Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 11:36, 24 wrz 2019

anka_ napisał(a)
U nas szklarnia ma zastępować rozebrany tunel, a więc być typowo na uprawy wiosna-jesień. I to czego się obawiam przy ramie z drewna to duża wilgotność i skraplanie. Z tym mieliśmy problem przy drewnianej ramie drzwi w foliaku. Ale z drugiej strony szklarnia umożliwia lepsze wietrzenie.
Z wyglądu zdecydowanie wolałabym drewno i chyba na tym stanie.

Agato a czy wiatę też zabezpieczaliście tym drewnochronem? Bo ja na tarasie i studni mam inny i to poprostu porażka.

Ja wybrałam drewno ze względów na potrzeby, bo nasza szklarnia ma pełnić rolę
też zielonego domku ogrodniczki...i ogrodu zimowego
Nie ma mowy o skraplaniu przy szybach, bo mamy dobre wietrzenie w środku.
Drewno zawsze ładniejsze
Wiata to już stara historia jaki to był impregnat to nie wiem, to było lata temu i wiata jak wiata nie myślałam przy budowie domu o drogich materiałach przy wiacie byleby była i żeby związać koniec końcem o to taka zwykła historia.

Pod niektóre impregnaty stosuje się też grunt, dawaliśmy go pod kolor lazur.

Z polecanych wiem, ze dobry jest Vidaron i Jedynka, co się u Was dzieje?
Dorota123 19:21, 24 wrz 2019

Trawy penisetum Rubrum pięknie Ci urosły, mnie nigdy nie udało się jej spotkać wiosną. Zazwyczaj sprzedają u nas jesienią, a wtedy już mi się nie chce dodatkowych doniczek. Inspekcik świetnie przemyślany i z pewnością przyda się nie raz. Masz świetne pomysły na zagospodarowanie swojej przestrzeni.
Dominika11 12:45, 25 wrz 2019

Agania napisał(a)

W przyszłym roku mam nadzieję, że mnie bestie nie zawiodą i deszcz też,
a tej przysłowiowej wodki czytaj. FLOROWIT to muszę im dolewać żeby kwitły jak głoopie
o tak

a z Rubrum zbierasz nasionka ???
anpi 00:37, 27 wrz 2019

Ja mam zebrane nasionka Rubrum i też spróbuję wysiać. Skoro Mayesty tak ładnie się udała z nasionek,to może ta też .Śiałam 5 marca .
Agania 10:43, 30 wrz 2019

Dorota123 napisał(a)
Trawy penisetum Rubrum pięknie Ci urosły, mnie nigdy nie udało się jej spotkać wiosną. Zazwyczaj sprzedają u nas jesienią, a wtedy już mi się nie chce dodatkowych doniczek. Inspekcik świetnie przemyślany i z pewnością przyda się nie raz. Masz świetne pomysły na zagospodarowanie swojej przestrzeni.

To ja jestem tą szczęściarą, że akurat wpadła mi w ręce Rubrum, jesienią faktycznie szkoda wydawać na nią kaskę.

Inspekcik fajny, ale nie wiem czy będę mieć ziemię, żeby go uzupełnić pod wysiewy?
Agania 10:44, 30 wrz 2019

Dominika11 napisał(a)
o tak

a z Rubrum zbierasz nasionka ???

Zbieram nawet już zebrałam, tylko czy komuś się udało wyhodować tą rozplenice z nasionek?
Agania 10:45, 30 wrz 2019

anpi napisał(a)
Ja mam zebrane nasionka Rubrum i też spróbuję wysiać. Skoro Mayesty tak ładnie się udała z nasionek,to może ta też .Śiałam 5 marca .

To spróbujemy razem wysiewać...zobaczymy co nam z tego wyjdzie...czyli wwysiewać w marcu?
Agania 11:01, 30 wrz 2019

Ach ta sobota 28.09.2019 pozostanie dla mnie na zawsze najciekawszym wydarzeniem

Wizytę w Mojej Anglii i poznanie Danusi zawdzięczam Kasi niespodziance
i Wojtkowi bardzo Wam dziękuję

To były niezapomniane chwile, cudowny spacer po ogrodzie, towarzystwo
i niesamowita ilość inspiracji, zakupy bylinek,
i książka z dedykacją Danusi będą niepowtarzalną pamiątką i cudownym dla mnie wspomnieniem

Kasiu dziękuję za wspólne foto z Danusią

Dedykacje od Danusi

Misia z nami spacerowała

Cudowna ta DANUSIOWA ANGLIA
sylwia_slomc... 11:10, 30 wrz 2019

Piękne spotkanie, buzie uśmiechnięte, pogoda dopisała, widać, że wiało mocno, u nas dziś tak daje, że głowę urywa
Dopiero Danusiu w zestawieniu z Kasią ( chudzinką) widać, że niewiele Ci już do Niej brakuje. Podziwiam za figurę, też bym taką chciałaOgród spojrzeniem innych osób całkiem inaczej się ogląda, jakby poznaje na nowo Wszystkie Buzie znajome więc machamy i My do Was
AnnaMS 14:48, 30 wrz 2019

Witaj Agato Dziękuję za odwiedziny, piękny masz ogród, taki dojrzały Byłam kiedyś u Ciebie, zachwycałam się tą szklarenką-domkiem, ale sobie nie zaznaczyłam wątku, gapa ze mnie. Coś mamy jeszcze wspólnego oprócz 'fisia ogrodowego', ja też mam 5 kotów Dwa takie moje z wyboru i trzy przygarnięte, o kotach już u siebie pisałam, obiecałam fotki ale to jeszcze nie teraz, brak czasu. Cieszę się ze spotkania u Danusi, pozdrawiam