Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:06, 03 sie 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Jeżówki na wzburzonym oceanie, fajnie to wygląda .

Czytam, że myślisz o jeżówkach w brązowych turzycach , przed chwilą pisałam o tym u siebie. Z szałwią bardzo mi się te brązy podobają, z różem też może być ciekawie.

Serio nie lubisz Ice Dance? coś mi się gdzieś obiło o uszy... .

Jagoda sprawdziłam magical moonlight na zdjęciach sorzed roku. 1 września była białutka a pod koniec września 28 - brązowa. Nagle obie i limeligpht i magical mi zbrązowiały. Zdjęć pomiędzy tymi datami nie mam.
Jeżówki już w brązy wsadziłam
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:27, 03 sie 2014

Do góry
U nas chyba będą grzyby, mokro , co kilka dni pada
Zapach ziemi 21:25, 03 sie 2014

Do góry
Widzę, ze ta rabata jest dobrze oświetlona, zatem i purpura i zółto -zielony dawyck będą tu łanie wygladać. Rabata wg mnie jest za wąska na wiśnie pissardi, lepsze będą buki kolumnowe. Posadziłam wiśnie blisko żywopłotu grabowego i teraz męczę się z przycinaniem tych drzew, bo mają dużą kulistą koronę.
Wybierz kolor drzew, który Ci najbardziej pasuje do całości ogrodu. I jeden i drugi gatunek buka jest piękny.
Żywopłotki cisowe. 21:22, 03 sie 2014

Do góry
Anabell napisał(a)
Dowód, że coś zdjęć zrobiłam, nie najlepszej jakości, zmrok zaczął się robić. to część z ubiegłorocznego obsadzenia. będą zmiany.
Po lewej stronie lawenda z mojego siewu, ma małe kłosy i słaby kolor, wymienię na inną odmianę.
]

Ta rabata mnie zachwyciła, skąpana w bordowych kolorach delikatność laeendowego, różu i bieli. Ah pięknie
Rododendronowy ogród II. 21:18, 03 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Marzenko jak pogoda sprzyja to ja przesadzanie zaczynam już pod koniec sierpnia . Początek wrzesnia to bardzo dobry termin i jest dużo czasu na ukorzenienie.Pozdrówka serdeczne.

To baaaaardzo dobra wiadomosc Bogdziu
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:17, 03 sie 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Kasiu,
to najzwyklejsze samosiejki z lasu.
Systematyczne wyłamywanie świeczek spowodowało, że sa takie gęste. Tę na ostatnim zdjęciu prowadzę w formie stożka i dodatkowo wycinam jej parę gałązek górą.
Wyglądają naprawdę fajnie i sporo osób już mnie pytało czy to jakaś specjalna odmiana.

To najlepszy sposób na zagęszczanie sosen. Chudego drapaka w ogrodzie teściowej po kilku latach udało mi się całkiem ładnie zagęścić.
A z himalajskiej u mnie probuje zrobić miniaturową... Bo zapomniałam , że wielka rośnie...

Jeżówki w stipach to dla mnie okrycie sezonu!
Ogród pod trzema dębami 21:12, 03 sie 2014

Do góry
No to się rozsiadłam i czekam na kolejne zdjęcia
Moja codzienność - ogród Oli 21:08, 03 sie 2014

Do góry
Ola zdjęć przedpłocia nie mam... Mialam zrobic po poludniu a padało... Dopiero przed chwilą przestało padać...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:07, 03 sie 2014

Do góry
Przesyłam Ci deszcz Bociuś, duuuużo deszczu....
Dlaczego jeżowka green envy to rozczarowanie roku?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:00, 03 sie 2014

Do góry
Bambusy zdązyłaś wystawić na deszcz?
Hortki się podniosą
Co z tym ogródeczkiem począć 20:54, 03 sie 2014

Do góry
Ewcia jeśli M nie doceni zmian to przyśli go do mnie na szlifowanie desek na garażu!!!!

Pięknie psze Pani!!!
Posuń sie na leżaczku i przynieś mohito (piwka nie lubię chcę troszkę pobyć w tym raju
Makowo na Kociewiu 20:48, 03 sie 2014

Do góry
Piekna rewolucja. Mam nadzieję, ze tę rabatkę będzie miał kto podlewać?
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:46, 03 sie 2014

Do góry
Gosiu szkoda tej hosty. Zdezynfekuj ziemię po wykopaniu jakimś środkiem przeciwgrzybowym, ktorym możn podlewać. Szybko reaguj na bukszpana bo jeśli odpuścisz nawet kila dni może cały paść. Jeśli nie masz signum to amistar, Falcon, topsin. Pryskaj co 7 dni. Deszcze i wysoka temoeratura sorzyjają rozprzestrzenianiu się tego grzyba. Zatem opryskaj jutro wszystkie bukszpany gdyż za chwile inne mogą byc chore. Kiedyś caly żywopłot mi wyłysiał....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:34, 03 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko jesteś niezawodną skarbnicą wiedzy Dzięki że jesteś

Z wielką przyjemniścią dzielę się tym czego się na forum nauczyłam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:32, 03 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

tak się robi w profesjonalnych ogrodach, zawsze zapas potrzebny

Ha !!! Już 6 mińiturek siedzi w doniczkach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:31, 03 sie 2014

Do góry
stychaz napisał(a)

Z góry dzięki przeogromne
Jak się tylko zjawi u mnie w ogrodzie, to dam jej czas, już się wyleczyłam z "parcia na ogród"
Czytałam, że masz seslerię - możesz pokazać? Chyba, że coś przegapiłam.

Justynko i masz rację. Dlatego u mnie zamiast pergolii będą wakacje dwukrotnie Kiedyś pergola powstanie....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:29, 03 sie 2014

Do góry
AnaAn napisał(a)
Witaj Madżen
Munstead Wood wspaniale się prezentuje.
Zamówiłaś już Falstaff'a? Jest w F.

Aniu cudowny avatarek. Jestem u Ciebie cały czas po cichutku. Dziekuję za info, to pszczółka wykraja sobie moje różyczki i mości gniazdko

Widziałam, że Fakstaff jest ale chyba kupie z odkrytym korzeniem w Rosarium bo i tak muszę powykopywać część roślin aby mu zrobić miejsce. No i musi być obowiązkowo z Claire Marshall

Mme Knorr na arzie stoi w doniczce ale chyba już mam dla niej koncepcję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:26, 03 sie 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Do mnie gradobicie dotarło ciut później, a florovit też miał być.....
....u mnie w ogrodzie nie jest źle, ale w mieście powalone drzewa i co chwilę słyszę straż pożarną....uff, te pogodowe anomalie....

....z niecierpliwością czekam, na efekty malowania...i żałuję, że moją elewację robiliśmy jeszce przed Ogrodowiskiem. Teraz miałaby na pewno inny kolor...

...miłego nedzielnego..wieczoru Madżenko

Miłego woeczoru jeszcze
U mnie też wyl alarm w ochotniczej straźy pożarnej.... Ufff u nas bez strat.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:16, 03 sie 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
...wyobraziłam sobie ten widok...zazdroszczę

Bogda dla Ciebie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:13, 03 sie 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Madzenko, czytam, ze rozyczka sie rozwija I do tego polerka elewacji pod nowy kolorek. Jestes niezmordowana

A deszczu zazdraszczam, Sahara to pikus w porownaniu z tym co u mnie sie dzieje.

Buziole Blondina

O zesz !!! Jesteś? Zaraz pobiegnę obejrzeć kolejową

Jestem niezmordowana bo naładowalam na urlopie akumulatory. Aby uzbierać na kolejny urlop w tym roku elewacje szlifuje M zamiast robotnicy Trzeba ponownie naladować akumulatory na jesienne rewolucje ogrodowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies