Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:33, 09 sie 2018

Do góry
Floksy pewnie pod moją nieobecność już skończyły....

tu mi się jeszcze naparstnica do cięcia ukryła

tylko zieleń tui nadal soczysta
Wśród brzóz i dębów 16:24, 09 sie 2018

Do góry
Masz oryginalnie i pięknie a floksy to niezawodne piękne kwiaty Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 16:07, 09 sie 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Hortensje olbrzymy. Tyle kwiatów różnych, że aż nie wiadomo na co patrzeć. Widok poranny na pewno zyskał na wartości. Wyobrażam sobie jak te floksy pięknie pachną. Sprawdziłam wczoraj, że hortensja Polar Bear też pachnie. Ma taki delikatny zapach, dla mnie przyjemny.

Floksów mam bardzo dużo i w róznych miejscach, długo kwitną, pachną i są bez problemowe. A wiesz, że poszłam powąchać u mnie i faktycznie tak delikatnie bo Tardiva to bardzo intensywnie pachnie.

Wśród brzóz i dębów 12:27, 09 sie 2018

Do góry
To moja sosenka jednak inne jest.Bo na zimę się nie żółci.
Mandewilla śliczna. To rodzina sandewilli ?
Floksy piękne .I duża Red baron robi wrażenie.
Wśród brzóz i dębów 22:22, 08 sie 2018

Do góry
Śliczne floksy.
Wśród brzóz i dębów 22:16, 08 sie 2018

Do góry
Izabelko, współczuję suszy, u mnie na szczęście dziś trochę pokropiło. Nałapałam trochę deszczówki do beczek.

Aniu, ta sosenka to chyba Wintergold, zimą robi się intensywnie żółta. Przyjechała tu ze mną z mojego poprzedniego ogrodu, to taka pamiątka po nim.

Danusiu, to tylko tak ładnie na fotkach wygląda, w rzeczywistości ogród nie zasługuje na tyle zachwytu. Ale bardzo się cieszę, że Ci się podoba.

Wojtku, dziękuję za pochwałe, miło, że zaglądasz.

Grażynko, z nasionkami nie ma się co śpieszyć, niech dojrzeją. Jeśli chcesz, to chętnie podzielę się wiosną nadwyżkami Red Barona.

Dzisiejsze fotki:
Kwitnie kobea,

mandewilla

I floksy.

I jeszcze raz Red Baron.
Bylinowa łąka 17:28, 08 sie 2018

Do góry
Tu koniecznie muszę między rudbekię a floksy dać jakąś przegrodę. Myślałam o niskim miskancie. Myślę żeby go posadzić takim pasmem rozdzielającym.

Przetacznik Christa niezdecydowany, na którą stronę ma się położyć.

A tu poranne zdjęcie z dzisiaj.

I uciekam, bo jedziemy.
Bylinowa łąka 17:19, 08 sie 2018

Do góry
Jeżdżę popołudniami na dzialkę i coś tam działam pomalutku, głównie wyrywając chwasty. Gdzie indziej susza, ale u mnie mokro, nie ma mowy o przekopaniu choćby kawałka, bo wszystko się klei. Za to zamówiłam i sąsiad dowiózł traktorem pięć worków obornika końskiego. Będę kompostować z trawą i mam nadzieję, że na przyszły rok będzie jak znalazł.
Floksy posadzone wiosną kwitną i za każdym razem obserwuję coś nowego. Na pewno będzie przesadzanie, bo kolorystycznie się trochę niezgrały, ale tak to jest jak dobiera się rośliny na podstawie opisu i zdjęć z internetu.
Tu parę zdjęć jeszcze z końca lipca. Może dzisiaj zrobię nowe.

Liliowo i kolorowo:) 15:01, 08 sie 2018

Do góry
Hortensje olbrzymy. Tyle kwiatów różnych, że aż nie wiadomo na co patrzeć. Widok poranny na pewno zyskał na wartości. Wyobrażam sobie jak te floksy pięknie pachną. Sprawdziłam wczoraj, że hortensja Polar Bear też pachnie. Ma taki delikatny zapach, dla mnie przyjemny.
W ogródku emerytki 11:58, 08 sie 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Zaczynam się zastanawiać nad powieszeniem czegoś cieniującego, nad te najbardziej wrażliwe. Chyba użyję stare firanki, będzie dziwnie, ale uratuję rośliny. Zresztą ogrodu nie widać z drogi.
Doniczki już są w cieniu, dzięki za życzenia wody. Pozdrawiam

Nie przejmuj się, że będzie dziwnie. Ja też osłaniałam borówkę amerykańską przed ptakami.
A jak jest taka potrzeba, to dzielzany przytnij. Po co mają się męczyć. Moje przycięte floksy już bardzo ładnie odbijają.
Będzie ok
Ogród w budowie - nieustającej 00:46, 07 sie 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)
A mnie się wydaje, że za mało jest tych kolorów teraz, bo tak dużo bylin - liliowce, floksy, krwawnice w jaskrawych barwach już przekwitło.
Najdłużej kwitną rudbekie - u mnie od końca maja bez przerwy.
Gabrysiu ja porównuję do swojego ogrodu, a u mnie teraz tylko dalie, floksy i budleje z hortensjami. Rudbeki i dzielżanów nie mam jeszcze w dużej ilości więc u mnie nie robią takiego efektu jak u Ciebie, ślicznie kolorowo masz
Ogród w budowie - nieustającej 00:29, 07 sie 2018

Do góry
A mnie się wydaje, że za mało jest tych kolorów teraz, bo tak dużo bylin - liliowce, floksy, krwawnice w jaskrawych barwach już przekwitło.
Najdłużej kwitną rudbekie - u mnie od końca maja bez przerwy.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:18, 07 sie 2018

Do góry
Zakupione wiosną kłącza wydały piękne kwiaty - floksy
Ich zapach kojarzy mi się z błogim dzieciństwem i babcinym ogródkiem...
Ogródek Iwony II 21:45, 06 sie 2018

Do góry
Malgosik napisał(a)

Te białe floksy z różowym środkiem są słodkie!
Jakbym takie spotkała, wzięłabym do ręki.
A odętki powtarzają kwitnienie?
I czy ona się rozłazi?

Gosiu, u mnie odętka kiepsko rozrasta się. Wiosną musiałam w jej okolicy usunąć rozłażące się Marcinki i prawie bym ją wykopała. Nie zauważyłam, że to ona. Na szczęście zorientowałam się w porę. Chciałabym jej mieć więcej, rozrasta się u mnie zbyt wolno. Niestety bardzo szybko przekwitła, nie mam jej fotki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:11, 06 sie 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Przepiękne te floksy. I budleje robią wrażenie. A ha sobie na skrawku posadziłam, a to bydle będzie

Może będzie z tych mniejszych Kasiu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:14, 06 sie 2018

Do góry
Przepiękne te floksy. I budleje robią wrażenie. A ha sobie na skrawku posadziłam, a to bydle będzie
Migawki z ogródka 09:49, 05 sie 2018

Do góry
Sprawdziłam ten wrotycz, słońce, suche, przepuszczalne. Ekspansywny. Wymyśliłam mu miejsce, pójdzie za kompostownik, za placki chcę mu dać powojnik, który mi się u Sylwii na Ranczu spodobał. W nóżki też coś ciemno różowego, bardzo ciemno. Purpurowo fioletowego. Tylko co? Może znajdę takie wyższe floksy, bo wrotycz ma u mnie dobrze ponad 1,5 metra. Wyższy ode mnie.
Ogród prawie romantyczny 09:05, 05 sie 2018

Do góry
Floksy uwielbiam , mam ich sporo i jeszcze dokupię. Pozdrówka Aga.
Moja glebo terapia 22:14, 04 sie 2018

Do góry
Jolu, ale u ciebie piękne, okazałe i wielkie hortensje
I jeżówki , floksy, trawy piękne i rozchodniki, suuper.

Ogród, aż kipi zielenią, kolorami.
Piękne miejsce stworzyłaś tam
W ogródku emerytki 12:29, 04 sie 2018

Do góry
Hura! pada deszcz
Efekt suszy:
tak wyglądają białe floksy zaledwie po tygodniu kwitnięcia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies