Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogrodowy pamiętnik 20:43, 24 lip 2019

Do góry
Rutewki Splendide biała i fioletowa.

Mój ogrodowy pamiętnik 20:38, 24 lip 2019

Do góry
Bukietówki w odmianach .

Przerabianie ogródka pod swój gust 20:37, 24 lip 2019

Do góry
Gosiek- te male pomaranczowe sa u nas na lace

Zle znosze te temperatury. A tu jeszcze pracowac trzeba i to bez klimatyzacji.Pot sie lej od samego siedzenia.Chyba z 4 litry napojow wypilam.
A co do owadow...W koncu zamieszkaly u mnie dzikie pszczoly- mialam wprawdzie na tarasie te, ktore kopaly dolki w piasku ale tych co skladaja jajka w takich dziurkach mialam bardzo malo. A ten domek stal chyba 2 lata nie zamieszkaly,a tu niespodzianka.

Widzialm dzis znow koliberki ale takie zielone puchate- bardzo rzadkie.Sa tez u was? Chodzi mi o Hemaris croatica albo Hemaris fuciformis. Byl za szybki, nie moglam sie dokladnie przyjrzec.

Mój ogrodowy pamiętnik 20:28, 24 lip 2019

Do góry
Widok zza świdośliwy.

A z bliska nawet dla takiej miłośniczki pstrokacizny jak ja zgrzyta masakrycznie.
Naoglądam się ogrodowiska przez zimę to może coś madrego wymyślę .

Doświadczalnia bylinowo-różana 20:28, 24 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Lilia i Agastache, Gaura, Cerinthe major

wzdycham do gaury wiadomo ale Ewuś jak to jest, że jak oglądam Twoje zdjęcia to się wzruszam... czy to normalne???
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 20:22, 24 lip 2019

Do góry
przetacznikowiec dosięgnął domków dla owadów, a owoce ogników i irgi będą niezłą ptasią stołówką nie mogę się doczekać

miliny zakwitły
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 20:18, 24 lip 2019

Do góry
świeża rabata limonkowa walczy o przetrwanie w tych warunkach, podlewam i trzymam kciuki
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 20:16, 24 lip 2019

Do góry
wybaczcie, że Was zanudzę, ale muszę jeszcze przyfocić werbenę, bo to jej moment
pięknie wprasza się na moje drewniane ławeczki przysiadam na nich często ostatnio - ognicho niepotrzebne jak ma się za plecami takie towarzystwo

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 20:13, 24 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Bardzo ładnie wyszła rabata Tego Vinca minor nie jestem pewna w tej kompozycji, ale może się sprawdzi

dzięki Ewa, dokładnie tak samo myślę jak Ty, nie jestem pewna tego barwinka, ale postanowiłam, że go zostawię, bo zrobi robotę wczesną wiosną, jak kompletnie nic się nie będzie działo na tej rabacie. Doradzisz mi do niego jakieś wczesne cebulowe, bo mam tam dość miejsca pomiędzy trawami i lawendą? Wiosną hortensje będą ścięte, rozchodniki i trawy, migdałek łysy - nie będzie żadnego koloru.
Mogą być jasne, białe bądz kremowe...coś co przypasuje fioletowo-niebieskim barwinkom.
Tej wiosny barwinki kwitły pięknie cały kwiecień i jeszcze w maju

...uDany ogród 20:06, 24 lip 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Boguniu ja tez wpadam tu tylko czasami, pozdrawiam i ściskam mocno!

Dla Ciebie Danuś

Louis Odier ślicznie pachnąca

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:01, 24 lip 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Aniu witaj dziekuję troszkę się rozrosłam Tak rodki juz są w gruncie i juz się przyjęły wiesz ,ze lilie mają swój spektakl teraz podglądalam je też u Ciebie a zapach w całym dębowym od nich
Znalazłam troszkę czasu i fotnęlam co nieco

To fakt lilie cudnie pachną I to z daleka.
Wszystko Ci się ładnie rozrasta.
Nawet Mikołajek
Doświadczalnia bylinowo-różana 19:49, 24 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Ale fajnie, że zajrzałam bo tu tyle cudowności.

Tym razem - oprócz fotek samych w sobie, bo ja uwielbiam tego typu fotki - przykuła moją uwagę szałwia Amethyst - bardzo taka delikatna a piękna. Jeszcze na tym zdjęciu z trawkami.
I ten ciemny rozchodnik - piękny - w kompozycjach i bez też. Widziałam już takiego albo podobnego u KasiBawarii - czy to może Karfunkelstein (tak mi Kasia napisała choć nie była pewna- ja taka mądra nie jestem, w dodatku w języku obcym). Naprawdę bardzo mi się podoba.

Pogody współczuję. Nas lipiec w zasadzie pogodowo rozpieszcza bo upałów nie ma i oby tak zostało.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 19:34, 24 lip 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
Kasia, przycięłaś już lawendę, pokażesz?
Ja swojej przycięłam najpierw kwiaty, potem stwierdziłam, że za duże te kępy i cięłam dalej, mam nadzieję, że nie poszalałam zbyt mocno.
A w ogóle, to myślę, czy na pewno mam odmianę Hidcote blue bo jakaś duża mi rośnie, kupowałam na Gardenii u producenta więc nie powinna być pomylona, chyba?

Zdjęcie wstawiłam u siebie.

U Ciebie już pisałam, a zaraz zerknę czy mam zdjęcie swojej - na razie widzę tylko z daleka ujęcie - ale jak pisałam, nie kulkowałam ich jakos w tym roku za bardzo w sezonie. Myślę, że u producenta nie powinno być pomyłek..
Ogród pod akacjami 19:18, 24 lip 2019

Do góry
Witam.

Pozdrawiam.
Maria J.
Ogród do odnowy 19:04, 24 lip 2019

Do góry
Gosia specjalnie dla Ciebie

Za drzwiami do ogrodu... 18:59, 24 lip 2019

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 18:54, 24 lip 2019

Do góry
Moje dalie Z siedemnastu dopiero kilka kwitnie:
Do raju daleko - u Ewy 18:52, 24 lip 2019

Do góry
W ubiegłym roku zrobiłam sadzonki rozchodnika Class Act. Dobrze przezimowały w doniczkach zakopanych w ziemi. Wczoraj je przesadziłam do gruntu. Maja nawet pączki kwiatowe

Rabata ambrowcowa.
Już wszystkie hortensje bukietowe są limonkowe

Kłopoty - problemy z trawnikiem 18:46, 24 lip 2019

Do góry
Gumollo napisał(a)
Witaj Elofura, wody to mu na pewno nie brakuje, cały czas jest "miękki" a te miejsca z odrastającą trawą... myślę że to nawóz wysiany ok 3 tyg temu (kolejna dawka) zaczął działać. Po trzech dniach od zrobienia czwartego zdjęcia trawa jakby ożyła i trawnik zaczął się zazieleniać. Niestety po wczorajszym koszeniu wygląda tak:

Z ogródka na wsi 18:46, 24 lip 2019

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
I jeszcze zostaje to miejsce, ale tu nawet nie wiem co narysować...

Jest duży spadek, a nie chciałbym żeby tak zostało...

Myślałem nad wyrównaniem terenu, na wysokości ściany stodoły...tam nie duży murek oporowy i za nim nasadzenia...

Jednakże nie jestem pewien tego pomysłu...

Tu najbardziej proszę o jakieś sugestie...

Murek oporowy półokrągły, jak sadzawka, wyglądałby świetnie. Jakby jeszcze zrobić na nim drewniane miejsce do siedzenia to już w ogóle byłoby super.

Gdybyś zrobił te dwie pergole po obu stronach sadzawki, to może dałoby się je połączyć górą belkami. Wtedy mógłbyś zrobić zielony dach nad głową , np. z winorośli lub kiwi. Tylko nie wiem, jaka tam jest powierzchnia, czy to nie za daleko.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies