Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co i jak? Nowicjuszka

Co i jak? Nowicjuszka

Mira104 11:34, 10 maj 2016

Drimeth napisał(a)
Jak tu ładnie, kolorowo.
Bardzo ciekawa rozmowa na temat nawożenia. Chętnie posłucham.
Czy Twoja kalina pachnie? Mam młodziutką. Ma całe trzy kule kwiatowe, ale pachnie z daleka. Uwielbiam ją.
Przesyłam pozdrowienia.

Karolcia moja kalina nie pachnie, Ty pewnie masz odmianę Aurora ona mocno pachnie
alis 11:38, 10 maj 2016

Mira104 napisał(a)

Karolcia moja kalina nie pachnie, Ty pewnie masz odmianę Aurora ona mocno pachnie

Obwącham dzisiaj swoją, bo nie mam pojęcia co to za odmiana.
inka74 11:57, 10 maj 2016

Mira104 napisał(a)
Inka dla Ciebie zdjęcia jabłonki i tulipanów i 1-szy kwiat Genie
Ty masz większe drzewko ja mam szczepione na wysokości 1,8m

No normalnie jak u siebie w ogródku się czuję!!! Rzeczywiście trochę inny pokrój ma ta jabłonka ale listki podobne. Może ja coś innego kupiłam??! Zobaczymy pewnie z czasem. Moja ma tak może ze 150 cm razem z donicą ale ja niższej szukałam i tak też ją chcę prowadzić. Wierzbę na razie rozruszałam i czekam czy sama nie wyjdzie z ziemi.
Gienka też jak u mnie jeden kwiatek, są na identycznym etapie. Też zjaśniała i rozłożyła płatki. Tulipki - powiem ci,że ja jak je kupowałam to nie byłam przekonana, potem jak rosły też nie do końca mi odpowiadały bo późne są w stosunku do reszty ale jak się rozłożyły - chodziłam i gadałam do nich, śliczne są. Co do podobieństw jeszcze jedno - wczoraj byłam przez oczywiście czysty przypadek w ogrodniczym i zakupiłam między innymi... kalinę. Wchodzę dziś do ciebie na wątek i co widzę - oczywiście kalinę i to bardzo podobną. Ja kupiłam angielkę bo cudownie pachnie i kwiaty ma jak lakierowane takie błyszczące, zdjęć jeszcze nie robiłam. To tak w ramach ciekawostki botanicznej
Mira104 13:22, 10 maj 2016

Iwona ja też się śmieję, bo weszłam do Ciebie do ogrodu i widzę moje drzewka, kwiaty
Moją kalinę kupiłam w ogrodach 21 w były tylko takie wydawało mi się, że to jedyna odmiana jaka istnieje hihih
Co do tulipanów elegant to w pierwszej chwili, też nie byłam zadowolona, bo one były całe żółte, do zdjęcia na opakowaniu mało podobne, ale z czasem się wybarwiają i już jest ok. W przyszłym roku muszę inaczej je posadzić.
Kurcze tak bym chciała zrobić jeszcze w tym roku nawadnianie chociaż części ogrodu, bo na tej patelni rośliny ciężko się mają
Najpierw jednak ogrodzenie dokończymy i kostka brukowa, potem jeszcze raz całość glebogryzarką trzeba będzie przejechać.
Mira104 13:23, 10 maj 2016

alis napisał(a)

Obwącham dzisiaj swoją, bo nie mam pojęcia co to za odmiana.

Alu jak zakwitnie to zrób zdjęcie, zobaczymy co to masz
Mira104 18:43, 11 maj 2016

Normalnie ręce mi odpadną dziś, a to za sprawą pokrzyw nastawiłam na gnojówkę z pokrzyw z dodatkiem skrzypu, zamówiłam też mączkę bazaltową 50 kg
A moja psina dostała dziś basen na lato
Dominika11 18:47, 11 maj 2016

no no no
mikami 19:27, 11 maj 2016

To się psina ucieszy
Mira104 20:08, 11 maj 2016

A niech spróbuje nie wejść Dwa lata temu kupiliśmy basen, napełniliśmy go wodą, a ona 1 w nim była, tak uwielbia wodę. Nie trudno się domyślić, że nie szło jej upilnować z basenem i go zepsuła.
Mam nadzieję, że ten specjalnie dla psa wytrzyma.
MirellaB 01:37, 12 maj 2016

Kaline mam identyczną jak Twoja i też trzeci rok

Basen dla psa hmmmm nawet nie wiedziałam, że są specjalne dla pupili