no wreszcie ogrodowe fotki .
Róże, hibiskusy, rozchodniki,piękności
I na tarasie roślinki są.A co tam masz w tych donicach ??
A i wypoczynek zapewne był bardzo udany.
Suuper
Fajniutki ten ptaszek.Ja mam kilka różnych w ogrodzie
Kicio super!
Śliczna ta ostania fotka.Takie słoneczne zywe zestawienie, słoneczników,rudbeki, dzielżanów
Aniu, tawułek nie tnę, same gubią liście jesienią/ zapewne pytasz o tawuły spirea/
Te tnę kiedy mam czas. Najczęściej po kwitnieniu latem, i koryguję przyrosty wiosną. Najładniej wyglądają ze świeżym przyrostem.
Czas brać się za sekator-borówki do przycięcia i wycięcia niektórych pędów. Może dam radę, a jak nie, to wiosną.
No to już się cieszę! Wydawało mi się,że na "lasek" potrzeba więcej sadzonek Jeśli w ogóle dadzą sobie radę, bo już trochę zaczęły przysychać. Zawsze zastanawiam się , co i jak oni robią w szkółkach, że rośliny trzymane miesiącami w doniczkach, zachowują dobrą formę. U mnie czekały tydzień na posadzenie, codziennie podlewane i tak zewnętrzne liście zaczęły usychać. Posadzone są w półkolu, trzy mają więcej słońca , a trzy bardziej w półcieniu. Ciekawe jak sobie dadzą radę...
Ewo, jak przygotowujesz podłoże pod sadzenie traw? Czy miskanty potrzebują dużo wody, jak często je podlewasz?
I pytanie do wszystkich odwiedzających: czy są jakieś trawy , które poradzą sobie w cieniu?
Miesiąc nieobecności na działce to dużo, to bardzo dużo. A wszystko przez te upały i dwutygodniowy wyjazd. Ale dziś, po wczorajszych obfitych opadach wreszcie zobaczyłam w jakim stanie się ona ma. Coś tam pokwituje, ale większość wygląda marnie. Mnóstwo pracy mnie czeka.
Resztki barw...