Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat
11:37, 15 lip 2019
Chyba nikt nie ma pomysłu na ten kawałek przy płocie. Może w takim razie wrzucę rysunek poglądowy na całość działki.
u góry północ na dole południe. Wjazd od zachodu.
Na razie mam tylko warzywniak, rabatę bylinową z boku domu, posadzone 2 jabłonki, obok pierwszej (tej przy warzywniaku) rośnie Budleja. Niedaleko drugiej mam posadzone minikiwi i winogrona na pergoli. Panuję wydzielić rabaty dookoła tych już wsadzonych roślin. Z przodu rośnie orzech, który zostanie w trawie, a przy ogrodzeniu jest posadzony bez i pęcherznica. Chcę tam wydzielić rabatę w kształcie litery L i przy chodniku posadzić hortensje, a wzdłuż ogrodzenia, za bzem i pęcherznicą zrobić żywopłot z cisów. Na południowej stronie działki ciągnie się szpaler thuj( gwiazdki na projekcie), które chcę podsadzić żurawkami.
Chciałabym jeszcze dołożyć kilka drzew i krzewów (głóg dwuszyjkowy, tawułę van Houttea). Czy te moje pomysły mają sens?
u góry północ na dole południe. Wjazd od zachodu.Na razie mam tylko warzywniak, rabatę bylinową z boku domu, posadzone 2 jabłonki, obok pierwszej (tej przy warzywniaku) rośnie Budleja. Niedaleko drugiej mam posadzone minikiwi i winogrona na pergoli. Panuję wydzielić rabaty dookoła tych już wsadzonych roślin. Z przodu rośnie orzech, który zostanie w trawie, a przy ogrodzeniu jest posadzony bez i pęcherznica. Chcę tam wydzielić rabatę w kształcie litery L i przy chodniku posadzić hortensje, a wzdłuż ogrodzenia, za bzem i pęcherznicą zrobić żywopłot z cisów. Na południowej stronie działki ciągnie się szpaler thuj( gwiazdki na projekcie), które chcę podsadzić żurawkami.
Chciałabym jeszcze dołożyć kilka drzew i krzewów (głóg dwuszyjkowy, tawułę van Houttea). Czy te moje pomysły mają sens?
RRRRRATUNKU------- moje buksy chyba padną nic nie wskazywało że je coś trapi oglądałam poinowałam iiiiii 3 dni i klops Wczoraj myłam każdego wodą potem czyściłam suszyłam i pryskałam czy je uratuje????????????