Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:09, 09 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, ja tez wysiałam stipę 2 lutego, ale sprawdzę dopiero w sobotę, bo jestem poza domem. Na straży zostawiłam córcię, aby na nie chuchała
Nasionka, które zamówiłam z twojego polecenia doszły po dwóch dniach razem z gratisem. Dziękuję pięknie.

Zadzwoń do córki żeby ją tylko zraszała, a jak przykryłaś folią to codziennie trzeba wietrzyć.
Fajnie że mój sprzedający przypadł Ci do gustu. Ja tam robię zakupy od 3 lat
Prawie - jak ogród 17:05, 09 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A może trzeba nasionka przemrozić? Albo długo wschodzi?

Beatko, umieściłam u mnie link do filmu, jak rozmnożyć lawendę. Jest też link do artykułu Danusi

Już lecę do Ciebie, Iwonko!
W weekend to ja raczej nieczasowa bywam, ale mam nadzieję, ze odnajdę u Ciebie jeszcze ten filmik
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:03, 09 lut 2015

Do góry
Joasiu, ja tez wysiałam stipę 2 lutego, ale sprawdzę dopiero w sobotę, bo jestem poza domem. Na straży zostawiłam córcię, aby na nie chuchała
Nasionka, które zamówiłam z twojego polecenia doszły po dwóch dniach razem z gratisem. Dziękuję pięknie.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 16:58, 09 lut 2015

Do góry
Fajnie wyszło. Jutro wpadnę na dłużej. Jak maluszek? Już lepiej ?
Rododendronowy ogród II. 16:57, 09 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha, ha, ha Przecież nikt z czytających się nie wygada.

Większosc udaje ze nie czytała wiec dyskrecja zapewniona.
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 16:53, 09 lut 2015

Do góry
Waldku, dziękuję w takim razie, zajrzę po twojej pracy, a jak nie zdążysz, to jutro Najpierw myślałam, ze może to szkodzić, ale jak zobaczyłam w sprzedaży hydrożel z mikoryzą, to się głębiej zastanowiłam, ze chyba złego z dobrym by nie łączyli.
Ogród Mirelli 16:49, 09 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirella, w sprawie hortensji, zobacz do tego wątku.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2341-mirkowy-ogrod-poczatki?page=118#post_2
Mirka jest królową ukorzeniania. Zapytałam ją o opis ukorzeniania hortensji. Zobaczysz, jak odpisze. tam jest fajna fotka. U mnie też wstawiłam zdjęcia dla Ciebie.

W sprawie tych jałowców, to jak wrócę w niedzielę do domu, to zrobię fotki mojego wielkoluda. Ja bym zrezygnowała z tego pomysłu. Z maleńkiego jałowca kupionego w szkółce potem rośnie wielki potwór. Pożre ci całą rabatę
Ja mam i w tym roku wyrzucam go. Powiem mu pa, pa

Dziękuję za link ☺
Chyba jednak zostanę przy jałowcach, najwyżej będę je cięła.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 16:48, 09 lut 2015

Do góry
Aniu, a możesz mi wysłać kilka nasionek? Chętnie spróbowałabym wysiać. Masz może fotki tego olbrzyma?
Ogród Anety 16:37, 09 lut 2015

Do góry
Anetko, przyszłam się przywitać w twoim wątku. Masz taki śliczny ogród i tak mało zdjęć. I twój link w podpisie nie działa, ciężko dotrzeć do twojego ogrodu.

Aby uaktywnić link, myszką zacytuj ten post, skopiuj adres twojego wątku Ogródek Anety, który teraz masz na zielono wyświetlony , wejdź na swój profil i wklej do podpisu zamiast tego co masz teraz. Mam nadzieję, ze zadziała. Czekam na więcej fotek. Pozdrawiam

Ogród Anety
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 16:27, 09 lut 2015

Do góry
Gosiu, a myślałam, ze dziś zaczniesz następne planowanie. Jak mam chwilę czasu, to tu się nic nie dzieje
Przylecę potem , pa
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 16:26, 09 lut 2015

Do góry
Wow, ale nasionka. O trawach dopiero się uczę, ale przyszłam pomachać
Zamiast świerka kłującego polecam Świerk serbski. Z opisu Danusi jest fajny, bo się nie ogałaca i ładnie rośnie dość wąsko. Ja na wiosnę kupię dwa do mojego ogrodu (mam taką nadzieję )
Ogród Mirelli 16:22, 09 lut 2015

Do góry
Mirella, w sprawie hortensji, zobacz do tego wątku.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2341-mirkowy-ogrod-poczatki?page=118#post_2
Mirka jest królową ukorzeniania. Zapytałam ją o opis ukorzeniania hortensji. Zobaczysz, jak odpisze. tam jest fajna fotka. U mnie też wstawiłam zdjęcia dla Ciebie.

W sprawie tych jałowców, to jak wrócę w niedzielę do domu, to zrobię fotki mojego wielkoluda. Ja bym zrezygnowała z tego pomysłu. Z maleńkiego jałowca kupionego w szkółce potem rośnie wielki potwór. Pożre ci całą rabatę
Ja mam i w tym roku wyrzucam go. Powiem mu pa, pa
Mirkowy ogród (początki) 16:17, 09 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)

Ukorzeniane sadzonki hortensji

Mirko, tu ukorzeniałaś sadzonki hortensji. Czy możesz opisać bardziej tę metodę dla Mirreli? Podam jej linka do Ciebie. I czy to są rolki papieru w ziemi? Sadziłaś potem razem z rolką? jak one wyglądały później po wsadzeniu do gruntu?
Mirkowy ogród (początki) 16:14, 09 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Znam ten ogród ale ja nie chcę ścieżek z kostki .Wczesniejsza inspiracja jest ok tylko kwiatów bym dodała i trawek.

To jestem ciekawa twojej wersji, bo z kwiatami może być naprawdę cudnie Zaczniesz tworzyć w tym roku? Bo roślin już masz sporo
Ogród to życie 16:10, 09 lut 2015

Do góry
Aniu, zaglądam, czy już jesteś. Pozdrowienia zostawiam. Może z wiosną przybędziesz, to już niedługo będzie
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 15:40, 09 lut 2015

Do góry
Róże piękne. Ja w zeszłym roku myślałam, ze też mam Ingrid Bergman, a jesienią odkopałam metkę i okazało się, ze to inna. Musze metkę do domu przynieść, zanim się zetrze
Ogródek Iwony 15:38, 09 lut 2015

Do góry
Ewuniu, dzięki za zaproszenie Wystarczy kawka
Ogródek Iwony 15:32, 09 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

O, jak fajnie. Ja tam czasami wpadam na zakupy

To jak będziesz miała ochotę na dobrą kawę, to wpadnij do mnie Jak dasz mi wcześniej znać, to przygotuję też ciasto Dam Ci numer telefonu na priv
Ogródek Iwony 15:17, 09 lut 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Ile bym dała, żeby moja Biga mi coś zbroiła w ogrodzie, bym nie była na nią zła, niestety miesiąc już jej nie mam - bardzo ciężko chora odeszła.
Iwonka podaj mi link do ukorzenienia hortensji, może też spróbuję.
Mirelko, znam historie twojego pieska, widziałam fotki. Szkoda go. Linka muszę poszukać, bo to w zeszłym roku znalazłam taki tekst Danusi.
Hortensje ukorzenia się z sadzonek letnich, albo z patyków wiosną , jak się podetnie hortensje, albo tak, jak pisze Toszka przez odkłady. Jak znajdę coś więcej, to ci wkleję do Ciebie.
Tutaj są fotki ukorzenionej hortensji latem ogrodowej: najpierw pod koniec kwietna patyki hortensji wsadziłam do ukorzeniacza i do ziemi. Próbowałam też do wody, ale się nie udało, bo jak wypuściły korzonki i włożyłam do doniczki, to padły. W lipcu wsadziłam na rozsadnik do ziemi.

Ostatnie dwie fotki pokazują sadzonki zrobione z hortensji bukietowych w sierpniu. We wrześniu miały korzonki i delikatnie wsadziłam na rabatę. Wiosna pokaże, czy się udało.
Kosolkowa Pasja 15:13, 09 lut 2015

Do góry
A może dwie róże okrywowe z tej strony pomiędzy daj?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies