcza, że znajduje się obok tzw. Biosphare czyli ogromna palmiarnio-szklarnia. Wklep sobie te nazwy w grafikę w wyszukiwarce to będzie widać czy warto

ech - zazdroszczę. Berlin też super ciekawe miasto.
Praha - zahrady / Ogrody Pragi 22:43, 02 lip 2014

Do góry
Odświeżam ten wątek, bo warto. Praga jest blisko, pewnie wiele osób ja odwiedza. Do miejsc pokazanych już, dodam trzy, które odwiedziłam w ostatni weekend:
1. Ogród Różany,
2. Ogród Botaniczny przy Uniwersytecie,
3. Ogród Botaniczny i szklarnia w dzielnicy Troja.
Na zachętę dorzucę kilka zdjęć. Najpierw Ogród Różany, na wzgórzu Petrin, na wprost od wyjścia a kolejki. Powiem tak, ja się popłakałam z zachwytu. To naprawdę jedna z piękniejszych różanek jakie widziałam. Jedyny minus brak tabliczek, więc róże pozostają nieznajome.

Róże sadzone są w dużych, monotonnych grupach podsadzonych kocimiętką. Gdzieniegdzie są róże sztamowe albo pnącze i bukszpany.
Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 18:34, 22 cze 2014

Do góry
jak wspomniałam ten cudny młody kawaler skoncentrował na sobie wszystkie moje zmysły ... ... ależ on słodki ...

no ale przytomnie pospacerowałam po ogrodzie i ... i choć zdarza mi się, że umiem się wypowiedzieć tak tu nie wiem ... nie umiem ... bo cokolwiek nie powiem będzie za mało ...

w ogrodzie zachwyca wszystko ... zawsze zachwycało jednak od mojego ostatniego z nim spotkania miały miejsce zmiany, które przeorganizowały przestrzeń w ogród idealny ... zmieniło się wiele ... tak wiele, ze od czego zacząć trudno zdecydować ...

jak trudno to na pierwszy ogień niech pójdzie szklarnia ... gdy Ania wrzuciła temat jej eksmisji rozgorzała dyskusja ... forum podzieliło się na tych co są za jej przetarganiam do przeciwległej części ogrodu i na tych (z mną ) co tego nie widzą ... Ania wiedziała swoje ... i teraz wiem i ja ...

MI miała rację ... szklarnia w nowej lokalizacji ma się idealnie ... schowany za nią i za różanką warzywniczek również ... tuż obok sad i "Smaczna rabata" z poziomkami i borówkami to wyjątkowo dobrze zorganizowana przestrzeń użytkowa ogrodu ... yhm ... Anuś wrócę na borówki ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:19, 15 cze 2014

Do góry
I różanki, warzywnik, szklarnia

Wsiowa rabata

Kawałek rabat z liliowcami i rh ..tu nie ma gdzie odejść do zrobienia panoramy..

Tak samo nie da sie zrobić frontu.... i koniec mojego ogrodu. Foto pokazuje, że jest to większe niż jest.. i tyle mego dobra..za dużo do roboty, za mało na chciejstwa
Życie w wiejskim ogrodzie 08:37, 06 cze 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Mój duży a Twój bardzo romantyczny i elegancki Jesteś konsekwentny w realizowaniu marzeń W tym roku kurnik a za rok szklarnia Na pewno Ci się uda Pozdrawiam !

OMG!!! jaki cudny warzywnik...też jestem fanką warzywników...ale moje skrzynie przy Twoim areale wypadają bladziutko...podoba mi się Twoje eko podejście do ogrodu...zapisuję wątek
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:47, 03 cze 2014

Do góry
Fotka super i szklarnia na niej
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:59, 02 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jak kupisz okaz taki jak Bawarka, to będzie do biesiadowania... pod moim trzeba na kolanach chodzić... bardziej na pielgrzymkę za grzechy się nadaje niż do biesiadowania Ma kształt taki jak mój.... kielich

A różanka taka była .. przed przesadzeniem... z powodu szklarnii
Teraz tu jest szklarnia.. a róże są gdzie są
Było pięknie I w Tym roku będzie pięknie..

[/quote

Anek,ale ta różanka piękna

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:38, 02 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Czyli gdy mi się zamarzy miejsce do biesiadowania pod drzewem to mam posadzic katalpę? Czy zrobię z niej parasol?

Jak kupisz okaz taki jak Bawarka, to będzie do biesiadowania... pod moim trzeba na kolanach chodzić... bardziej na pielgrzymkę za grzechy się nadaje niż do biesiadowania Ma kształt taki jak mój.... kielich

A różanka taka była .. przed przesadzeniem... z powodu szklarnii
Teraz tu jest szklarnia.. a róże są gdzie są
Było pięknie I w Tym roku będzie pięknie..

Życie w wiejskim ogrodzie 13:55, 30 maj 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Mój duży a Twój bardzo romantyczny i elegancki Jesteś konsekwentny w realizowaniu marzeń W tym roku kurnik a za rok szklarnia Na pewno Ci się uda Pozdrawiam !

Przemku!
Warzywnik jak okiem sięgnąć! Końca nie widać.
Piękny i zadbany. Podobno są teraz modne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies