Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 13:21, 13 cze 2019

Różany czas... tylko ten upal je wykańcza w ciągu jednego dnia

Margarete 22:41, 13 cze 2019

No suszą to z nami nie wygrasz. U nas sucho jak pieprz. Deszczu odrobinę było wtedy gdy u was lało porządnie. Dziś też popadało i odrobinę złagodziło ten upał ale generalnie w łódzkim z wodą krucho od dwóch albo trzech sezonów.
Dlatego twój ogród wygląda soczyście i kolorowo. U nas dużo gorzej. Leję wodę codziennie, latam z wężem i niewiele to daje.

Cudne naparstnice i martagony masz. A i róże u ciebie jakieś bardziej zaawansowane. U mnie Pastelli jeszcze nawet koloru nie widać. Za to mszyc mam na różach zatrzęsienie.

Pozdrawiam serdecznie
Anda 08:24, 14 cze 2019

Mala_Mi napisał(a)

Trzeba się części pozbyć ale nie mam kiedy i nie mam pomysłu jak.. nie mam nawet czasu wrzucić fotek na forum A w ogrodzie dużo się dzieje, szkoda, ze bez mojego udziału..
Bzyk w natarciu ..

Nie wiedziałam, co zacytować, tak mi się wszystko podoba co pokazujesz Róże przepiękne, widoki cudne.
A ta naparstnica z "motywem kwiatka na wycieraczce" jest niesamowita

Kwiatek na wycieraczce, bo tam jest jakby wejście dla owadów
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
hankaandrus_44 10:43, 14 cze 2019

Ewo, dobrze, że zwróciłaś moją uwagę na tę wycieraczkę. Przegapiłabym taki rarytas, ślepota ze mnie już. Dziękuję.

Aniu, wszystko rośnie bez naszego udziału redniego, my tylko wizję mamy na początku siania lub sadzenia. A poitem efekty same się robią.
agata19762 12:13, 14 cze 2019

Ania piwonia od Pszczółki fajna taka inna
Róże masz cudowne.

Miałam naparstnice od Ciebie i nie mam.
Kupiłam nasiona posiałam i nic nie widzę
Teraz Sylwia mi przywiozła sadzonki.
Czy jest możliwe, źe coś mi je zżera ???
Mala_Mi 13:49, 15 cze 2019

Margarete napisał(a)
No suszą to z nami nie wygrasz. U nas sucho jak pieprz. Deszczu odrobinę było wtedy gdy u was lało porządnie. Dziś też popadało i odrobinę złagodziło ten upał ale generalnie w łódzkim z wodą krucho od dwóch albo trzech sezonów.
Dlatego twój ogród wygląda soczyście i kolorowo. U nas dużo gorzej. Leję wodę codziennie, latam z wężem i niewiele to daje.

Cudne naparstnice i martagony masz. A i róże u ciebie jakieś bardziej zaawansowane. U mnie Pastelli jeszcze nawet koloru nie widać. Za to mszyc mam na różach zatrzęsienie.

Pozdrawiam serdecznie

Susza jest już i u mnie.. nawet parę rzeczy podlałam bo padły na płasko zaschnięte.. za to taka pogoda sprzyja porządkom w oczku.. było odmulanie dna i wybieranie dobra które tam wpadło przez te kilka lat..

Czekam teraz na podbierak i pułapki rybne i będę odławiać nadmiar rybków... mam nadzieję, że mi sie uda.. utrzymanie czystej wody z taka ilością ryb już mnie przerasta i mój filtr.. Wodę rozbełtałam że brudna jak cholera..

Mala_Mi 13:53, 15 cze 2019

agata19762 napisał(a)
Ania piwonia od Pszczółki fajna taka inna
Róże masz cudowne.

Miałam naparstnice od Ciebie i nie mam.
Kupiłam nasiona posiałam i nic nie widzę
Teraz Sylwia mi przywiozła sadzonki.
Czy jest możliwe, źe coś mi je zżera ???

Tak czasami bywa z naparstnicami, orlikami..rosną jak sobie chcą i gdzie chcą..
Tez w tym roku prawie nie mam ,a te co są to są byle jakie. I pomyśleć ze rozdawałam na prawo i lewo i pieliłam...chyba się obraziły. Opuchlaki potrafią zjeść naparstnice..

A to jak chwast... nie do wyrzucenia z ogrodu.. wiesiołki i tojeść kropkowana. Wyrzucam a i tak są

Mala_Mi 13:56, 15 cze 2019

hankaandrus_44 napisał(a)
Ewo, dobrze, że zwróciłaś moją uwagę na tę wycieraczkę. Przegapiłabym taki rarytas, ślepota ze mnie już. Dziękuję.

Aniu, wszystko rośnie bez naszego udziału redniego, my tylko wizję mamy na początku siania lub sadzenia. A poitem efekty same się robią.

W tym roku z efektami nie jest tak źle.. magnolie szlag trafił, piwonie przekwitły zanim zdążyłam zrobić foto.. róże w oczach przekwitają..szkoda, bo są w tym roku wyjątkowo okazałe. Na nie bym nie narzekała w tym roku..są po prostu cudne.. wiec biegam regularnie z aparatem.. by utrwalić tak szybko mijające piękno.

Mala_Mi 13:57, 15 cze 2019

I jeszcze ze dwa takie ujęcia .. i do pracy wracam, bo dziś pracująca sobota i niestety nie w ogrodzie..

Mala_Mi 13:58, 15 cze 2019

Anda napisał(a)

Nie wiedziałam, co zacytować, tak mi się wszystko podoba co pokazujesz Róże przepiękne, widoki cudne.
A ta naparstnica z "motywem kwiatka na wycieraczce" jest niesamowita

Kwiatek na wycieraczce, bo tam jest jakby wejście dla owadów

Zawsze miałam okazałe naparstnice a w tym roku strajkują.. wycieraczek ubyło.. fajne porównanie..
Za to innych kwiatów jest moc wiec bzyczki maja gdzie szaleć..

A woda w ogrodzie powoduje, ze maja i gdzie się napić. Os akurat nie lubię.. ale okupują poidełko..