Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odnowy 11:10, 18 sie 2019

Do góry
nieśmiało jednym kwiatkiem

Munstead Wood

Lady Emma Hamilton

ponownie zakwitł goździk pyszny, jego zapach roznosi się po całym ogrodzie

Ogród u Ewy Ogrodowe szaleństwo zamkn. 10:55, 18 sie 2019

Do góry
Ogród u Ewy Ogrodowe szaleństwo
Ogród w donicach donice w ogrodzie
Moje passiflory latem w ogrodzie

Passiflora Belotti

Passiflora victoria

Passiflora Caerulea

Moje Passiflory -2019

Przerwa na kawę... 10:54, 18 sie 2019

Do góry
sarenka napisał(a)

Drzewka już spisuje
Ta róża u Anulajdy faktycznie robią wrażenie!
u niej wszystko robi wrażenie. I róże i tulipany. Cudny ma ogród.

Dla porównania masz tulipanowca Edward Gursztyn. Lubię go. Wsadzone 2 sztuki w 2017 we wrześniu. Jak ten czas leci...

Tu jak wyglądały po wsadzeniu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=251#post_4

I korona niewsadzonego platana Alpens Globe.

Oraz katalpy, z lewej Nana a z prawej Aurea

Nie ma tylko tego ambrowca kulistego ( choć może jeszcze go gdzieś wcisnę lubię drzewa. Na razie mam patelnię dlatego troszkę cienia szukam. Boję się tylko, że przesadzę. Widzę jak na froncie zmieniły się warunki świetlne jak katalpy i tuje podrosły.

Zapomniałam jeszcze o fajnych klonach kulistych... Z 3-4 odmiany są o stosunkowo małej koronie
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:53, 18 sie 2019

Do góry
Wszedzie gdzie bylismy Eddie mial mnostwo fanow. Ludzie nas zaczepiali, chcieli z nim fotke, poglaskac, zapytac co to za rasa. Smielismy sie, ze postawie koszyczek na pieniadze, za kazda fotke z nim i poglaskanie urlop by sie zwrocil Tu na Sloweni jedna z takich sytuacji

Po powrocie zastalam na warzywniaku ponad 3200 kg cukinie Sztuk 3.

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:48, 18 sie 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Pierwsze cebulowe kupione
Doll's minuet

Liczyłam na zakup Exotic Emperor,niestety w tym roku nawet 1 paczki nie było,buuu będzie trzeba gdzie indziej kupić

Rzeczywiście w tym miksie nie było. Ale spoko Wiola , to dopiero pierwsza dostawa. Jeszcze będą wjeżdżać cebule
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 10:43, 18 sie 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Jeszcze się zastanawiam tak patrząc na fotki że chyba wywalę hoste (mam posadzoną za turzycami ) i dosadze tam Red barona na tej fotce to widać dobrze troszkę się tam za dużo dzieje

Kochana, a cyknie tę rabatę od frontu. Bo ja za bardzo ani hosty, ani turzyca nie widzę.
Z red baronem super, tylko cały czas uparcie bokiem to pokazujesz
Zielony zakątek z Antonówką 10:37, 18 sie 2019

Do góry

Jaki masz piękny zakątek, marzą mi się takie miejsca w moim ogrodzie Ale potrzeba czasu, żeby wszystko tak urosło.
Malwowy ogród 10:25, 18 sie 2019

Do góry
ElaS napisał(a)
[img

Bazylia robi u mnie za kwiat ozdobny. Pięknie do tego pachnie jak poczochra się ręką, co często robię

I moja różyczka w której jestem zakochana. Tegoroczny zakup, nadal nie mam pojecia czy ma jakąś nazwę.

Z Bazylią świetny pomysł, muszę w przyszłym roku zrobić sobie taką pachnącą kompozycje w donicy Różyczka śliczna
...uDany ogród 10:17, 18 sie 2019

Do góry
Na koniec Praga, zakochałam się na zabój i muszę tam wrócić po sezonie , bo tłumy ludzi były większe niż na Pacu Świętego Marka w Wenecji

...uDany ogród 10:14, 18 sie 2019

Do góry
Później góry
Czeskie skalne miasto

z pięknymi jeziorkami

górskie trasy

żeby na koniec zobaczyć takie panoramy

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 10:12, 18 sie 2019
Do góry
Kim napisał(a)
Dziewczyny potrzebuję porady wczoraj sadząc cisy na żywopłot miałam przesadzić Świerka conica który rośnie tuż przy płocie gdzie ma iść żywopłot
I teraz zastanawiam się czy go wysadzić ? czy zostawić a za nim dalej pociagnąć cisy

Wysadzic
...uDany ogród 10:12, 18 sie 2019

Do góry
Plaże też były

ale te bardziej skradły moje serce

byliśmy też w delcie Padu, gdzie podziwialiśmy flamingi

...uDany ogród 10:07, 18 sie 2019

Do góry
Wenecja

Chioggia

Werona

i Jezioro Garda

Przerwa na kawę... 10:05, 18 sie 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Megi, gruz przyjmują u nas na zwałce pod cmentarzem ale musisz mieć meldunek z Wołomina. Nie mam pojęcia jak jest dla innych regionów i jaka cena.

Zdjęcie róży w obecnym stanie. Przekwitła i muszę ją przyciąć to jeszcze raz zakwitnie do jesieni. Rośnie bezproblemowo. Ja jakoś nie zachwycam się nią ale też nie mam problemów. Ogólnie jest OK, pewnie w gruncie pokazałaby więcej.

Za to u Anulajdy kwitnie zjawiskowo
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6417-anulajda-w-raju?page=503#post_0

Dąb Green Dwarf jest u mnie od ubiegłej jesieni. Bezproblemowy. Zwarty. Może dlatego u innych łapie mączniaka bo korona jest gęsta. Na platanie też 3 listki z mączniakiem znalazłam. Katalpa Nana z mączniakiem a luźniejsza Aurea już bez. Ale np. tulipanowiec Edward Gursztyn mimo iż w miarę zwarty to nic na razie nie łapie.

Ogólnie z roślin o kulistych małych i naturalnie formowanych koronach zerknij na:
- ambrowiec Gum Ball - po 10 latach ok. 2-2,5 metra
- tulipanowiec Edward Gursztyn - po 10 latach 1 metr
- dąb Green Dwarf - po 10 latach 1,5 metra
Jest jeszcze jakaś robinia ale nie pamiętam odmiany i ile ma korona.

Większe korony ale też okrągłe naturalnie mają
- katalpa Nana - mam, to ta z mączniakiem, do chyba 3 m ale można ogławiać
- wiśnia Umbraculifiera - 3-4 metry, nie zalecane cięcie
- platan Alpens Globe - 3-5 metrów, można ogławiać

Wysokość docelowa zależy od miejsca szczepienia bo one raczej tylko w takiej formie występują.

Te znam z moich poszukiwań. Może dziewczyny coś dorzucą.

Drzewka już spisuje
Ta róża u Anulajdy faktycznie robią wrażenie!
...uDany ogród 10:04, 18 sie 2019

Do góry
A teraz trochę moich wakacji

były wschody

i zachody

pyszna włoska kawka

no i oczywiście pizza

...uDany ogród 10:01, 18 sie 2019

Do góry
Hej dziewczynki dziękuję za Wasze odwiedzinki. U nas już nie można mówić o suszy, bp trochę popadało. W ogrodzie wraca zieleń i nawet wody w stawie dobyło
My już po wojażach, wczoraj wieczorem z utęsknieniem wparowałam do ogrodu i szczerze mówiąc jestem zaskoczona jego dobrą kondycją. Owszem trochę roślin wygląda mizernie po upałach, ale reszta się zregenerowała i wygląda jako, tako
Wiadomo trawniki do koszenia, krzewy do przycięcia, ale ogólnie jest w porządku
Stęskniłam się za Wami!

Mój wczorajszy ogród

Kolejne fotki będą po sprzątaniu
Sezon 2017 u Hanusi 09:23, 18 sie 2019

Do góry
Halinko, Ta chryzantema powinna być pozbawiana pąków w połowie lipca, wtedy później kwitnie, ale ja nie usuwam ich, i mam kwiaty już teraz. Kto powiedział, że musi być w listopadzie? Na listopad będę miała arktyczną i ... może Clara Curtis.

Przerwa na kawę... 09:06, 18 sie 2019

Do góry
Megi, gruz przyjmują u nas na zwałce pod cmentarzem ale musisz mieć meldunek z Wołomina. Nie mam pojęcia jak jest dla innych regionów i jaka cena.

Zdjęcie róży w obecnym stanie. Przekwitła i muszę ją przyciąć to jeszcze raz zakwitnie do jesieni. Rośnie bezproblemowo. Ja jakoś nie zachwycam się nią ale też nie mam problemów. Ogólnie jest OK, pewnie w gruncie pokazałaby więcej.

Za to u Anulajdy kwitnie zjawiskowo
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6417-anulajda-w-raju?page=503#post_0

Dąb Green Dwarf jest u mnie od ubiegłej jesieni. Bezproblemowy. Zwarty. Może dlatego u innych łapie mączniaka bo korona jest gęsta. Na platanie też 3 listki z mączniakiem znalazłam. Katalpa Nana z mączniakiem a luźniejsza Aurea już bez. Ale np. tulipanowiec Edward Gursztyn mimo iż w miarę zwarty to nic na razie nie łapie.

Ogólnie z roślin o kulistych małych i naturalnie formowanych koronach zerknij na:
- ambrowiec Gum Ball - po 10 latach ok. 2-2,5 metra
- tulipanowiec Edward Gursztyn - po 10 latach 1 metr
- dąb Green Dwarf - po 10 latach 1,5 metra
Jest jeszcze jakaś robinia ale nie pamiętam odmiany i ile ma korona.

Większe korony ale też okrągłe naturalnie mają
- katalpa Nana - mam, to ta z mączniakiem, do chyba 3 m ale można ogławiać
- wiśnia Umbraculifiera - 3-4 metry, nie zalecane cięcie
- platan Alpens Globe - 3-5 metrów, można ogławiać

Wysokość docelowa zależy od miejsca szczepienia bo one raczej tylko w takiej formie występują.

Te znam z moich poszukiwań. Może dziewczyny coś dorzucą.
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 08:59, 18 sie 2019

Do góry
Wczorajsze zakupy Danica i hortka Little lime kupiłam jeszcze rozplenice Rubrum ale poszła do doniczki

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 08:55, 18 sie 2019

Do góry
Dziewczyny potrzebuję porady wczoraj sadząc cisy na żywopłot miałam przesadzić Świerka conica który rośnie tuż przy płocie gdzie ma iść żywopłot
I teraz zastanawiam się czy go wysadzić ? czy zostawić a za nim dalej pociagnąć cisy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies