Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja bajka 22:14, 31 lip 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasia ja sie nieustannie zachwycam tym Twoim warzywniczkiem. Jest po prostu cudny.
A poidełko!!! no szacuneczek. Ty to jesteś pomysłowy Dobromir naprawdę.
Ogród Małej Mi 2017 22:12, 31 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ogród Ani nieustająco zachwyca bogactwem struktur, kolorów, form...

Sylwia jesteś niemożliwa, tak zachwyca bogactwem tych form

super było i tak kameralnie no i bez żarcia jak mi to masełko z czosnkiem smakowało niam, a ten żurek pycha

najbardziej podobało mi się, że ogród był nieprzygotowany - to mnie zachwyciło

fotki kilka mam w telefonie to pewnie za rok zgram

największe wrażenie zrobiły na mnie i trafiły na listę chciejstw /to było już wcześniej mi znane ale się ponownie utwierdziłam/

hortensja kosmata
hortensja Vasterival
enkiant dzwonkowaty
parocja
róża Hansestadt Rostock koniecznie w towarzystwie stipy albo i nie
no i więcej floksów na szczęście jeden już mam ten biały ale nie wiem jak się nazywa nawet nie zapytałam

Ania jesteś niesamowita, cudownie było się spotkać i tak posiedzieć, popaplać
jest radość
hej

Ogród z czereśnią 22:08, 31 lip 2019

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:08, 31 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
[img

Piękny kolor tych floksów, a tego drugiego jegomościa nie znam.
Myślę o tej Waszej ciężkiej pracy i niepewnym jutrze, ale mam nadzieję że będzie wszystko w porządku.
Ogród z czereśnią 22:07, 31 lip 2019

Do góry
Ogród z czereśnią 22:06, 31 lip 2019

Do góry
Heidi Klum drugie kwitnienie - niezbyt pięknie bo cierpi z upałów, ale i tak mnie cieszy bo ostatnie dwa sezony kwitła tylko raz i potem gubiła wszystkie liście.
Ogród z czereśnią 22:03, 31 lip 2019

Do góry

kosmosy "szaleją" - mają kwiatów... tyle ile widac na tej fotce
Ogród z czereśnią 22:01, 31 lip 2019

Do góry
Odpisałam wszystkim mam nadzieję. Jeśli nie to przepraszam, ale wiedzcie, że ja sie bardzo cieszę z każdych odwiedzin tutaj na wątku.

Muszę Wam jednak powiedzieć, że dzisiaj doszłam do wniosku, że - choćbym sie nie wiem jak starała, obracała we wszystkie strony, chodziła od początku do końca i od końca do początku to ja już nie mam co pokazać...

Coś tam podziubałam w ogrodzie w tym roku - i wiecej już raczej nie będzie, bo pogoda jest jaka jest i nie ma co się wygłupiać z czymkolwiek. Poza tym w sumie to mnie się nigdzie nie spieszy, no ale co ja będę na tym forum pisać

Póki co jeszcze kilka fotek dokładnie tego samego - musicie wybaczyć no bo co zrobię - jak ktoś ma 3 rabatki to jest jak jest

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:58, 31 lip 2019

Do góry
Mari napisał(a)
Kwitna ci wszystkie hortensje bukietowe? U mnie bardzo słabo i nie wiem dlaczego, były zasilane i są codziennie podlewane w upalne dnie ...eh
Dużo hortensji mi już kwitnie, nawet te w doniczkach postawione na studni, ale 5 sztuk hortensji udało mi się ususzyć pomimo podlewania. Czy Twoje mają zawiązki na kwiaty, może masz jakieś późniejsze, a może nawóz nie był odpowiedni dla hortensji. Jeśli podlewasz sprawdź rozgrzebując ziemię na ile jest wilgotna, być może za mało wody lejesz a może po prostu strajkują.

Różaneczniki - choroby i szkodniki 21:44, 31 lip 2019

Do góry
Wykonałam rodka i tak wygląda bryła, może rzeczywiście nie rozerwałam jej i to jest powód, chociaż ma trochę białych korzonków przerośniętych w glebę

Nie mam pomysłu co oprócz słońca mogło mu zaszkodzić...
Moja działka na Dębowym Lesie 21:36, 31 lip 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Stoliczek śliczny liliowce mają swój urok

Oj maja maja.
Ale inne kwiatuszki tez maja swój urok

Guzikowiec w drodze nad staw.Przesadzany wiosna.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:31, 31 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Śliczne liliowce Kadry też super

Bardzo dziękuje i w imieniu liliowców i kadrów zdjęciowych
Moje hibiskusy syryjskie

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:29, 31 lip 2019

Do góry
Apel o pomoc: wolontariat w dniu 10 sierpnia - wstęp wolny do ogrodu i miłe towarzystwo oraz poczęstunek oraz możliwa ekskluzywna kąpiel w stawie kąpielowym wśród grzybieni. Ale potrzebne jest udzielenie się w pracach ogrodowych. Czyli wspólna praca ogrodowa

W związku z wizytą Norwegów (ogrodników) 17 sierpnia, oceniłam, że nie zdążę sama przygotować należycie ogrodu, zwracam się więc do Was o pomoc w dopieszczeniu szczegółów dla osób blisko i dalej mieszkających

Czyszczenie doniczek z przekwitniętych kwiatostanów, jakieś małe pielenie, może pomoc w kancikach

Jeśli możecie ofiarować mi dwie godziny pracy, zapraszam
Zgłaszajcie się na pw lub tutaj

W dniu 17 sierpnia jest dzień zarezerwowany dla grupy Norwegów na dłużej, więc ogród nie może być udostępniony, ale następnego dnia, czyli w niedzielę - zapraszam.

Dni otwarte w sierpniu - 18 sierpnia 2019 r. (niedziela) . od godz 10 do 16.

oraz 24 sierpnia (sobota)
25 sierpnia (niedziela), od godz 10 do 16.

Wstęp do ogrodu 20 zł.

Będą dostępne rośliny jeśli Norwegowie wszystkiego nie wykupią

Mój ogrodowy pamiętnik 21:27, 31 lip 2019

Do góry
Little Lime limonkowa, Pinky Winky różowieje, Orange Skipper ukwiecone jak nigdy, konwalnik nadal rośnie w tempie ślimaczym.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:24, 31 lip 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, to u Ciebie spodobał mi się kolor niebieski wśród kwiatów, czyli mikołajki
I chcę tak u siebie zrobić, stąd ta lista.
Zobaczymy co wyjdzie z planów.

No mikołajki mam.
Z ciekawością czekam na kwitnienie .Czy w tym roku pokaże kwitnie, czy jeszcze nie.
Ja więcej niebieskich nie mam.
ale innych kolorów mam sporo i to mnie wystarczy
Moja bajka 21:23, 31 lip 2019

Do góry
dzięki inwestycji w filtr woda wreszcie jest czyściutka

nieoceniona krzewuszka od Ewuni
Moja bajka 21:20, 31 lip 2019

Do góry
takie fajne pomidorki mam

poidełko przestawiłam za cukinie i tym sposobem widać je nie tylko z samego warzywnika, ale i z dalszej części ogrodu
Moja bajka 21:16, 31 lip 2019

Do góry
a teraz uwaga, do ogrodu wprowadził się nowy krasnoludek. Widzicie go?

już widzę, że znajdziemy nić porozumienie, bo oboje uwielbiamy pijać kawę w ogrodzie
Moja bajka 21:12, 31 lip 2019

Do góry
Podkrzesałam dziś moją największą sosnę

Poleciały dwie takie wielgachne gałęzie. Na zdjęciu wygląda już lajtowo, bo z grubsza poobcinana, ale była oooogroooomnaaaaa. A wszystko po to by na rabatkę zmieścił się klon Carnival, którego przytargałam

zrobiło się łysawo, ale nie ma tego złego - tuje pod płotem więcej światła dostaną i może ruszą szybciej. Żeby mogło być lepiej, przez chwilę musi być gorzej

myślę, że klonik jak bardziej się rozrośnie to fajnie będzie rozświetlał tą rabatę. No i słonko go tam nie poprzypala.
Pamiętajcie o ogrodach 21:10, 31 lip 2019

Do góry
Grażynko tak trawy są z zeszłego roku i jest ok.
Berbule wrecz trójkolorowe zaraz będą jeszcze fioletowe kwiatki.
Pomidory jutro pryskać będę.

już posadzone i teraz czekam do wiosny jeszcze poplon przekopie i posieję jeszcze raz.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies