Pięknie wyglądają wszystkie te kwitnące drzewa, a magnolia cudna.
Też szukałam choiny kanadyjskiej, bo sobie wymyśliłam ją do zasłonięcia zapasu drewna do kominka. Internetowo w zimie jeszcze widziałam, a potem jak chciałam kupić, to była już wyprzedana. W szkółkach stacjonarnych nie spotkałam jeszcze, ale w tym sezonie byłam raptem w jednej. No cóż za rok spróbuję.
Witajcie Dziewczyny Magnolia bardzo ładna-duża,rozłożysta zakupy fajneteraz na dniach jak będzie pogoda czas na kupno kory.
Oby już pogoda dotarła do Polski bo zimno strasznie.
Pozdrawiam odwiedzających.
Kasia, po wizycie u Ciebie moje chciejstwa rosną, a to cudna magnolia, karłowe cisy i wisienka i cuuuuuuuuuuuudne ciemierniki
My, posiadacze małych ogrodów, przydałoby się dobudować pięterko, dla ciemierników byłoby dobrym rozwiązaniem
U mnie też zimno, hortki ogrodowe owinięte, nowy powojnik też, pozostałe stoją w budynku, załamka
Basiu, to mnie uspokoiłaś. Bo ja ogrodowo ciągle jeszcze "w polu". Chociaż dzisiaj przemogłam się i pomimo zimna wyruszyłam do ogrodu. Dużo nie zrobiłam ale chociaż trochę.
Haniu czyli ta fioletowa fasola jest niezła? Szparagową siałam dawno, dawno temu. Teraz też bym posiała ale miejsca brak. Tę o czerwonych kwiatach również - na balkonie dawno temu.
Irenko moje koty zaczęły rosnąć na poważnie w drugim roku życia. Zwłaszcza ten rudzielec (kocur). On jest synem tej łaciatej szylkretki.
Magnolia póki co broni się przed przymrozkami, ale nie wiem jak długo da radę.
Ona już taka była posadzona jesienią, czekałam tylko czy naprawdę to będzie ona. Miałam już wcześniej przygodę z pomyłką odmianową i zamiast białej mam różową
Jednak dobrze jest kupować magnolie z kwiatami.
Tych wielkich mam dość. Muszę na pilnie podzielić swojego Variegatus-a. Ja po wczorajszym koszeniu też mam dość i dziś się obijam w domu i też zaraz idę leżeć
Małe trawki od Sylwi, przypominające ID ale nie ekspansywne rozmnażałam latem. I niezłe są. Nie wiem czy je znasz?
Acha
Już nie mam co focić, prawie wszystko pokazałam. Czekam na narcyzy, szafirki i kwitnący maj czyli zawilce i tulipany w oczekiwaniu na róże, które już dawno powinny być przesadzone. Niestety sprawy nie idą zawsze po naszej myśli