Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Ogród z uśmiechem 21:32, 29 maj 2019

Do góry
Gocha napisał(a)
Jolu ale śliczna ta kalina i dlaczego ja jej jeszcze nie mam. Dereń piękny i też zazdroszczę. Ptaszki u Ciebie bardzo lubię oglądać i zawsze się czegoś nauczę bo ja ciemna w tym temacie. Buziaki

No ja to naprawdę nie mam pojęcia jak to się mogło stać Musisz nadrobić to niedopatrzenie

Ptaszki to mogę tez oglądać w nieskończoność. Kupiłam sobie 3 atlasy, bez niech nic z mojej wiedzy
Ogród z uśmiechem 21:20, 29 maj 2019

Do góry
Zakrecona napisał(a)
Pięknie kwitnie kalina, klonik też mi się spodobał, a zdjęcia pliszki

Kfffiatki i ptaszki dziękują
Ogród z uśmiechem 21:19, 29 maj 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ależ piękna ta kalina. I klon! I klimat piękny, leśny!
Też do tego roku nie znałam kalin, zraziłam się kiedyś tymi zwykłymi, koralowymi, co roku miałam oblepione mszycami, w końcu wywaliłam. Dobrze, że mnie Kwartecik namówiła na japońskie

W samym ogrodzie to nie ma za dużo tego leśnego klimatu, raczej za płotem. ale się staram

Mam to szczęście, ze mogę kupować jeszcze to co mi się zamarzy, ogrod jest dopiero robiony. Dziewczyny pokazują tyle piekności więc próbuję różnych rzeczy. Kaliny zobaczyłam na żywo w szkółce w Pęchcinie, były zjawiskowe
Mszyce pewnie tez będą ale podobno japońskie są w tym przypadku lepsze. Zobaczymy
Ogród z uśmiechem 21:11, 29 maj 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Jolu, przecudna jest ta kalina Kalina Kilimandjaro Sunrice . Chyba na nią zapoluję. U mnie pierwsza zakwitnie róża William Shakespeare.

Zapoluj, zapoluj bo warto
Widziałam u Ciebie, u mnie jakoś się ociągają ale paki są więc cierpliwie czekam
Ogrodowo zakręcona. 20:21, 29 maj 2019

Do góry
Potrzebny mi tam jakiś krzaczek, tak sobie ubzdurałam.

Jaśmin, kalina za duże, palibin krótkotrwałe ładny...
Moja działka na Dębowym Lesie 16:22, 29 maj 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Piękna ta kalina pokaż ją jak się do końca rozwiną kwiatki bo ja odsadziłam kalinę i wydaje mi się że to ta okrągła zwykła ale jakoś mi dziwnie zaczęła kwitnąć tak jak właśnie twoja .Zobaczymy ?????

Tez mi sie podoba ta kalina.
I tak sobie pomyślałam,ze ta kalina podobna jest do kilku hortensji.
ciekawa jestem czy mi się przyjmie.To to taka sadzonka odkopana była.
Ogród z uśmiechem 14:32, 29 maj 2019

Do góry
Jak to dobrze że miejsca już nie mam bo chciejstw moc kalina, dereń itd.....Ciągle sobie powtarzam gdzie, no gdzie
Ogród z uśmiechem 11:45, 29 maj 2019

Do góry
Jolu ale śliczna ta kalina i dlaczego ja jej jeszcze nie mam. Dereń piękny i też zazdroszczę. Ptaszki u Ciebie bardzo lubię oglądać i zawsze się czegoś nauczę bo ja ciemna w tym temacie. Buziaki
Moja działka na Dębowym Lesie 08:23, 29 maj 2019

Do góry
Piękna ta kalina pokaż ją jak się do końca rozwiną kwiatki bo ja odsadziłam kalinę i wydaje mi się że to ta okrągła zwykła ale jakoś mi dziwnie zaczęła kwitnąć tak jak właśnie twoja .Zobaczymy ?????
Wzgórze chaosu 08:21, 29 maj 2019

Do góry
Nallar napisał(a)

Chciejstw było sporo, ale zmęczenie i nadciągające chmurki skutecznie nas zniechęciły. Może gdyby kolejka była mniejsza....
Oczy napasłam, poznałam super ludzi i wystarczy.

Ja miałam szczęście, ponieważ jak weszłam kolejka ciągnęła się przez pół szkółki, ale tak długo wybierałam, że wszyscy kolejkowicze zniknęli
Resztę chciejstw znalazłam u nas w szkółkach. Piękny dereń pagodowy i kalina japońska Watanabe. Kupię jeszcze dwie kaliny Mariesii - zachorowałam na te okazy japońskie. A Agania zaraziła mnie dereniami... I po co człowiek pcha się do ludzi Żart, takie zarażenia są mega przyjemne
Wzgórze chaosu 08:17, 29 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Iwonka cudowny jest ten trikolor a ja nie mam miejsca dla niego ….ech

podziałałaś coś z rodkami ,co tam ogrodowo słychać ?
ja dziś przesadziłam elatę tylko jakoś nie miałam weny na ogród ,pomimo pogody i wolnego dnia

Buziaki

Ogrodowo mam lenia, podlewa co chwila. Rodków nie mogę zasadzić bo w tych miejscach była kumulacja wody płynącej od sąsiada. Teraz mimo wylewania z dołków woda nadal napływa a dziś znów pada... Mam jeszcze kilka innych okazów do sadzenia: derenie Iwory Halo (nie wiem gdzie), kalina Watanabe (wiem gdzie, ale dużo pracy z tym będzie - muszę wykopać coś przy oczku - inspiracja z Wojsławic) i imieninowy dereń pagodowy (też wiem gdzie, ale tu czeka mnie mega reorganizacja).

Odpoczywam a w wolnej chwili drutuję
Ogródek Ewy 23:31, 28 maj 2019

Do góry
Prawdopodobnie
http://www.e-katalogroslin.pl/plants/7465,kalina-koralowa-compactum_viburnum-opulus-compactum
Ogródek Ewy 23:28, 28 maj 2019

Do góry
http://www.e-katalogroslin.pl/plants/7469,kalina-koralowa-roseum_viburnum-opulus-roseum
Przerwa na kawę... 21:19, 28 maj 2019

Do góry
W Palbinie zadomowił się powojnik Blue Sensation

Kalina Kilimanjaro żyje i na razie fajnie wpisała się w owalną. To chyba był dobry wybór.

A na kuchennej pięknie kwitnie powojnik - hmm... tylko jaki? w każdym razie widac go z daleka.
Rododendronowy ogród II. 16:43, 28 maj 2019

Do góry
kalina koralowa

i do znudzenia azalie pod oknem (juz ostatni raz)

Mam jeszcze ale chyba wystarczy .
Ogród z uśmiechem 13:35, 28 maj 2019

Do góry
Pięknie kwitnie kalina, klonik też mi się spodobał, a zdjęcia pliszki
Ogród z uśmiechem 13:09, 28 maj 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Też do tego roku nie znałam kalin, zraziłam się kiedyś tymi zwykłymi, koralowymi, co roku miałam oblepione mszycami, w końcu wywaliłam. Dobrze, że mnie Kwartecik namówiła na japońskie

Agatko, oglądaj jednak te swoje kaliny. Moje koreanki miały być niesmaczne dla mszyc a tu niespodzianka .
Ogród z uśmiechem 13:08, 28 maj 2019

Do góry
Ogrodowe kreacje 22:29, 27 maj 2019

Do góry
Ogród pięknieje Ci z minuty na minutę, a kalina cudo...
Ogród z uśmiechem 21:58, 27 maj 2019

Do góry
Jolu, przecudna jest ta kalina Kalina Kilimandjaro Sunrice . Chyba na nią zapoluję. U mnie pierwsza zakwitnie róża William Shakespeare.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies