Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szklarnia"

Życie w wiejskim ogrodzie 18:56, 28 maj 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Warzywnik imponujący zazdroszcze wielkości i szklarenki mam nadzieje ze dorobię sie w następnym roku

Mój duży a Twój bardzo romantyczny i elegancki Jesteś konsekwentny w realizowaniu marzeń W tym roku kurnik a za rok szklarnia Na pewno Ci się uda Pozdrawiam !

Ogród Eli 00:44, 19 maj 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

szklarnia to może nieodpowiednie określenie bo to domek z folii z drewnianą konstrukcją , która mocno ucierpiała ostatnio ale spełnia swe zadanie
fotka z domu

Sama marzę o takim 'domku', tylko czasu brakuje na jego zrobienie.
Przyjazny ogród 18:35, 17 maj 2014

Do góry
Ania, wybije nowa gałązka, a w następnym sezonie na pewno zakwitnie, tego Ci życzę z całego serca . Co do wielkości ogrodu - podczas imprezy ogrodniczej zepsuła się pogoda, lało jak z cebra i frekwencja nie dopisała ... wprawny, z zawodu fotograf, wykonał kilka pozycji, a następnie lekko przykucną, powiedział "teraz będzie wyglądać tak jakby było z tysiąc ludzi", po czym zrobił zdjęcie. Robiąc zdjęcia ogrodu z żabiej pozycji, rozciągamy go i stwarzamy pozornie dużą przestrzeń.
Ewa, z chęcią mogę darować Ci siewkę, ale koloru nie gwarantuję. Obecnie mam 400 w gruncie i czekam aż zakwitną. Do mnie zawsze można wstąpić jadać do pobliskiego Arboretum, z piwonii coś zawsze się znajdzie . Pozdrawiam
Jagoda, lotosy wymagają zimowania w dodatniej temperaturze (piwniczka, szklarnia zimna, garaż), a od wiosny do lata pędzenia w tunelu bądź szklarni. Mamy temat, proszę bardzo https://www.ogrodowisko.pl/watek/2498-nelumbo-lotos

Wiosenny i bardzo go lubię

Ogród Eli 19:49, 16 maj 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
a bo to w szklarni, tak ?

szklarnia to może nieodpowiednie określenie bo to domek z folii z drewnianą konstrukcją , która mocno ucierpiała ostatnio ale spełnia swe zadanie
fotka z domu
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:36, 15 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I szklarnia.. na bałagan nie patrzymy, ale sie nie rozdwoję... wyjątkowo mizernie wszytko tego roku..

co masz po prawej z przodu posadzone?
to ogórki?
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:45, 15 maj 2014

Do góry
grembosia napisał(a)

Wklejam tu, bo pewnie zajrzysz do mnie, jak nasze chłopaki pójdą do przedszkola.

Grembosia... brak czasu.... i nic na to nie poradzę, staram sie zaglądać na ulubione wątki, ale ja lubię czytać od swojego ostatniego wpisu.. i to zabiera czas I niestety nie mam nikogo odo pomocy, wszytko sami, łącznie z pracami budowlanymi...

Ale staram sie jak mogę...

Twój Ignaś jest szybszy jak juz siada... nasz na razie lubi tę pozycję, ale nie siedzi sam Za to sam wspaniale zjada marchew i jabłka..... marchewkowy potfór

I szklarnia.. na bałagan nie patrzymy, ale sie nie rozdwoję... wyjątkowo mizernie wszytko tego roku..

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:55, 14 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
(...) za to powoli wykańczam nasadzenia w szklarni... i nie mam czasu na forum..

No to miłego wykańczania
Szklarnia, to błogosławieństwo. Można robić to, co się lubi, mieć suche plecy i nie zmarznąć
Życie w wiejskim ogrodzie 15:53, 13 maj 2014

Do góry
martaibartek napisał(a)
Przemek jestem pod mega wrażeniem! tak pięknego ogrodu warzywnego to ja jeszcze nie widziałam!!!
liliowce+hosty super!

Marto bardzo dziękuję za słowa uznania W warzywniku będę jeszcze sadził pomidory koktajlowe i zastanawiam się na wsadzeniem paru krzaków na balach słomy Fajnie to wygląda a ciekaw jestem jak będą się spisywać w praktyce Liliowce z hostami nawet ładnie wyglądają Zupełnie niezamierzony efekt

Ewa4 napisał(a)
Przemku dziękuje za poradę w sprawie złotlina .

Zawsze służę pomocą Pozdrawiam

Alisonek napisał(a)
Witaj Przemku, wracam po kilkudniowej nieobecności.
I co mrozu nie było? miałam rację a mnie znajdziesz po robakach i ogrodzie

Brakowało nam Ciebie Alu ! Dobrze mówiłaś z tymi przymrozkami W tym roku wszystko wcześniej i nawet Zocha nam nie straszna Już widziałem tą piękność z dedykacją dla mnie

MagdalenaK8 napisał(a)
Lubimy ten niebieski kolor z angielskich ogrodów ....prawda ? .
Pozdrawiam i cudnego dnia życzę.

Smerfastyczne obeliski Dziękuję i również życzę miłego dzionka

iwonaal napisał(a)
Przemku zlicytowali mnie wczoraj z obeliskami. Ale to moja pierwsza licytacja.

Czasem tak bywa Iwonko Nie zniechęcaj się za którymś podejściem się uda albo zakup bez licytacji

Basia_1987 napisał(a)
Twoje pomidorki pięknie rosną w tunelu,a moje jeszcze w doniczkach się męczą,szklarnia dopiero się składa - wielkie opóźnienie przez nieuczciwego sprzedawce na all... odbija się niekorzystnie na pomidorach

Ja też Basiu zwlekałem z sadzeniem pomidorów obawiając się pogody Przykro mi że trafiłaś na takiego sprzedawcę Zdarza się to rzadko i niestety padło na Ciebię ale jak już złożysz konstrukcję będziesz bardzo zadowolona z posiadania własnej szklarni Można ją wykorzystywać praktycznie przez cały rok Wczesną wiosną własne rozsady W sezonie uprawa pomidorów, ogórków itp. a na zimę można powpychać graty i donice z roślinami Pozdrawiam

laurowisnia napisał(a)
Przemku witaj, masz bardzo zadbany ogród, kwiatowy zgodnie z nazwą, słodki biały płotek, ja róże już bym przy nim posadziła, ciekawam co wybrałeś do skrzynek na nim. Pozytywnie zazdraszczam i jestem pod wrażeniem warzywnika i folii z pomidorkami. Pozdrawiam.

Agatko bardzo dziękuję Płotek na wiosnę obsadziłem różami ale jeszcze ich nie widać bo to maleństwa Mam nadzieję że w tym roku będą już kwitnąć Nad skrzynkami jeszcze się zastanawiam Na razie rosną bratki Pozdrawiam

Margaret_ka napisał(a)
Witaj Przemku,
Świetny ogródek. Wszystko takie nastrojowe.
I ten wiejski charakter daje o sobie znać: np: hosty w ocynkowanej wannie – śliczne.
A o warzywniaku nie wspomnę. Ogromny, warzyw będzie pod dostatkiem.

Witaj Margaret ! Hosty w wannie robią się coraz większe Miałem im coś jeszcze dosadzić do towarzystwa ale już nie ma gdzie Mam jeszcze taką jedną balię i chyba zrobię w niej oczko wodne W warzywniku powoli wychodzą już ogórki pod włókniną chyba trzeba im zrobić oprysk z pokrzywy na wzmocnienie i mleka na zarazę ziemniaczaną Pozdrawiam

iwka napisał(a)
Przemku Twój warzywnik to bajka, pięknie.

Iwonko do bajki to daleka droga Trzeba czasu żeby wszystko nabrało masy Zapraszam częściej
Życie w wiejskim ogrodzie 11:54, 13 maj 2014

Do góry
Twoje pomidorki pięknie rosną w tunelu,a moje jeszcze w doniczkach się męczą,szklarnia dopiero się składa - wielkie opóźnienie przez nieuczciwego sprzedawce na all... odbija się niekorzystnie na pomidorach
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:50, 11 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
U Ciebie jak zwykle bujnie A zeszłoroczna rabata wygląda jakby wszystko tam co najmniej 3 lata rosło

Bo ponad połowa to przesadzane moje rośliny z innym miejsc.. bo było za ciasno.. i z miejsca gdzie stoi szklarnia, dlatego wygląda tak bujnie.. niewiele tam posadziłam nowych roślin.. może 5%.. dlatego tak bujnie wygląda

Tulipany przekwitają, czosnki zaczynają

Mój wymarzony ogród 09:05, 11 maj 2014

Do góry
bociek napisał(a)
O rany, ale postep Warzywnik superowy, ale ta szklarnia, jak u Malej Mi

Idziesz jak burza

ale i tak za wolno, plany były bardziej ambitne
Mój wymarzony ogród 20:53, 10 maj 2014

Do góry
O rany, ale postep Warzywnik superowy, ale ta szklarnia, jak u Malej Mi

Idziesz jak burza
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:18, 09 maj 2014

Do góry
Komplemenciary

Ale Grembosiu masz rację.... niecałe 2 dni... dni świąt światecznych... i nie wiadomo co robić by nie urazić wsi... i czy brać sie za ogród czy za dom.. czy za siebie.....a i na forum pasowało zajrzeć troszkę...

To były wariackie papiery i pełna improwizacja.. Wielka Imrowizacja.. ale nie było źle ..starą farbę do włosów znalazłam w szafce (jak dobre być bałaganiara i chomikiem).. i odrosty siwe umalowałam..

Rabatę na której urabiałam wielką stertę darni miałam czym zasypać, bo korę dzięki Leonowi kupiłam.. przez przypadek bo pojechałam w tygodniu sprawdzić po ile są kulki buksikowe, to sobie korę kupiłam... i opaczność kazała mi tę stertę przerobić... i korę kupić.....

Zakupy by coś mieć z produktów spożywczych.... poniedziałek rano..

Trawa niewywieziona, trawnik do koszenia, w szklarnii pobojowisko wszystkiego, pomidory i sałata, ogórki nie wyszły mi w tym roku.. a szklarnia magazyn wszystkiego...

I chyba z tego powodu nie było czasu na stres... stres wyszedł dopiero po ich wyjeździe..

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:45, 08 maj 2014

Do góry
Gosia - cebule tulipanów z chorobą wyrzuć... i byle nie na kompost.. szkoda lać chemii, bo rezultat będzie marny.. lepiej kupić nowe.. a ziemie podlej Topsinem lub Previcurem.. dobrze byłoby wykopać resztę tulipanów i zaprawić środkiem przeciwgrzybowym... ale jak uschną liście... to na pewno choroba grzybowa.. wygląda jak szara pleśń. Ale ja nie jestem fachowcem.. nie jest to wirus.. wiec jest dobrze.

Obejrzałam iryski Magnolii.. piękne

Twoja trawa zamiast hohli piękna.... i przypomnij co chciałaś ode mnie jeszcze... Melduję, że z powodu TV pozbywałam sie dużo rupiecia ze szklarni... i runianki zadołowałem w ziemi.. czyli obsadziłam sobie miejsce, które chcę by sie zadarniło.. Obiecałam sadzonki Tobie, a je posadziłam u siebie Nie wiem ja kprzezyją kolejna przeprowadzkę, ale mogę ci uciąć kolejne sadzonki, moje puściły korzonki .. listki usychały... musiałam sprzątać przy nich, ale na czubku były nowe przyrosty, a na badylkach korzonki.... daje sie robić sadzonki z wierzchołkowych pędów. Wsadziłam do ziemi same kłącza.. i też ruszyły.. też je dołowałam, by ograniczyć liczbę dobra w szklarni i posadzić chociaz mizerne pomidory, bo co to za szklarnia która robi tylko za magazyn Wiec mogę ci dać kłącza, dużo czubków z runianki do ukorzenienia. Przycięta runianaka nawet nie odczuła, że jej ucięłam tyle gałęzi

A teraz lecę zajrzeć tu i tam, bo wszędzie mam tyły )
Mój wymarzony ogród 17:14, 08 maj 2014

Do góry
i jeszcze szklarnia

póki co jest na fundamenciku - i to jeszcze nie do końca dobrym ale on był robiony z myślą o starej szklarni, ale nie przeszła ona próby czasu mojemu M nie starczyło czasu przed wyjazdem żeby go skuć i musiało zostać tak

moje pomidorki, papryczki i ogórasy

zostały jeszcze 2 miejscówki na "kiwano"
Kondziowy ogrod cz II 14:39, 06 maj 2014

Do góry
anna_g napisał(a)

Potem będziesz już tylko sobie śpiewał "oprócz błękitnego nieba, nic mi dzisiaj nie potrzeba " No chyba, że jeszcze coś sobie wymarzysz bo tak to jest z tymi marzeniami że jak jedne się spełniają to następne pojawiają - człowiek bywa zaborczy Ale spełnij je sobie Kondzio i miej wszystko co do szczęścia Ci potrzebne. Tego życzę
dziekuje szklarnia i wszystkie marzenia spełnione w ogrodzie hi hi hi
Ogród Leny. 20:42, 02 maj 2014

Do góry
Magdziu... długi łikend przebiegał u nas bardzo pracowicie... Szklarnia obsadzona, warzywnik wypielony i prawie w całości obsiany, grabowy żywopłot też bez chwastów już, rabatka przy serbach nabrała jak na razie tylko kształtów kwadratowych - obsadzenia w późniejszym terminie. Powiem Ci, że fajnie wyszedł tam zarys kwadratowych rabat... podoba mi się . Jednak jeszcze dużo do zrobienia... wciąż mam do wykopania zawciąg... muszę rozpiąć resztę buków, obsadzić trawkami różankę... i reszta plewienia... echchch... kiedy to się skończy
Magdziu - do ciebie zawsze miło wpaść... ale nie będę sztorcować, o nieeee , bo ty masz takie pomysły, że tylko się uczyć od ciebie
Buźka
Moja "przyziemna" :) pasja 19:44, 02 maj 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Jagoo - piękne zmiany. Trafki przyszły do ciebie bardzo ładne ... się uśmiecham o namiar

U nas prace ogrodowe w pełni... szklarnia obsadzona, warzywnik wyplewiony i obsiany, robi się nowa rabatka przy serbach... ale nie mam fotek, bo ganiam. Może jutro się uda.
Buziaczki Jagoda... miłego weekendu

Przyznam szczerze, że jeśli chodzi o sianie warzyw, to zrobiła mi to Mama . Wschodzi rukola, pomidory dostałam rodzinnie już w doniczkach, więc nie wiem jaka to odmiana .

Namiar oczywiście za chwilę wyślę, a w zamian liczę na zdjęcia nowej rabaty .

Moja "przyziemna" :) pasja 15:32, 02 maj 2014

Do góry
Jagoo - piękne zmiany. Trafki przyszły do ciebie bardzo ładne ... się uśmiecham o namiar

U nas prace ogrodowe w pełni... szklarnia obsadzona, warzywnik wyplewiony i obsiany, robi się nowa rabatka przy serbach... ale nie mam fotek, bo ganiam. Może jutro się uda.
Buziaczki Jagoda... miłego weekendu
Mój wymarzony ogród 13:28, 30 kwi 2014

Do góry
Nie było mnie prawie miesiąc - ale taki gorący okres w pracy miałam po 12 godzin przy kompiku.
Ale już dziś biorę się za pracę.
Szklarnia już stoi i nawet pomidorki już pod nią rosną
A grill zaczął się budować ale wystąpiły nieoczekiwane trudności - na majówkę raczej gotowy nie będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies