Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:18, 18 sie 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Dorotka widok z altany masz obłędny, kadr na altankę też piękny. Dobry pomysł z uspokojeniem kolorów w miejscu, gdzie często się przebywa. Jest spójnie i kojąco. Firanki to szybka zmiana i świetny efekt. Ja też miałam ogromne dylematy z malowaniem altany na tak mocny w sumie jasny kolor. Nie żałuję, ale u mnie pasuje do kremowego domu. U ciebie wszystko jest ciemniejsze więc i altana gra.
Ta studnia o której piszesz to pod różowymi jeżówkami? Kępa hortensji jest tam ogromna! I super ten zakątek wygląda. Ale jak eMuś się uprze to faktycznie trzeba temat przemyśleć. Rośliny w donicach to dobry pomysł, można szybciutko wszystko przesunąć. A te roślinki w gruncie aż tak bardzo utrudniają dostęp?
Mój mąż z kolei obsesyjnie wręcz broni tynku, aby nic go nie dotykało. Wykorzystałam to jako atut i zrobiłam nową rabatę przed wejściem, której wręcz kibicował A teraz podsuwam mu programy czy artykuły mówiące o dobroczynnym wpływie liści pnączy na tynk. Moje marzenie to obsadzenie tarasu hortensją pnącą. Może się uda
Dobrze, że mocniejsza odmiana anabelek ci się trafiła. Zdziwiło mnie jak fajnie ukorzenia się hortensje. Nawet ja mam w tym roku zielone przedszkole, wiele już kwitnie. A kompletnie nie idzie mi siew czy sadzonkowanie.
Bylinowy ogród daje mnóstwo radości, ciągle coś się dzieje. Zmierzam w tym kierunku, ale powolutku bardzo.
Dziękuję za miłe słowa. Studnia jest przy kępie różowych jeżówek i tylko one mogą tam zostać, a ja jeszcze lilii tam nasadziłam w lecie. Fakt moja pazreność na rośliny jest bezkresna. Na studni jest bardzo ciężka pokrywa, którą trzeba gdzieś zsunąć a wszędzie są kwiatki. Jak powbijałam patyczki gdzie nie można postawić nogi to myślałam, że em mnie wzrokiem zabije.
Mój też broni tynku i trawnika jak lew. (sam tynkował dom) Właśnie musiałam się pożegnać z rosnącą przy ścianie domu glicynią.W sumie to od kilku lat ją straszyłam, że jak nie zakwitnie to wyleci z hukiem. Nie przestraszyła się i nie zakwitła, rozstałam się z nią bez żalu.
Mój em zdecydowanie nie ogrodowiskowy, dla niego mógłby być tylko trawnik. Wszystko robię sama, powoli, ale ciągle do przodu. Nie zawsze jest idealnie zadbany ogródek, ale tyle ile mogę zrobić to robię. Ogród już jest na tyle dojżały, że sobie radzi.
U mnie też z sianymi roślinami kiepsko, za dużo u mnie bylin i te jednoroczne nie mają szans się przebić.

Takie coś zrobiłam na okno od wschodu, tam ciągle świeci słońce i rośliny nie radzą sobie.

Przerabianie ogródka pod swój gust 13:13, 18 sie 2019

Do góry
Znow zastalam gasienice pazia

Na miecie masa owadow tylko nie na tej fotce

A to drewno przywiozlam z Chorwacji Maz wkrecil mi metalowy kijek i teraz zdobi rabate
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:59, 18 sie 2019

Do góry
Bardzo mi się to spodobało, może kiedyś zrobię coś takiego. Ciekawe ujęcia ogrodu, takie tajemnicze.

Ogród do odnowy 12:44, 18 sie 2019

Do góry
mam jeszcze takiego, to jakaś odmiana Kudos: Morello lub Summer Love?

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:06, 18 sie 2019

Do góry
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 12:02, 18 sie 2019

Do góry
Tak Kamil rośliny jak ludzie odwdzięczają się za pomoc.
[img size=252x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/191/1919103/original.jpg[/img]
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:48, 18 sie 2019

Do góry
Powtórne kwitnienie Eden Rose (chyba! bo kupowałam tę różę kiedyś tam na giełdzie od sprzedawcy który nie miał licencji) w tym roku zadziwiło mnie naprawdę ilością kwiatów - widocznie tegoroczne suche Kato jej odpowiada
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:43, 18 sie 2019

Do góry
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:40, 18 sie 2019

Do góry
Blaski i cienie nowego życia 11:40, 18 sie 2019

Do góry
U mnie jest raczej ogrodowo ale nie mogę się oprzeć żeby nie pokazać fotki naszego chomika. Śmiałam się z niego strasznie jak po jedzeniu zawisł do drzemki...wygląda jakby się piwem opił a to była tylko koniczyna nawet robienie zdjęć go nie ruszyło

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:39, 18 sie 2019

Do góry
Staram się szukać u siebie w ogrodzie jakichś miejsc dających się pokazać, mimo tych niesprzyjających okoliczności pogodowych......

po
Blaski i cienie nowego życia 11:36, 18 sie 2019

Do góry
Zostawiam różany nastrój Edenek, do pnących im coraz bliżej

Inne klimaty też

Ogród do odnowy 11:33, 18 sie 2019

Do góry

Gosiu, czy to żeniszek? Wiesz jaka odmiana? Pięknie wygląda z tym pomarańczowym agastache. Ja taki pomarańczowy mam z nasion z ubiegłego roku. Przetrwała u mnie tylko jedna sadzonka.
Zielony zakątek z Antonówką 11:29, 18 sie 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)

Aniu, bardzo ładny ten bluszcz, ma tak fajnie pokarbowane liście, szczególnie ładnie prezentuje się na tle kamieni, zmiękcza ich kontury.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:28, 18 sie 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Cudeńka!
Ogród do odnowy 11:21, 18 sie 2019

Do góry
Przesadzam, wsadzam, wykopuję - rabaty w miejscu zasypanego stawu to tragedia. Że też rośliny tu rosną
Gdy jest wilgotno mułki, nawet z drobnymi kamykami jakoś utrzymują rośliny w niezłym stanie. Teraz ziemia twarda jak beton, by dołek wykopać potrzebwałam najpierw lałam wodą z węża w zagłębienie, dopiero gdy rozmiękło dało się kopać

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 11:17, 18 sie 2019

Do góry
Może na tych fotkach lepiej będzie widać co autor miał na myśli

Ogród do odnowy 11:10, 18 sie 2019

Do góry
nieśmiało jednym kwiatkiem

Munstead Wood

Lady Emma Hamilton

ponownie zakwitł goździk pyszny, jego zapach roznosi się po całym ogrodzie

Ogród u Ewy Ogrodowe szaleństwo zamkn. 10:55, 18 sie 2019

Do góry
Ogród u Ewy Ogrodowe szaleństwo
Ogród w donicach donice w ogrodzie
Moje passiflory latem w ogrodzie

Passiflora Belotti

Passiflora victoria

Passiflora Caerulea

Moje Passiflory -2019

Przerwa na kawę... 10:54, 18 sie 2019

Do góry
sarenka napisał(a)

Drzewka już spisuje
Ta róża u Anulajdy faktycznie robią wrażenie!
u niej wszystko robi wrażenie. I róże i tulipany. Cudny ma ogród.

Dla porównania masz tulipanowca Edward Gursztyn. Lubię go. Wsadzone 2 sztuki w 2017 we wrześniu. Jak ten czas leci...

Tu jak wyglądały po wsadzeniu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=251#post_4

I korona niewsadzonego platana Alpens Globe.

Oraz katalpy, z lewej Nana a z prawej Aurea

Nie ma tylko tego ambrowca kulistego ( choć może jeszcze go gdzieś wcisnę lubię drzewa. Na razie mam patelnię dlatego troszkę cienia szukam. Boję się tylko, że przesadzę. Widzę jak na froncie zmieniły się warunki świetlne jak katalpy i tuje podrosły.

Zapomniałam jeszcze o fajnych klonach kulistych... Z 3-4 odmiany są o stosunkowo małej koronie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies