Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

gogo 13:34, 17 lis 2019

Ewo, u Ciebie jak zawsze skarbnica wiedzy
Jak poczytałam o obcinaniu korzeni róż w donicach, to się cieszę, że moje nie mają dna i problem odpada
inka74 16:53, 17 lis 2019

Anda napisał(a)

Nie mam nic podobnego, ale wejdź na ten pin
https://pin.it/qridp7zyq2g2sc

W moim zbiorze Kleine Gärten jest więcej takich pinów. Może coś Cię zainspiruje.

Myślałam o podobnych płytach lub płytach w żwirku. Muszę poszukać tu jakiegoś PINu.

Jaką średnicę ma to koło rabatowe? Na samym środku jest drzewo? Porysowałabym trochę tak teoretycznie. Wtedy zawsze przychodzą mi do głowy jakieś pomysły.

Edit, lub coś takiego
https://pin.it/2ga2bsiartqtiy
sporo fajnych inspiracji widzę owalna ma 3 m szerokości i 2,4 głębokości. Trawa wkoło to 80-100 cm bo jak widać na rzutach z góry nie jest równo. Na środku jest kalina Kilimandżaro w wersji na pniu. Ogromna nie będzie. Ja to się głównie zastanawiam jak połączyć to potem z trawnikiem i podkładami kolejowymi przed następną rabatą. I mam obawy przed ilością betonu z przodu. Zaraz obok jest duży podjazd. I opaska na metr szerokości wkoło domu.
Basilikum 09:49, 18 lis 2019

Ewo gdzies wyczytalam na innym watku, ze na antybiotyku Nestes. Mnie tez znow scielo. Wlasnie u doka w poczekalni siedze

Zdrowia zycze nam obu
Pszczelarnia 11:45, 18 lis 2019

Mala_Mi napisał(a)
Nie żartuj, jak wybiorę liście z kamyczków??

(...)

Suszarką do włosów, może z dyfuzorem.

Nowa12 11:55, 18 lis 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Suszarką do włosów, może z dyfuzorem.

Mnie to w ogóle wkurzają te moje kamyki bo odkurzacz mi je wciąga. A jak posypią się berberysy a mam ich 6 na tej rabacie to za nic nie umiem tych małych listeczków posprzątać. I co roku wiosną się wkurzam. Musiałabym tam mieć tylko zimozielone . Albo przesadzić berberysy ale fajnie odbija się ich kolor na jasnym żwirku. Raz nawet pokusiłam się o ich mycie ale nigdy więcej .
Anitka 09:08, 19 lis 2019

Idę oglądać relację, bo czekałam bardzo na ten ogród pani Aleksandy. Troszkę się cieszę, że się pochorowałaś, bo pojawiły się kolejne relacje. Oczywiście żartuje, zdrówka życzę

Przyznaje się, że używam dmuchawy, ale na początku jak najwięcej liści zbieram tymi grabiami wachlarzowymi lub ręcznie i tylko resztki wciągam z kostki, płyt czy żwiru. Na rabatach gdzie ziemia lub kora zostawiam.
Ja z bólem serca patrzę na łąki, które zamiast koszenia są mulczowane
Anda 14:22, 19 lis 2019

Magleska napisał(a)
Zaglądam bardzo często ,ale po cichu a teraz lecę oglądać relację

O, to tak jak ja u Ciebie
Mam nadzieję, że relacje się spodobały
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:24, 19 lis 2019

KasiaBawaria napisał(a)

Super by bylo. Moja sasiadka odkurza ciagle- nie mozna tego wytrzymac. Wiosna z min.10 razy jesienia co 2 dzien. Pewnie za 2 tygodnie skonczy...

Katastrofa. U mnie robią to przeważnie starsi sąsiedzi, w dole ulicy.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:24, 19 lis 2019

gogo napisał(a)
Ewo, u Ciebie jak zawsze skarbnica wiedzy
Jak poczytałam o obcinaniu korzeni róż w donicach, to się cieszę, że moje nie mają dna i problem odpada

Heh, to rzeczywiście masz problem z głowy
Anda 14:26, 19 lis 2019

Basilikum napisał(a)
Ewo gdzies wyczytalam na innym watku, ze na antybiotyku Nestes. Mnie tez znow scielo. Wlasnie u doka w poczekalni siedze

Zdrowia zycze nam obu

Ta jesień jakaś pechowa w tym roku, co chwilę coś. Mam nadzieję, że wreszcie będzie dobrze. To do życzeń dla nas się dołączam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies