Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:43, 03 sie 2014

Mariusz napisał(a)

Rozrywam tylko boki i dół bryły, aby dobrze złączyły się z torfem, dotyczy to również wszystkich innych roślin sadzonych z doniczki, ze zbitymi korzeniami.
Pozdrawiam

Zgoda tak można jak najbardziej.Wcześniejsze uwagi też słuszne. Rozbawiłes mnie tym że jestes moim uczniem. Ty masz wykształcenie w tym kierunku a ja nie , kto tu moze byc uczniem????
Bogdzia 20:47, 03 sie 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko pozdrawiamy niedzielnie. U nas upał od samego rana. Ale przechodzą burze co kilka dni i ratują sprawę nawodnienia roślin.

Zbyszku upały i u mnie są , burze bywaja raczej delikatne i rzadkie ale grad był wielki i innego dnia ulewa niesamowita wiec nie wiadomo czego sie spodziewac jak sie zachmurza.
Bogdzia 20:51, 03 sie 2014

Luki napisał(a)
Skąd ja to znam, wielka ulewa, ogromne ilości wody, kałuże. Nie minie godzinka i nie wiadomo czy była ulewa czy przelotna mrzawka Ma to swoje pluzy i minusy, ale jak zobaczyłem gline u Ani to chyba wole swoje piaski... no mogłyby być tylko troszke bardziej żyzne.

Łukasz trudno wybrac bo u Ani rośliny ogromne i piękne , u mnie nawet połowy z tego nie ma, ale taka glina na codzień to mnie przeraza równiez bo w moim wieku to już nic bym z nią nie zrobiła.Jednak uroda Ani roslin ...no zazdrosc bierze.Pozdrówka śle. Zaglądam do Ciebie i jestem na bieżąco choc nie piszę.
Bogdzia 20:53, 03 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko czy druga połowa wrzesnia to będzie dobry moment na przesadzenie rh. Muszę przesadzić goldbukett. Poniewaź jest wrażliwy na mrozy, dlatego chciałabym aby się zdązył ponownie ukorzenić do zimy. Będę przesadzać z dużą bryłą korzeniową.

Marzenko jak pogoda sprzyja to ja przesadzanie zaczynam już pod koniec sierpnia . Początek wrzesnia to bardzo dobry termin i jest dużo czasu na ukorzenienie.Pozdrówka serdeczne.
katiaxx 21:08, 03 sie 2014

Bogdziu, bardzo, bardzo Ci dziękuję, posadziłam tak, że poziom ziemi z doniczki jest o 1-2 c wyżej niż poziom mojej ziemi, absolutnie nie sadziłam niżej, nie będę nawozić, a z przesadzeniem drugiego który mam i bezmyślnie posadziłam go pod dachem więc każda większa ilość śniegu przy roztopach go po prostu połamie - poczekam na początek września jak już komuś radziłaś.
Miłiego wieczoru
Mariusz 21:18, 03 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Zgoda tak można jak najbardziej.Wcześniejsze uwagi też słuszne. Rozbawiłes mnie tym że jestes moim uczniem. Ty masz wykształcenie w tym kierunku a ja nie , kto tu moze byc uczniem????

Ha, ha, a tutaj Cię zaskoczę, w tym kierunku nie mam wykształcenia, jestem rolnikiem, a pasja dotycząca roślin, z miłości wodnych, przerodziła się w specjalizację, zawód (rośliny wodne i bagienne, intordukcja w warunkach naturalnych i ogrodowych, rekultywacja stawów) i wtopiłem na dobre. Bogdziu, jestem praktykiem. Co do różaneczników jestem twoim uczniem
Pozdrawiam
Madzenka 21:18, 03 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Marzenko jak pogoda sprzyja to ja przesadzanie zaczynam już pod koniec sierpnia . Początek wrzesnia to bardzo dobry termin i jest dużo czasu na ukorzenienie.Pozdrówka serdeczne.

To baaaaardzo dobra wiadomosc Bogdziu
bociek 21:26, 03 sie 2014

Bozenko, przybieglam sie przywitac po dluzszej nieobecnosci

Mam nadzieje, ze wszystko u Ciebie jest w najlepszym porzadku

Zostawiam serdecznosci
Bogdzia 21:52, 03 sie 2014

katiaxx napisał(a)
Bogdziu, bardzo, bardzo Ci dziękuję, posadziłam tak, że poziom ziemi z doniczki jest o 1-2 c wyżej niż poziom mojej ziemi, absolutnie nie sadziłam niżej, nie będę nawozić, a z przesadzeniem drugiego który mam i bezmyślnie posadziłam go pod dachem więc każda większa ilość śniegu przy roztopach go po prostu połamie - poczekam na początek września jak już komuś radziłaś.
Miłiego wieczoru

Popieram wszystkie twoje wnioski .Pozdrawiam.
Bogdzia 21:55, 03 sie 2014

Mariusz napisał(a)

Ha, ha, a tutaj Cię zaskoczę, w tym kierunku nie mam wykształcenia, jestem rolnikiem, a pasja dotycząca roślin, z miłości wodnych, przerodziła się w specjalizację, zawód (rośliny wodne i bagienne, intordukcja w warunkach naturalnych i ogrodowych, rekultywacja stawów) i wtopiłem na dobre. Bogdziu, jestem praktykiem. Co do różaneczników jestem twoim uczniem
Pozdrawiam

To chociaz rolnikiem jestes a ja matematykiem , ale nieźle nam idzie wiec mamy się z czego cieszyc. Pozdrówka mój uczniu. Ilu ja miałam juz uczniów? Nie da sie zliczyc, ale czego innego ich uczyłam choc i o roślinkach tez sie zdarzało.Buziaki dla całej Rodziny.