Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

karol1a 22:39, 06 mar 2015

Ja też jestem z łódzkiego i w zeszły weekend posiałam pietruszkę, marchewkę, groszek słodki, w tunelu foliowym sałatę, rzodkiewkę, kalarepkę, brokuł, kalafior,jarmuż. Przycięłam już tawułę, pęcherznicę, hortensję i dobrałam się z grubsza do truskawek. Myślicie że oszalałam?
KasiaWB 22:41, 06 mar 2015

Karola, widzę, że wiosnę poczułaś ) z lawendą jeszcze poczekaj
Muszę przyjechać kiedyś do Ciebie na szkolenie nt. gumowania ogrodu
Uwielbiam tytuł Twojego wątku
Buziaki!
popcorn 06:13, 07 mar 2015

Monika, zobaczymy wiec jak smakuje, trochę się bojam teraz, po tym jak Dziewczyny napisały ze jak zmarznięte ziemniaki, brr hehe
Musze naładować tego isio, bo się wczoraj zeźliłam:/

Mariolko, ja nie chcę tu dzików! No trochę poszalałam, ale ja wszystko robię szybko i jak się wezmę to się pali w rękach Moje przebiśniegi kwitną od ok 2 tyg, ale że pogoda jest jaka jest, to pewnie będą jeszcze ze dwa.

Karola, witaj! hehe. Ty masz tunel, a ja nie Myślę że będzie dobrze Zwykle mi się upiecze hihi Kapustowate siejesz wprost do gruntu?

Kasia, pozdrawiam i zapraszam! Lawendę chciałam pociąć dzisiaj-jutro, ale jak tak straszycie to może wytrzymam jeszcze z tydzień

zbieram się na bazarek, potem na masaż i ćwiczenia z Młodą miłego weekendu!!
popcorn 14:06, 07 mar 2015

Uff, zmachałam się.
Od rana na bazarku, siąpiło - więc krótko, zakupy warzywne zrobione. Potem mój masaż, Młodej ćwiczenia, market i na 12tą w domu. Wykopałam ukrzyżowaną jabłonkę i posadziłam ją w donicy - największej jaką miałam (20l?) a i tak musiałam jej odrąbać najgrubsze korzenie... mam nadzieję da radę. Jeszcze nie ma nawet nabrzmiałych pąków.

Miejsce po jabłonce przekopałam z obornikiem, wyrównałam, zrobiłam rowki i Młoda posiała 2 rządki szpinaku, 2 rządki marchewki średniowczesnej i resztę grządki = jej połowę obsiała 1,5 opakowania grochu łuskowego.
Potem byłam za mało zmęczona Wygrabiłam różane resztki po drugiej stronie płotu, wykopałam kilka kęp chwastów i ustawiłam 2 skrzynki. Wypełniłam je workiem obornika i prawie całą ziemią wybraną z kompostownika plastikowego. uff
Teraz poczekam aż osiądzie (hahaha, pewnie do jutra) i posiejemy z Młodą w jednej skrzynce sałatę w odmianach i rzodkiewkę, a w drugiej jeszcze nie wiem co. Po sałacie w maju będą tam pomidory (może w drugiej skrzynce też?) - więc nie żałowałam obornika. Jeszcze do zagospodarowania tylko 1 worek mi został. Spociłam się, więc fajrant, prysznic i jedziemy na obiad w gości

miłego popołudnia!
Kasya 14:13, 07 mar 2015

Alez ty jesteś szybka
Ja tam widzę przymrozki w nocy do -4 wiec nie sprzątam jeszcze listków
A czemu wykopalas jablonke ?
popcorn 20:42, 07 mar 2015

Kasiu, przymrozki mi nie straszne, gdyby było minus 10 to bym się martwiła. Obok jabłonki posadziłam w ubiegłym roku brzoskwinię płaskoowocową Saturn, a jabłonkę posadzę gdzie indziej (za płotem chyba) - za dużo miejsca zabierała, a akurat tam mi było potrzebne
Zrobiłam jeszcze kanciki przy obwódce lawendowej, teraz lepiej widoczne są krokusy

miłego wieczoru! Jutro ma być 15 stopni, poszaleję trochę
karol1a 21:20, 07 mar 2015

Aleś Ty rakieta. Ja coś czuję się trochę grypowo, więc musiałam dziś odpuścic. Jedyne co zrobiłam to podlałam w tunelu. Kapustne wysiałam w tunelu ale jako tymczasowym rozsadniku.
popcorn 07:11, 08 mar 2015

Dzisiaj nawet przymrozku nie było Słonko od rana, jak się ociepli coś pogrzebię. Młoda z M pojadą na koniki, będę miała chwilę pusty dom

Hm, fajnie byłoby mieć tunel.. a najlepiej szklarenkę, za garażem bym ją miała, taką

https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Farchiwum.allegro.pl%2Foferta%2Facm-szklarnia-przyscienna-ogrod-zimowy-7-5-gratis-i2905473011.html&ei=Aej7VIWfD8f2O8r7gLAK&bvm=bv.87611401,d.bGQ&psig=AFQjCNFnT5Q1xMk6FxVsPlO-hajWz8_9JQ&ust=1425881463088053

miłego!
popcorn 09:41, 08 mar 2015

Wiosna!

Wczorajsze foty Młodej, dzisiaj już mam kanciki w tym miejscu

popcorn 09:42, 08 mar 2015