Ogólnie to ostatnio dużo się narobiłam - przede wszystkim przygotowuje się do odmalowania elewacji,
dlatego niewiele mam czasu - farby, projekty... np taki
Dlatego w ruch poszły sekatory i piła i czuby tui przy domu ścięte, do tego ognik też przerzedzony
Tyle się uzbierało
Miałam dziś okazję uwiecznić na kilku fotkach późno -letni ogród Agi i spieszę się z wami podzielić ,bo tu cisza ogromna...
Ogród wiecznie w przebudowie przez te jej wygórowane ideały...! Ale poczekamy aż Agnieszka sama pochwali się zmianami
Aguś dziękuję za gościnę,miło było znów się spotkać i pogadać. Buziaki za wszystko!
W sumie to chyba ostatnie z kwiatów, mnie po przycięciu zakwitł natomiast perukowiec
Nabyłam tez irge szczepiona dla korali, ostrzygłam też wiciokrzewo-lilak
Choć ogniki w tym roku fenomenalne!
Sadziłam chyba z 20 zimowitów w zeszłym roku ale niewiele wzeszło...
Ten jest jednak najbardziej spektakularny, do tego puszcze odnogi
A tu już innego gatunku
uwolniłam orkę. Tzn tamaryszka biedronkowego, którego miałam w donicy i na takiego kurdupelka formuję, W donicy cienko piszczał, Ciekawe czy wyżyje.
jakiś kijek muszę mu dać, bo coś go na bok znosi
Parę dni temu miałem telefon od kierowniczki biblioteki miejskiej w Opolu, która zapytała się mnie czy nie chciałbym paru ksiązek J.I.Kraszewskiego ponieważ biblioteka dostał a ja jestem jedynym czytelnikiem w Opolu, który Jego powieści czyta. Jak nie będę chciał to ona da je na jarmark. No to ja się ucieszyłem i zgodziłem Jakież było moje zdziwienie i radość gdy w sobotę pojechałem do biblioteki i zostałem uraczony....
Przeczytałam twój wpis odnosnie oczka sadzenia lilii itd.
W moim zielono w dalszym ciagu. Czyściłam filtr wczoraj, ale nie mogłam odkręcić lampy aby zobaczyć czy nie wypalona. eM nie było więc nie zobaczyłam.
Lampa UV była wymieniana w tym roku może to jest przyczyna tego zielonego syfu. Czytałam trochę o tym, nie ma bata zeolit i lampa UV to najważniejsze czynniki do oczyszczenia wody w oczku. Zeolit mam, kwasowość, azotany wszystko dobrze, srodki do klarowania wody wpuszczone, jedyna przyczyną takiej wody może być Wypalona lampa lub upału.
Piękne lotosy czy już kwitły. Piękne oczko też się zastanawiałam nad zmianą brzegów półkę najwyższą przedłużyć zrobić mokradełko, ale tylko zapał pozostał.
Kondzio swoim okiem pięknie uchwycił ogród nie widać zaniedbania. Tak jak w każdym ogrodzie o tej porze jest tylko przerost roślin.