Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Japoński ogród Reni i Matiego 21:42, 30 cze 2019

Do góry
Agata mój nagi grujecznik ożył. Zobacz sama

Trawy miskanty gracilimus sadzone wiosną, takie lichutkie jeszcze-podlałam gnojówką z pokrzyw.

Ogród z rzeźbą 21:40, 30 cze 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
Anuś ślicznie
jarzmianka niesamowicie piękna
a heidi klum cudownie ci kwitnie już wiem że to dobry wybór

Kamciu, mam trzy krzaczki Heidi obok siebie, dlatego był jakiś efekt. Reszta róż raczej kiepsko w tym roku.

Heidi z czwartku Bożego Ciała, teraz już łysa:

Ogród z rzeźbą 21:38, 30 cze 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Pogorzany tez uwielbiam Mam je posadzone obok anabelek. Moje tez sa lubiane na poczatku roku przez mszyce, potem one znikaja. Trzeba uwazac, przy przesadzaniu, by usunac kazdy ped, bo inaczej z kawaleczka wyrosnie.Ale i tak go bardzo lubie!

Miałam nadzieję, że przegorzany będą już niebieskie, ale jeszcze trochę trzeba poczekać. Dziękuję za wskazówki odnośnie przesadzania. Zapewne będą zmieniać miejscówkę
Na razie pięknie świecą te kulki w zachodzącym słońcu:

Ogród, mydło i powidło. 21:36, 30 cze 2019

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasiu ależ piękne te olbrzymie róże na ogrodzeniu. Z każdym rokiem coraz piękniejsze. Widzę że masz nowe donice na warzywa. A ta lilia Gobasiowa to jak bukiet ślubny- cudo. Szkoda że się złamała. Czekam w kolejce pewnie długiej na jej potomstwo. A pokażesz pieska ?.

Gosiu muszą przyznać ąe te róże to moja duma , nie miałam pojęcia że tak się pięknie będą prezentowały ale już po kwitnieniu, wczoraj przycięłam obydwie i trochę ogarnełam okolicę - brakuje mi tam jeszcze kilku tawuł i odchwaścić muszę ale to już następnym razem .
Liloa Gobasiowa cudeńko , na jesieni ją przesadzę i liczę na to że dzięki temu szybciej się młodych dochowam będzie miała bezpieczniejsze miejsce - pamiętam o Tobie .
Te donice w krórych są pomidory a w drugiej ogórki to domowe donice, miałam w nich Ciborę (papirus) ale nie wytrzymywał u nas w zimie na ogrzewaniu podłogowym - latem na dworze pięknie wyglądał a zimą w domu straszył no i jeszcze kot go "polubił" więc donice na warzywa poszły i z dużym sukcesem pierwsze zdjęcie z 8 czerwca a kolejne z dziś:

No i jeszcze nasz pies i kot

Japoński ogród Reni i Matiego 21:35, 30 cze 2019

Do góry
Jeżówki - wsadzone w tym roku

Czubajkowy Ogród 21:34, 30 cze 2019

Do góry
Uwielbiam czosnki główkowate i zaletą suchego sezonu jest właśnie to, że mogę je mieć

Ogród z rzeźbą 21:33, 30 cze 2019

Do góry
Helen napisał(a)

Podpisuję się pod wypowiedzią Kasi

Dziękuję

Czytałam u Ciebie, że kupiłaś krwawnicę.
Ja ma odmianę Robert:

Czubajkowy Ogród 21:33, 30 cze 2019

Do góry
Przeleciał kolejny tydzień a ja znowu nie zdążyłam zamieścić wszystkich zdjęć, którymi chciałam się z Wami podzielić. Przez upały widoki w ogrodzie bardzo szybko się zmieniają - delikatniejsze rośliny szybko przekwitają. Nawet już trawa miejscami wyschła, czego nie było chyba od 20 lat.
Zaległości mam praktycznie z całego czerwca. Cóż, może jeszcze będzie okazja, by je nadrobić. Dziś na pewno nie - późny wieczór a za oknem na termometrze nadal ponad 30 stopni Zostawiam więc tylko motylki i rzucam się na łóżko

Czubajkowy Ogród 21:27, 30 cze 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Co do LO, to masz naprawdę piękne egzemplarze. Tą leżącą najlepiej zdjąć wg mnie z obeliska i poprowadzić rozłożyście. Podtrzymuję to co napisałam już wcześniej Prowadzić ją tak, jakby róże w naturze rosła. Tylko te 40 cm to za mało dla niej. Jeśli ją teraz przytniesz to wypuści długie baty. Wtedy jesienią, gdybyś jednak chciała ją przesadzić, musiałabyś przyciąć ją po raz drugi.

Ewuś, rozprawiłam się wczoraj z LO. Niestety, podpora była tak opleciona kolczastymi pędami róży i dodatkowo powojnika, że musiałam większość pędów nisko wyciąć, by móc żelastwo wyciągnąć z rabaty. Został tylko jeden zakulkowany,który już się zbiera do kwitnienia i kilka młodych przyrostów - będę je starała się poprowadzić tak, jak radziłaś i zobaczymy co z tego wyniknie Kolejna opcja, którą biorę pod uwagę, to ta zaproponowana przez Przemka - co wiosnę ciąć nisko, ale trochę szkoda tej ilości kwiatów, które mogłaby wydać niecięta ...

Nie wiele na tym zdjęciu widać ...

Działeczka Asi :) 21:25, 30 cze 2019

Do góry

Już za chwileczkę borówki

Ogród z rzeźbą 21:23, 30 cze 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
Hej. Masz piękny ogród muszę go dokładniej "zwiedzić"
Rabata hostowa mi się rzuciła w oczy jestem trakcie szukania ciekawych pomysłów jak je sadzić i jakie odmiany łączyć oraz jakie rośliny można z nimi komponować ( pod ścianą od północy gdzie słone latem jest wieczorem ,)
Aktualnie mam aż dwie odmiany dopiero, wczoraj od sąsiada sadzonkę dostalsm

Jutro rano przy kawie będę spacerowa u Ciebie

Witaj Sarenko i zapraszam częściej. Moje hosty rosną właśnie od strony północnej budynku, mają naprawdę bardzo mało słońca, radzą sobie jak widać wyśmienicie a ich rozmiary zaczynają mnie z lekka przerażac.
Na pewno połączeni host i paproci jest świetne i sprawdzi się na północnej stronie.

Z cienistych klimatów wieczorne migawki z rabaty ruderowej:

Będzie więcej fotek z tej rabaty bo to taka moja stara, ale totalnie w tym roku zmodernizowana rabata, więc mam z niej radochę.
Ogród z rzeźbą 21:23, 30 cze 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Noooo nie wiem, też jestem zaskoczona. Na traumę zalecam zakupienie i posadzenie

Jarzmianki prawie przekwitły ale kwitną tawułki.
Tu Vision in Red, trochę skromnie, ale wiosną były dzielone.

Kurczę, moja vision in red jakaś blada przy Twojej kupiłam jesienią przez internet 5 kłączy, niby gwarantowali 100% zgodność odmian a tu ani tawułki ani lilie ani hosta się nie zgadzają. No cóż będę reklamować.
Czubajkowy Ogród 21:22, 30 cze 2019

Do góry

Facelia chyba nie jest dobrym towarzystwem dla warzyw ... rosną jak przysłowiowy kawał chleba u gęby. A może to po prostu ta susza - moje pokropienie konewką raz w tygodniu, to za mało.

Ale pomidorki rokują

A bakłażan ma takie śliczne kwiatki
Działeczka Asi :) 21:21, 30 cze 2019

Do góry
Działeczka Asi :) 21:19, 30 cze 2019

Do góry
Działeczka Asi :) 21:17, 30 cze 2019

Do góry
Ogród z rzeźbą 21:16, 30 cze 2019

Do góry
Jola_M napisał(a)

jest mistrzowska, aż mnie przytkało to zdjęcie

Ojej, mam nadzieję że nic się nie stało.

No to jeszcze raz, spokojniejsze ujęcie wieczorową porą, proszę się nie wzruszać za bardzo

Działeczka Asi :) 21:16, 30 cze 2019

Do góry

I kilka moich

Ogród z rzeźbą 21:12, 30 cze 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Twoja hostowa ma cudowną konstrukcję!
Opiszesz, co to za odmiany?

Kochana, popełniłam takie coś, specjalnie dla Ciebie

I jeszcze raz to samo zdjęcie, żeby było lepiej widać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies