Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czubajkowy Ogród 23:32, 15 lip 2019

Do góry
Potem nastąpiła długa przerwa w dokumentacji, bo zepsuł mi się aparat. Ale ktoś pstryknął taką fotkę ze schodkami, które stanowiły kropę nad i.

Jesienią żegnałam działkę ze skopanymi już rabatami wokół ganku. To jedyne rabaty, dla których powstał projekt obsadzenia. A nawet trzy, bo dwa przysłała mi profesjonalna projektantka. Ale jak to u mnie, nasadzenia ostatecznie zrobiłam spontanicznie

Wiosna 2017 - taki wówczas miałam widok z ganku

Malwowy ogród 23:26, 15 lip 2019

Do góry
Jutro opiszę moją przygodę z kotami. Dzisiaj tylko zdjęcia moich nicponi.

Kota psota Michalina i Rambo.
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:23, 15 lip 2019

Do góry
Milka napisał(a)

O matulu ale widoki!!!! Irenka ja nie wiem jak Ty to wszystko ogarniasz, że wciąż masz tak pięknie przy takich areałach. Podziwiam bardzo.
Piękna perovskia choć szkoda, że się tak pokłada. Posadziłam w tym roku na słoneczne miejsce - mówisz że niekoniecznie? wszędzie czytałam że lubi. Maleńka sadzonka też nie jest za bardzo wyprostowana. No zobaczymy.

Od niedawna ćma bukszpanowa i u mnie w ogrodzie. Fakt, bukszpana mamy sztuk 1 (słownie: jeden - jakby się ktoś zastanawiał czy się nie pomyliłam ) ale ma ok 35 lat i ze 2,5m średnicy (kula) więc go jednak trochę szkoda. Dzisiaj zbierałam gąsienice. Ale nie wiem czy ostatecznie przeżyje.

Buziaczki Irenko.
Ogród w Tarnowie 23:23, 15 lip 2019

Do góry
Kilka fotek z dzisiejszego dnia

Czubajkowy Ogród 23:22, 15 lip 2019

Do góry
Zaczęło się przyozdabianie

Wspominam ten czas jako najprzyjemniejszy

Malwowy ogród 23:21, 15 lip 2019

Do góry

Czubajkowy Ogród 23:17, 15 lip 2019

Do góry
Po tygodniu byłam już zadowolona A pan B. od tamtej pory obawiał się, że coś mi się nie spodoba ...

W tym czasie przyjechały tez do mnie zamówione tabliczki, jedna znana z avatara.

Malwowy ogród 23:15, 15 lip 2019

Do góry
Hejka,
odzyskuję kontakt ze światem. Testujemy nowy net.
Niestety, na razie z laptopa męża, co komplikuje wklejanie zdjęć.
Ale spróbuję chociaż kilka. Oczywiście tegoroczne malwy

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:14, 15 lip 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Liliowiec "przystrojony" krwawnikami Udała mi się ta kompozycja

Absolutnie się udała. Przepięknie.
Chciałabym napisać coś mądrego, ale oglądam ten wątek i tylko szczęka mi opada coraz niżej i niżej. Bardzo chciałabym sobie pochodzić po tym ogrodzie i zobaczyć go na żywo, bo na fotkach jest tyle cudowności... zakątków, ciekawostek, kompozycji, kolorów. W zasadzie to nie sposób tego ogarnąć. Ogrom, ogrom pracy, ale też zaangażowania i serca i ... miłości w tym wszystkim widzę. Może kiedyś mi się uda.
Oprócz tego, że wszystko mi się bardzo podoba - to warzywnik po prostu podbił moje serducho. Podziwiam i pozdrawiam.
Czubajkowy Ogród 23:13, 15 lip 2019

Do góry
W maju mogłam po raz pierwszy usiąść na nowej ławeczce

Kolejne tygodnie zbierałam fundusze i myślałam. Zastanawiałam się, jak dodać lekkości i wdzięku mojej chałupce. I wymyśliłam, by zrobić ganek, który będzie niższy i węższy niż sam domek. Wszystko dokładnie rozrysowałam - tak mi się wydawało. Jakież więc było moje zdziwienie, gdy w czerwcu zobaczyłam to:

Te proporcje! Ganek niższy, ale dach na równo z szerokością domku wyglądał niczym za wielka czapa! Dotąd znosiłam różne zmiany budowlane cierpliwie, ale tego nie mogłam zaakceptować! Przyszła więc pora na poważną rozmowę ...

Chociaż zwieńczenie szykowało się ładne, nie powiem ...
Ogród z czereśnią 23:06, 15 lip 2019

Do góry
Nasze pomidorki
czarny i cytrynowy

paprykowy i malinowy
Ogród Małej Mi 2017 23:05, 15 lip 2019

Do góry

Ale jednak coś wyrosło. Mogą duże porosnac bo mają dużo światła dokola.
Jesienne już możesz wysiac.

Ja swojego nie pokazuje, bo chwastami zarosło.
Czasami się zastanawiam po kija ja to sieje. Jak oprócz pietruszki wszystko tanie i dorodne. U nas to zaglebie warzywne.

Ania nie zapeszam, ale dobrze, że ryby wychodzą z choroby.
Mnie grad wytłukł liście na oczku w sobotę. To ty napisałaś że mi zazdrościsz i widzisz mam sito.

Widzę, że podlało też u ciebie.

Pozdrawiam
Ogród z czereśnią 23:04, 15 lip 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja mam pod magnolią właśnie żurawki bo one płytko się korzenią i moja magnolia się nie obraziła, gęsta jak nigdy

Muszę przemyśleć tą magnolię - mam ochotę coś tam jej wsadzić ale zepsuć to nic bym nie chciała. Zobaczymy.
Ogród z czereśnią 23:02, 15 lip 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Niestety NIE Brzoza jest zdrowa i fajnie rośnie, skarpetka bardzo ładna,ale pod magnolie bym nie sadziła bo one nie lubią. Buzka

Szkoda, że nie dotarł. U nas jednak trochę podlało.
Jest plan żeby dużą brzozę jednak wyciąć (chyba jestem za) i na jej miejsce pójdzie ta mała - miejsce będzie znacznie lepsze niż to teraz. Będę ją przycinać, żeby mi nie poszła za szybko na duże drzewo. Skarpetkę też przeniosę A na miejscu tej małej.... no właśnie... jeszcze nie wiem, będę się pytać, ale to nie wszystko od razu

Czubajkowy Ogród 23:01, 15 lip 2019

Do góry
Nie mogłam więc wręcz uwierzyć, że kolejne marzenie się spełniło i miesiąc później przywitała mnie bieluteńka furteczka. Jak to? - to moja? naprawdę?

Ogród z czereśnią 23:00, 15 lip 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
no no ale sie u Ciebie dzieje fajnie

To zaglądaj Iza - dzisiaj już przysypiam ale jutro chcę wrzucić fotki kolejnych "kawałków" do obrobienia. Będę prosić o poradę więc zaglądaj, zaglądaj do mnie.
Dzisiaj owocowo-warzywnie:
Ogród z czereśnią 22:58, 15 lip 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Piękna skarpetka zdjęcia w deszczu super nabierasz tempa z sadzeniem a Balbinka - słodkości

Dziękuję Aniu, powiem Ci, oj rączki same chcą sadzić i sadzić A jak tylko mam cokolwiek wolnego czasu to ląduję w ogrodniczym ale bardzo mnie to teraz cieszy i pozytywnie nastraja więc... jest dobrze

Czubajkowy Ogród 22:57, 15 lip 2019

Do góry
Rozpoczęcie nowego sezonu 5 marca 2016 r.. Widać, że został podciągnięty prąd a otoczenie ogarnięte. Widok tej bieli na tle pozimowej szarzyzny był jak miód na moje serce

Nowe rabatki jeszcze jesienią obsadzone

Wchodziło się wówczas do domku jeszcze od tyłu, przez drzwi do planowanej w części domku komórki na narzędzia.

Na działkę prowadziła jeszcze stareńka furtka, a na ścieżce stała woda z pozimowych roztopów.
Czubajkowy Ogród 22:48, 15 lip 2019

Do góry

I dopiero wówczas domek zaczął się podobać i zbierać mnóstwo komplementów.
Generalnie byłam zaskoczona, jak wielkie poruszenie nastąpiło w naszej małej zbiorowości w związku z tą budową

Tak wyglądało w październiku miejsce obecnego ganku, po rozebraniu starego domku - istne pobojowisko

Zaczęły pojawiać się drobne, wyszperane w internecie detale.

A tymczasem zakwitały ostatnie kwiaty.

Ogród z wilkiem zamkn. 22:46, 15 lip 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Sylwuś dla mnie te spotkania dają takiego pozytywnego kopa ,że już nie mogę doczekać się kolejnych spotkań dziękuję Kochana za wszystko

miałam więcej się rozpisać ,ale już się nagadałyśmy
a tu ta dzisiejsza praca mojego em

Dobrze, że są telefony, nadrobiłyśmy wczorajsze nienagadanie
Fajnie wygląda już na gotowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies