Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 22:20, 05 maj 2015

Milka napisał(a)
Ależ ten świerk bajeczny! koloru w ogrodzie już tyle, nie wiadomo, gdzie oko zawiesić

To jego chwila w ogrodzie Irenko i kolorów nie brakuje, to już maj
szemusia 22:53, 05 maj 2015

Agania napisał(a)

Zbyszek, jak to dobrze, że stoisz na straży i przypominasz o cięciu, ja nie radzę sobie z chwastami, tak wszystko ruszyło, że czas za szybko leci, weekend będzie do korekt

Usmiechnęłam się, czytając - bo ja też na hasło na O. działam
I czasu też brakuje... Jak się dorwę do kompa, to kolacji nie ma

Piękne kolory pokazujesz, widać, ze wreszcie wiosna
zawitka 08:08, 06 maj 2015

Agatko czy dostałaś laurkę??????

laurowisnia 11:52, 06 maj 2015

Agania napisał(a)

Co tam jeszcze mam z wysianych
Najładniejszy to ośmiał, trochę cyni, cleome, monardy i pomidorki koktaiolowe
Kuwetę z cebulą i stipą porwała mi burza, nie muszę nic pisać więcej...brakuje szklarenki do pełni szczęścia, reszta czeka na wysiew wprost do gruntu i albo wóz albo przewóz, zobaczę co z tego wyjdzie

O widzisz, a mnie coś cynia nie wychodzi, kupiłam taką białą daliową, niedawno posiałam i czekam. Do gruntu nie wysiewam ze względu na ślimaki. Szkoda tej cebuli, to miała być jakaś specjalna jak pamiętam.
Myślisz o takiej dużej szklarence?
Agania 17:45, 06 maj 2015

szemusia napisał(a)

Usmiechnęłam się, czytając - bo ja też na hasło na O. działam
I czasu też brakuje... Jak się dorwę do kompa, to kolacji nie ma

Piękne kolory pokazujesz, widać, ze wreszcie wiosna

Nie zawsze się spóźniam z robotą, ale teraz to już z chwastami sobie nie radzę, jak zostawię jedno, to drugie zarasta, a do plewienia pomocy nie mam, trochę próbuję ogród wyprowadzić, bo przez kolano wcześniej nie dałam rady, wczoraj pozrywałam mlecze, ale i tak wyjdą na zdjęciach i cały czas wyłażą, ale lubię żóty kolor wiosną
Agania 17:46, 06 maj 2015

zawitka napisał(a)
Agatko czy dostałaś laurkę??????

Tak Halinko laurko Ty moja, rośnie i przybiera na wielkości
Posadziłam ją w towarzystwie tej drobnolistnej
ewsyg 17:52, 06 maj 2015

Agania napisał(a)

Nie zawsze się spóźniam z robotą, ale teraz to już z chwastami sobie nie radzę, jak zostawię jedno, to drugie zarasta, a do plewienia pomocy nie mam, trochę próbuję ogród wyprowadzić, bo przez kolano wcześniej nie dałam rady, wczoraj pozrywałam mlecze, ale i tak wyjdą na zdjęciach i cały czas wyłażą, ale lubię żóty kolor wiosną

Moja koleżanka miód z nich robi

Czarodziejko ty moja, Geische to masz szczepioną, czy wolnego stanu ?

U nas są szczepione. I dobrze bo lubię formy szczepione
Agania 18:01, 06 maj 2015

laurowisnia napisał(a)

O widzisz, a mnie coś cynia nie wychodzi, kupiłam taką białą daliową, niedawno posiałam i czekam. Do gruntu nie wysiewam ze względu na ślimaki. Szkoda tej cebuli, to miała być jakaś specjalna jak pamiętam.
Myślisz o takiej dużej szklarence?

Duża szklarnia to moje marzenie, ale chciałabym nawet taką mniejszą skrzynkę z okienkiem.,...moje cynie też bardzo powoli wschodzą, są jeszcze bardzo malutkie, wiem, że śliamki są, ale to będzie moja próba..tak jak z tulipanami w moim ogrodzie

kokorycz zaczyna już kwitnąć
Agania 18:06, 06 maj 2015

ewsyg napisał(a)

Ewa Geysza jest szczepiona
Turzyca mi zakwitła, nie wiem jaka to odmiana, młoda ładnie wyglada, szybko przyrasta i się sieje, trzeba czuwać, żeby w odpowiednim momencie dzielić
Bogdzia 18:49, 06 maj 2015

Pieknie masz . Podziwiam jak zmiesciłas w ogrodzie tak wiele dużych roślin i tak dobrze mimo to wyglądają. Same piękne widoki a takie kompozycje to nie pojedyncze kwiatki które zawsze na zdjeciu dobrze wyjdą. W takich przestrzeniach utrzymac ład to sztuka.