Kasiu, wielu sposobów wykończenia rabat próbowałam ale krawężniki sprawdzają mi się najlepiej. To nie tylko porządek ale utrzymanie rabat i roślin w jednym miejscu. W lesie to niełatwe. Ciągle jest uczucie chaosu.
No czas najwyższy już nie w projektowaniu. Ale czemu w stopce nie zachowałaś adresu do tego pierwszego ogrodu? Wiele osób chciałoby zobaczyć jak doszłaś do takiego wymuskanego ogrodu
Zaraz się zapoznam.
Kasiek, fajnie że zajrzałaś, bo ciągle zapominam dodać twój wątek do obserwowanych. A bardzo lubię do ciebie zaglądać, robisz fantastyczne zdjęcia Przydałby mi się tu taki fotograf, bo moje wypociny to porażka.
Już się dawno nad glediczją zastanawiałam. Siła sugestii jest ogromna, więc jak mi Kwartecik i Inka powiedziały że do mnie pasuje.... to nie ma się co zastanawiać Miejsca jest, nawet na kilka
U ciebie też by fantastycznie wyglądały
mojej glediczji tez dalam dobroci ale najwyrazniej jej nie pasowalo, miejsce osloniete kolo lezakowni przy lesie. w tej chwili rosnie jakby naprzeciwko po drugiej stronie ogrodu.
kiedy budowalam dom przez rok mieszkalam w wynajetym na bardzo ładnym osiedlu z duza iloscia zieleni i nasadzen, ziemia wokól glina taka, ze garnki mozna lepic i na takiej glinie posadzona Sunburst, az swiecila z daleka. przepieknie wypietrowana, łądnie wybarwione liscie tak mnie zachwycila ze sama ja chcialam miec, kupilam patyk i co? psinco, posadzona w sloncu nie rosla jak tamta. jesienia przesadzilam, dam jej jeszcze czas zeby ruszyla.
a z ciekawosci w jakiej glebie sadzisz judaszowce? masz wiecej niz tego Vanila Twist?
Pewnie wypieliłaś, za czysto u ciebie żeby się siewki zachowały A one niepozornie wyglądają, niemal jak zwykła trawa. Jak chcesz, to zapraszam. Coś ukopiemy. Blisko masz.
A w moim ogrodzie jeszcze trochę łyso, ale już potencjał z ziemi wychodzi
Tarcia, no może nie możesz mieć wszystkiego tak baaaardzo ślicznego. Coś może się zbuntować
A tak na poważnie, to nie wiem czemu tak. Może to zależy w tym przypadku od samej sadzonki?
Co do judaszowców, to w zeszłym roku posadziłam Ruby Fall, chyba niedługo zacznie kwitnąć. Posadzony w 2 części ziemi ogrodowej i po jednej części kory i obornika. Tak mniej więcej. Może obornika więcej niż kory. Mam jeszcze jednego malusiego, przezimowanego w donicy Rising Sun, no i dwa teraz kupione. Vanilla Twist i Golden Fall.