Super wyszło. Fajna kostka, też nad taką się zastanawiam. Rh posadziłabym wzdłuż płotu, a przy ścieżce bukszpany, Rh duże rosną i mogą wejść na ścieżkę.
Z jaka kopalnią walczysz? też mam pod sobą jedną, ale na szczęście nie mam tak dużych strat jak co niektórzy
jeszcze będzie okazja to pokażę całokształt, na razie w związku z pracami na przedpłociu, kostka zafajdana i front nie bardzo się nadaje do obfotografowania.
3-metrowe byłyby idealne. Czytam wszędzie, że w naszych warunkach drzewiaste bambusy nie dorastają do maksymalnych rozmiarów, więc miałam nadzieję, że drzewiasty będzie miał max 4m.
Chciałabym uzyskać efekt minidrzewek z widocznymi pniami, nie liściastego żywopłotu na ścianie, czy kolumn. Tak, żeby korony były ażurowe i tło było widoczne. Mam na myśli coś prostego tego typu:
Niech cię ręka boska broni przed bambusami drzewiastymi, rozsadza ci donice .., moje plastikowe nawet powykrzywialy. Nie wykopiesz, nie podzielisz, piła spalinowa nie da rady... Ja Ci z całym sercem poelcam fargesia, urosna do 3 M, i nie sa ekspansywne.
Mnie tez wszystcy przestrzegali przed drzewiastymi, ale nei słuchałam... Do czasu az mi rozwaliły podjazd z kostka granitową
I tez sie zastanwiałam nigra czy aureocaulcata... Miałam 3 rodzaje...
Pytanie czy na pewno chcesz 5-6 metrowe bambusy łyse na dole. Czy idelane nie beda 3 metrowe?
Najlepsze zrodło i znakomitych cenowo bambusy to wiesz ze Hoser? Nie daj sie skusić innym , ja juz próbowałam w innych miejscach i za kazdym razem była wtopa. najlepiej zrób zdjecie, wstaw inspiracje i Hoser Ci doradzi.
Ela tak samo właśnie myślałam gdy wpadnę w szał zakupowy to nie miałabym gdzie sadzić, a tak powiększy się rabatkę i już
masz gdzieś fotkę tego koła ??? plisss
Taras to mój projekt, bardzo mi się podobały takie obwódki. W koło tarasu już częściowo położona jest kostka. Donice mam juz upatrzone ale chwile muszą poczekać za duzo imprez a nie chcę zadowalać się byle czym.
Jako po części zajmująca się zawodowo podobnymi pracami odradzam sam piasek bo mrówki w jeden sezon wyniosą i będą góry i doliny i robota od nowa co chwilę chyba , że się nudzisz i szukasz zajęcia
Do 5 m2 mało atrakcyjnego miejsca szkoda szukać fachowca. )
Daliśmy radę z robieniem opaski i osadzaniem krawężników w suchym betonie, to z tym też powinniśmy się uporać. Będzie o tyle łatwiej, że kostka osadzona będzie na piasku , a nie na betonie (możliwość korekty).
Kupowałam galaxy jak w polskim internecie prawie nie było zdjęć jak kwitnie (reszty świata jakoś nie sprawdziłam - w sumie nie wiem czemu). To co pokazano było mocno podkoloryzowane i opisywano ją jako czerwoną. Spodziewałam się więc czerwieni i ten róż mnie rozczarował. Dziś uważam, ze to ładne drzewko - ale jednak jakiś ślad tego rozczarowania pozostał
Z tym murowaniem to u mnie plan raczej na letnie miesiące - ale patrze po forum, dziewczyny sobie radzą więc może i sama coś wyknuję