tak wyglądają przycięte stipy, w kucyk i ciach
dla mnie róża nr 1
to Ice Lady
miskant Morning Light chyba każdy lubi
ciekawe, czy w tym roku zakwitną
rok temu skromnie, i czy mi się podobło??
z wielkich 22- letnich kule bukszpanowych tylko tyle zostało
na walkę w ziemi pogoda nie pozwala, więc aby zająć czymś ręce po pracy, postanowiłam upiększyć taras na styl "niu romantik" wyszło jak niżej, ciekawe czy mąż zauważy
zamiast biednych przypalonych azalii w doniczkach - zrobię tam wysokie trawy
Dzięki, szkoda że tak mało zdjęć zrobiłam...fajnie jest w dojrzałym ogrodzie gdzie są duże drzewa i wszystko ma swoje naturalne wymiary. U mn8e dysproporcje....
a w spa pod tym obrazem będzie rosła trawka Amazon Mist...mam dużo, chcesz?
Długo mnie tu nie było. Właśnie kończę urlop, w poniedziałek do pracy. Działkę trochę zaniedbalam, ale tylko dlatego ze inne ważne rzeczy poszły na pierwszy plan. Fotek mam niedużo, ale pokażę...
Budleja
Tegoroczny zakup, pysznoglowka niska
Przetaczniki
Ogólny widok
Dereń kousa ma suche końce liści. Podobnie było w ubiegłym roku, gdy został posadzony.
Zastanawiam się czy to skutek panujących w czerwcu temperatur czy może to jednak jakaś jednostka chorobowa.
Teraz nie zasilałabym już nawozem długodziałającym. Ja teraz zasilam tylko róże w donicach Róż w gruncie nie zasilam. Jeśli mi się przypomni to dostaną końcem sierpnia magnez z Kalium.
Ta róża jest trochę objedzona, ale ogólnie wygląda zdrowo. Tą jedną gałązkę przycięlabym przy pięciolistku. Przy trzylistku nie tniemy. Staraj się na bieżąco usuwać chwasty, bo one kradną nie tylko światło, ale i pokarm.
Liście mogły zżółknąć ze względu na małą ilość światła, albo ze względu na suszę.