Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przerabianie ogródka pod swój gust 10:57, 28 sie 2019

Do góry
To zdjecie jest z dzisiaj- miejscami jest troszke azurowo, ale jak po cieciu odrosnie z mojej stronie to juz niczego nie bedzie widac. Chcemy tam zrobic porzadny warzywniak- na dwa lata z desek zrobilismy grzadke i jestesmy zachwyceni jak w niej rosna warzywa. Dlatego za dwa lata usuniemy wszystko i postawimy plot i wymurujemy grzadki.

To jest czesc kompletnie do przebudowy.

2012
Wjazd- tu jeszcze nie ma koncowego efektu, bo ekran z cisa jeszcze maly.

Moja bajka 10:57, 28 sie 2019

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:54, 28 sie 2019

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)

Też je lubię, właśnie posadziłam 6 sztuk. Czy jest szansa ,że jeszcze w tym roku zakwitną? Ewo, ile sadzonek potrzeba, aby mieć taką okazałą kępę kwiatostanów?

Aniu, będziesz miała lasek Memory wogrodzie, cudnie! Ja mam w sumie 4 szt

Pytasz ile sadzonek trzeba, żeby stworzyć taką bujna kępę, juz Ci piszę, wystarczy jedna

Zobacz jakie maluchy były w zeszłym roku (czerwona strzałka):

Wsadziłam początkowo dwie sadzonki ale wiosną tego roku przesadziłam jedną i została właśnie ta, którą widac na zdjęciach i filmiku
Moja bajka 10:51, 28 sie 2019

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:49, 28 sie 2019

Do góry
Wiedzialam, ze pan Marchewek Wam sie spodoba

zanim dojechalismy do Polski zrobilismy sobie przerwe w podrozy . Tuz przy autostradzie A4 miedzy Chemnitz a Dreznem blizej Chemnitz) jest w tym roku Saksonska wystawa ogrodowa.
Ladnie bylo ale ja juz tyle tych wystaw widzialam i chyba ta byla najslabsza.
Ogolnie wszedzie panowala Gaura a rabaty wyawaly mi sie ciagle takie same jakos malo bylo takich "wow" - musze to miec
Mysle, jednak, ze jak ktos jest w okolicy to koniecznie powinien zobaczyc.

Moja bajka 10:47, 28 sie 2019

Do góry
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:42, 28 sie 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
2012

Paskudnie, prawda?Sasiad sie tego domagal, bo nie chcial ciac swojej strony i klocil sie o 10cm przechodzacych za plot.

Paskudne ale po jego stronie
Skoro jednak nie trawisz tego koloru...
Teraz między sąsiadem będzie ażurowo? Sama siatka?
Moja bajka 10:42, 28 sie 2019

Do góry

No ładnie, lustra nie umyte
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:41, 28 sie 2019

Do góry
Aniu, a dla mnie patelnia to zmora. Dlatego posadzilismy buka. W sasiedztwie maja takie dwa, ogromny, piekny pien ale niski i ciety. Daje cien. Moj maz kocha czerwone buki Posadzilam dlatego kuliste drzewa, by miec pozniej choc troche cienia. Rabaty sloneczne sa super, ale trawnik po 3 dniach upalow bez podlewania wysycha na siano. A tam gdzie sa drzewa jest zieloniutki
Tez mam okresy ze chce wszystko zmieniac. To chyba normalne

Robie z alkoholu i nagietka specyfik na trudno gojace sie rany, egzeme, ukaszenia owadow.

Moja bajka 10:38, 28 sie 2019

Do góry

duperelki, popierdułki (dziś i wczoraj dokupiłam nowe, bo mam mało

Ogród z czereśnią 10:36, 28 sie 2019

Do góry
anna_g napisał(a)
To najwyższe niebieskie to rzeczywiście szałwia - kupowałam na targu, pani przysięgała, że ona jest wieloletnia ale zobaczymy bo raczej z tego co czytam to u nas nie zimuje. Wychodzi mi na to, że to jest szałwia omączona. Ale,nawet jeśli nie zimuje to nic, kupię znowu, bo szybko się rozrasta - w tym miejscu są dwie rośliny kupowane jako małe sztuki. Kwitnie cały czas bardzo obficie i pięknym kolorkiem. Ja jestem z niej bardzo zadowolona. Obok jest też przetacznik w takim samym kolorze tylko trochę niższy. Stąd taka dość duża kępa się zrobiła.

U mnie pani w kwiaciarni też przysięgała Zobaczymy ale też kupię jak jednoroczna
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:35, 28 sie 2019

Do góry
2012

zywoplot bedzie usuwany. Juz czesciowo po stronie sasiada usuniety.Nie lubie ani tego koloru, ani igielek spadajacych na warzywniak po cieciu.Tam powstana murowane podwyzszone grzadki z kamieniego tego samego, z ktorego zbudowany jest murek wokol tarasu. Zamiast tywoplotu bedzie plot z milorzeba. Szary, niczym nie malowany. Dzieki temu na calosci, ok 20 m uzyskamy po 80cm szerokosci.

Paskudnie, prawda?Sasiad sie tego domagal, bo nie chcial ciac swojej strony i klocil sie o 10cm przechodzacych za plot.
Moja bajka 10:33, 28 sie 2019

Do góry
Mira stwierdziła, że musi uwiecznić rzeczony pasztet

tą różę Mira specjalnie fotografowała na tle klonu
Moja bajka 10:29, 28 sie 2019

Do góry
Moja bajka 10:25, 28 sie 2019

Do góry
mira napisał(a)
No i się wydało - wino było widać
i przepysznyyyyyyy pasztet z cukinii - to jest szok jaki wspaniały nie ma jak dobra cukinia

pasztet upiekę to pewne

no i pogaduchy w bajkowej scenerii - lampeczki, lampusie, świeczki, świeczuszki
to było na koniec

ogród był a jakże, po 3 latach kiedy go widziałam ostatnio - wypełniony na maksa roślinami, wszelkiego dobra bajkowego nie brakuje, doniczki doniczusie

oczko zarośnięte i pełne życia a tylko krok dalej warzywna uczta dla wszystkich zmysłów - uroczy warzywniczek a tyle radości i dobra, sama się zdziwiłam, że 4 nieduże grządki tyle dostarczają warzyw

ale najważniejsze jak cieszą - przekazana radość podwaja się

Kasia teraz warzywnik w pion mus zagospodarować niebo .

Raz jeszcze dziękuję za ucztę ducha i ciała.

Przepraszam za zdjęcia

Mam tylko z 29 czerwca 2017 -

kilka ku porównaniu

przy tej kratce jest spora róża cudowna

jaki ten klon jest wielki zachwycałam się nim

tego nie widziałam

tego napisu nie widziałam

Oj Mireczko, dla takich chwil się żyje. Pogaduchy z przyjaciółmi przy blasku świec i winku (bo i czemu by nie ) to kwintesencja naszego zamiłowania do ogrodniczkowania . Cudownie spędzony czas i to ja Ci za odwiedziny dziękuję. Iga z rana mi oznajmiła, że dziś sadzimy tulipany . Udało mi się wyperspwadować Jej to i zrozumiała, że jeszcze nie pora. Ale za to każda cebulka dostała imię. Zapamiętałam tylko Śnieżynkę .
Faktycznie nie do wiary, że jeszcze nie tak dawno takie łyse było to oczko. To lecimy dalej z Twoimi zdjęciami. No to teraz oczko

Mój ogród pod lasem 10:21, 28 sie 2019

Do góry
malgol napisał(a)

a to już 25.08....tawułki przekwitły a Anabelki już zielone

O matulu, jakie ujęcia z tawułkami piękne!!!
Szczęka opada normalnie przy takich widokach.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 10:01, 28 sie 2019

Do góry
BKosimkArt napisał(a)

Ale ze mnie gapa, dopiero czytając cały wątek, zorientowałam się, że wstawiałaś zdjęcia ode mnie Świetnie fotografujesz, dziękuję
Takie to było wtedy spotkanie w biegu totalnym
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:40, 28 sie 2019

Do góry
kasiek napisał(a)
I ostatnie - uff- w końcu się odrobiłam - przynajmniej u siebie

Zaraz, zaraz...jakie odrobiłam u siebie....nie będzie więcej zbliżeń z nasadzeń? Bo ja ciągle na tych ogólnych fotkach zaglądam na pojedyncze połączenia.

Wspominam mile 2 godz w Twoim ogrodzie bo Łukasz nie marudził i mogłyśmy spokojnie pogadać. Dzięki Darii pewnie też. Super jej ten pokój zrobiłaś. Łukasz ma zieleń a teraz chce na biało. A ja nie mam sił na malowanie
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:38, 28 sie 2019

Do góry
2012

2019

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:36, 28 sie 2019

Do góry
Pani Danusiu przesadziłam Dęba i Danica mam nadzieję że teraz może być

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies