Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Ciężkie pięknego początki... 08:18, 26 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Hej, hej.
Wpadłam z rewizytąPiękny masz dom, a trawniczek na działce też już super.Bardzo fajne początki

Miło Cię gościć
Trawniczek w tym sezonie zostanie troszkę zmaltretowany, bo czeka nas jeszcze robienie tarasu - kostka brukowa.
Zapraszam częściej
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:47, 24 kwi 2016

Do góry
Zrobiona kostka pod basen i domek.

Ogród Eli 19:26, 24 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Piękne żarówy Elu Kostka wprowadza ład fajny

uwielbiam kolor w ogrodzie i żarówy też
mam paletę kostki do ułożenia na obrzeża rabat tylko albo nie mam czasu bom w pracy albo...jak mam wolne to pogoda do bani
Hortensjada 19:24, 24 kwi 2016

Do góry
bozga napisał(a)
I efekt wielogodzinnej sobotniej pracy ( obrzeże ułożył mój syn).
Zewnętrzny pas wiążący kompozycję (na razie mało widoczny, bo roślinki malutkie) stanowią Berberys Admiration (30 sztuk) i tyle samo rozchodnika Munstead Dark Red. Usunięte zostały 4 jałowce płożące a resztę stanowi mix roślin przeniesionych z mojego ogródka ( jeśli chodzi o hortensje to są tam wcześniejsze Vanilki, doszła 1 Limelight, 3 Bobo na zmienionej pozycji, dosadzone 2 Magical Candle, 2 Little Lime, 2 Levany, 2 Diamantino i po jednej Diamant Rouge, Wim's Red, Everest.

Ale cudny ten przedogródek i jaki wielki Kostka ułożona idealnie Dużo pracy włożyłaś i efekt latem będzie zaskakujący
Ogród Eli 19:21, 24 kwi 2016

Do góry
Piękne żarówy Elu Kostka wprowadza ład fajny
Ogród Eli 19:13, 24 kwi 2016

Do góry
było

jest

tu kostka była ale krzywa jak djabli

Trudny teren - dużo pracy! 21:12, 22 kwi 2016

Do góry
ładnie wygląda np granit ale to już wysoka półka... z cegły nie wiem czy będzie dobrze wyglądało więc co mi pozostanie kiedyś? Kostka. Twoja wygląda dość ładnie położona... chodzi o to aby można było kosić normalnie kosiarką nie wjeżdżając kołami na rabatę....
Trudny teren - dużo pracy! 19:04, 22 kwi 2016

Do góry
Kasiu pozwolę wkleić sobie zdjęcia kostki o którą pytałaś. Tak jak mówiłam, to zwykła betonowa kostka. Przemyśl dobrze obrzeża z tego materiału :/
Daj znać to zdjęcia usunę.

Od początku 13:28, 22 kwi 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ależ ciekawie u Ciebie na podwórku. Kostki szkoda, ja bym chyba poryczała się najpierw a potem to już nie wiem kogo rozszarpała. Super że udało się ją naprawić.

Ja swoją to już chyba sama będę poprawiać bo mam dość tych niby fachowców.

Czekam na dalsze relacje.

Kochana, ta kostka pomimo poprawek nigdy nie będzie wyglądała jak na początku a i fachowców już dość oni zawsze narzekają, niech mchem porasta będzie wyglądała na starą ale za to wieczną, buziole
Od początku 13:26, 22 kwi 2016

Do góry
Kochana, ta kostka pomimo że to granit nigdy nie będzie wyglądała jak na początku, ale tak jak mówisz dość fachowców i ich poprawek oni zawsze narzekają, niech porośnie ją mech i będzie już stara ale za to wieczna, buziole
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:19, 22 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Uwielbiam tę ławeczkę Śliczny kącik i fajnie że podkreśliłaś go kostką Taki elegancki się zrobił

Dzięki Gosia, to jeszcze nie koniec, na razie kostka i wsunięta ławka i stół, teraz dalej
Metamorfozy ogrodowe 23:46, 21 kwi 2016

Do góry
Czakra napisał(a)
Witam wszystkich w tym wątku. Jestem początkującym ogrodnikem, bo do tej pory mój ogród powstawał na zasadzie przypadku, co się spodobało to lądoawło w ziemi a i działka rozrastała się dookoła, co kilka lat (wykup kawałków ziemi od PKP i sąsiadów). Mój "ogród" nie miał być czasochłonny a stało się inaczej, bo ugory dookoła sprawiały, że nie mogłam poradzić sobie z plagą rónżch chwastów.
Na szczęście w nieszczęściu, remont nawierzchni i innych prac związanych ze zbrojeniem terenu doprowadził mój ogródek do totalnej ruiny. Więc teraz nie mam innego wyścia, jak zacząć wszystko od początku. Z drugiejstrony taka demolka to dobra motywacja, by choć w przybliżeniu osiągnąć Wasz poziom. Więc proszę o wsparcie inaczej nie dam rady.
A oto, co było przed i jak to wygląda teraz

Fajna zmiana. Wyobrażam sobie jaka ruina i bałagan musiał być przy tej wymianie kostki. Ja mam ten sam układ kolorystyczny, czyli jasna kostka z brązowym paskiem. Wszyscy mi odradzali, że to niepraktyczne, że ale się uparłam trochę się brudzi, że ale łatwo doczyścić.
Ogród Wioli 23:43, 20 kwi 2016

Do góry
a
Wiola napisał(a)
I jeszcze jeden dylemat, czy pod pergolą musi być kostka?

W necie znalazłam tylko jedno zdjęcie na setki innych z taką pergolą na trawce...

Czy jednak konieczna jest kostka? Bo nie wyobrażam sobie jakoś kolejnego miejsca brukować w ogrodzie...

Witam,

Wiola - padłem do Twojego ogród aby przywitać się no i co by nie było z mojej strony że zaglądam rabaty Twoje bez wpisu u Ciebie.
Jeśli dalej nie podjęłaś decyzji co za wybrać na podłoże w miejscu gdzie ma stać pergola - to może jakaś podłoga z drzewa czyli deski? - takie rozwiązanie w tym miejscu ma też wiele zalet.

pozdrawiam
Jan
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies