Tiaa, szybko rośnie i 3 metry po 10 latach może dlatego, że w naszych warunkach klimatycznych w zimę podmarza.
Ja liczę, że jak się zadomowi to w miarę szybko 5-8 metrów osiągnie. A to taki dobry byłby wynik jak na drzewo w tym kącie. Perukowiec ma 5-6 metrów. Tuje tam chcę trochę wyżej poprowadzić niż na froncie, na 3 metry może. Sąsiadka ma tam altanę i syn od czasu do czasu imprezy robi. Ogólnie drzewa ładnie mi poszły w górę, ambrowiec Slender dobił do 4 m. Patrząc po płocie to nawet tamaryszek francuski 3,5 m osiągnął a Nigra więcej choć chyba 2 lata temu wymieniana. W ogóle Nigra mnie zaskakuje. Poprzednia sztuka była szczepiona i zupełnie inaczej rosła, tak bardziej szeroko u góry. A obecna jest wyprowadzana i rośnie wąsko. Ciekawe czy się kiedyś rozłoży na boki bardziej
liczę na ten kolor bo umbra mi się tam zlewała z tłem. Za drobne listki. Za środkową chcę wsadzić za płotem wiąza wredei (bo żyje o dziwo) lub klona. Coś co tło da lepsze niż czeremchy i grusze.
Nie ma tylko tego ambrowca kulistego ( choć może jeszcze go gdzieś wcisnę lubię drzewa. Na razie mam patelnię dlatego troszkę cienia szukam. Boję się tylko, że przesadzę. Widzę jak na froncie zmieniły się warunki świetlne jak katalpy i tuje podrosły.
Zapomniałam jeszcze o fajnych klonach kulistych... Z 3-4 odmiany są o stosunkowo małej koronie
Podobają mi się ich liście
A nane masz na jakiej wysokości szczepiona?
U mnie też patelnia i od południa nie mam żadnego drzewa, wyjść z domu nie ma jak nie pamiętam czy pisalas, teraz kupowałas w AF, tak? Teoretycznie mam obiecane, że w środę tam pojedziemy....
Jakieś 2,2 m. Nana ma mączniaka. Uprzedzam na wszelki wypadek. Ja nie zwracam na to zbytniej uwagi.
Front też mam od południa znam ten klimat. Dąb kupowałam w AF ale był wtedy chyba po 170 zł. Myślałam, że drogo. Teraz są po 300
Tańsze i wyższe w Radzyminie w Witon.e. Po 230 zł. Tam Asia kupowała. Tani jest w Moren.e ale na 130-140 cm szczepiony. Bez sensu.