Dziewczyny potrzebuję porady wczoraj sadząc cisy na żywopłot miałam przesadzić Świerka conica który rośnie tuż przy płocie gdzie ma iść żywopłot
I teraz zastanawiam się czy go wysadzić ? czy zostawić a za nim dalej pociagnąć cisy
Różne widziałam, takiego nigdy. Najwięcej bobu zadały mi jego prawie owalne liście. Wiesz, że to spore drzewo może być, i wilgoci potrzebuje? Znasz tę stronę z klonami?
po pierwsze to musisz wiedzieć czy te plamy to nie jest efekt przenawożenia lub zbyt obfitego podlewania?
tam gdzie jest zielono to nie wygląda na brak nawozu...
ale ja też dopiero raczkuję w tym temacie
sam jestem ciekaw co jest tego przyczyną?
Róże przecudne pokazujesz, ale to zdjęcie mnie oszałamia, tym bardziej, że wiem czyja to robota. W pojedynkę takie efekty osiągać jest wprost niewiarygodne
Wygląda na to, że hortensje masz wszędzie jako najwyższe tło na zewnętrznej rabacie?
Dalie przepiękne jak zwykle u Ciebie faktura i kolory fantastyczne... ach gdyby jeszcze zimowały w ziemi.
U mnie takim zaskoczeniem na zalewanym terenie pod murem były w zeszłym roku kosmosy i werbena. A w tym roku jeszcze większe że nasiona wykiełkowały i mam łączkę. I jeszcze bukszpany lubią zalewanie.
Tylko u mnie nie ma mułu.
Po takich testach będziesz mogła zmienić obraz miejsca.
Adison czerwca, jak tego zamówiłam w dwóch miejscach że może pomylą to z dwóch jest dobrze.
Srodek ma kremowy i ładnie się starzeje nie sypie płatkami, nie wiadomo kiedy wyciąć kwiat bo do końca ładny.
to też jakaś oszukana miała być wysoka, a ledwo ją widać między wysokimi, może w drugim roku będzie inna.
wygląda mi na serię Melody
Jak pomarańczowo w ogrodzie to i pazur mandarynkowy.
Asiu to nie siła a wynik ulegania modzie zamiast polegania trochę na własnych odczuciach. Ja kupiłam 2 umbry jakoś ot tak bo modne były, wszyscy polecali. Kupiłam, ustawiłam w miejscu pierwotnie założonym i przez chyba 2 miesiące jak nie dłużej, stały w donicach. Biegałam z nimi potem po całej działce. Jakoś nawet tanio je kupiłam patrząc na obecne ceny i wielkość. Ale już wtedy mi coś nie grało. I to powinno mi dać do myślenia. Nie dało stąd zmiana. A magnolia to efekt fascynacji tymi krzewami. Miała być w innym miejscu, nie pasowała i do tej pory nadal nie wiem. Zobaczymy czy da się prowadzić jak ja chcę.
Tu obecne jej miejsce i rabata, na którą nie mam pomysłu. Symetria nie jest tu dobra... Jeden liliowiec zmieni swoje położenie.
Z daleka
I widok z ławki
Do pergoli bym się nie przywiązywała, ma swoje lata.
Cześć, na hortensjach zaobserwowałem po raz kolejny dziwne brązowe owady. Dodam, że liście są ponadgryzane i pytanie czy mógł je wywołać ten owad, jak z nim walczyć?
Miała być Jowey Linda i trzeci rok zamawiam dają co innego ciągle z innych miejsc.
Będę reklamowała w tym roku. specjalnie dla tej dali złożyłam zamówienie, wiadomo nie zamówiłam jednej tylko 10 szt innych i trzy są pomyłki dwie nie wyszły zupełnie.
To moje NN najintensywniejszy kolor.
dalej nie wiem która jest która.
[img
size=640x311]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/191/1918930/original.jpg[/img]
Gusta każdy ma swoje ale retrievierowaty bardzie mi się podoba niż pudlowaty (przepraszam że tak "obsesowo" je nazywam ale żeby było wiadomo o co chodzi ) Tak czy inaczej rewelacyjnie się razem bawią i dogadują. Świetne są. A na tym drugim zdjęciu to ja widzę już 3 psy czy mnie się w oczach mieni?
Cudne wczasy na Chorwacji - chociaż poczytałam o drugim domku. Faktycznie przy małych dzieciach niektórych rzeczy brakuje. Na zdjęciach nie zawsze wszystko widać. Mnie się już też zdarzyło tak, że na zdjęciach super a jak zobaczyłam na żywo to... poszłam szukać innego lokum Ale to akurat nad naszym morzem było.
Rozmaryny też mnie tam zawsze zachwycały swoją wielkością, kształtem i dorodnością. Bungewille też cudowne. Zresztą mnie właściwie w Chorwacji to wszystko zachwyca