Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Zielony zielonym pogania :) 15:07, 19 lip 2017

Do góry
Wpadam z rewizyta projekt Asi mega. Czekam na zdjęcia ogrodzenia tak jak dziewczyny zaznaczam i chętnie będę u Ciebie spacerowala. Pozdrawiam
Mały delikatny ogród 12:09, 19 lip 2017

Do góry
Witaj Gosiu, ja też od jakieś czasu śledziłam doświadczonych ogrodników na tym forum, dziś założyłam swój profil, a u tak młodej uczestniczki forum widzę piękną ławeczkę. Napisz proszę czy to własny projekt i wykonanie, albo gdzie kupiona. Pozdrawiam i życzę sukcesów.
Tu na razie jest klepisko.... 11:17, 19 lip 2017

Do góry
Dla mnie także projekt Asi to bomba bardzo podobają mi się prostokątne rabaty,ktore niwelują dziwny kształt Waszej działki i pomysł na długi taras z schodkami do ogrodu bardzo praktyczne! masz wyjście na taras z salonu i sypialni? jeśli tak,to tym bardziej pomysł rewelacyjny a w ogrodzie zagości porządeczek na który można z góry zerkać
Tu na razie jest klepisko.... 07:36, 19 lip 2017

Do góry
Kasiu - właśnie o projekt mi chodziło, bo na pewno rzuty dostaliście.
Ale skoro i tak zamierzacie go zmienić, to nie ma co szukać. Mnie też nie za bardzo leżał ten taras. Że duży to dobrze, ale jakiś taki.. nieustawny i niedopasowany do domu.

Poszukam Ci inspirek na inny

Czy ja dobrze rozumiem, że zadaszona ma być altana, a taras odkryty?
Miejski ogród w wersji mini 22:17, 18 lip 2017

Do góry
Dziękuję bardzo. Gdyby nie projekt to strach pomyśleć co by to mogło wyjść z tej mojej totalnej niewiedzy i wielkiej chęci posiadania pięknego ogrodu .
Podmiejski ogródek 09:17, 18 lip 2017

Do góry
beta napisał(a)
Dziś w nocy spać nie mogłam i zajrzałam na O. ...Patrzę a tu taki fajny projekt ...z ciekawości wlaxlam na inspirki i kolejna godzinę nie spałam.
Brawo za wykonanie...bardzo mi się podoba

taaak, pinterest to bardzo niebezpieczne narzędzie
Podmiejski ogródek 08:50, 18 lip 2017

Do góry
Dziś w nocy spać nie mogłam i zajrzałam na O. ...Patrzę a tu taki fajny projekt ...z ciekawości wlaxlam na inspirki i kolejna godzinę nie spałam.
Brawo za wykonanie...bardzo mi się podoba
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 12:57, 17 lip 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Takie cuś mamy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=3

To chyba już mi przeszło.. na istniejące rabaty chciałam, ale jak widzę tyle kopania...hmm. Kicia miała ubaw
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 10:29, 17 lip 2017

Do góry
frezja napisał(a)

żebym to się znała. Linia kroplująca mnie interesuje..czyli kładziesz specjalny wąż na rabaty, podłączasz i tyle ?? i rozumiem, że jakiś sterownik? takie proste mi się marzy..

Takie cuś mamy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=3
Miejski ogród w wersji mini 22:10, 16 lip 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Aaaa, no pewnie, jak masz projekt to nie ma o czym dyskutować . Też bym sadziła wg projektu Danusi . Widziałam w jej realizacjach berbeysy w stipie - cudne . Sama tak myślałam zrobić, ale obawiam się, że stipa nie przezimuje a nie chcę co sezon sadzić jej od nowa. A co masz w projekcie pod bonsaiem?.

W jednej wersji nic, w drugiej "na bogato" evergoldy . Tylko cis w projekcie jest zielony.
Miejski ogród w wersji mini 22:05, 16 lip 2017

Do góry
Aaaa, no pewnie, jak masz projekt to nie ma o czym dyskutować . Też bym sadziła wg projektu Danusi . Widziałam w jej realizacjach berbeysy w stipie - cudne . Sama tak myślałam zrobić, ale obawiam się, że stipa nie przezimuje a nie chcę co sezon sadzić jej od nowa. A co masz w projekcie pod bonsaiem?.
Miejski ogród w wersji mini 21:57, 16 lip 2017

Do góry
Ja sadzę według projektu. Jak coś się nie sprawdzi to będę wtedy szukać zamienników. Nie mam odwagi na eksperymenty. Zaufałam Danusi w 100%. Oglądałam jej realizacje i ogrody które dziewczyny na O. robiły według jej projektów i wszystkie wyglądają super.Dlatego zdecydowałam że jeśli projekt, to tylko od niej. Mam nadzieję że i u mnie efekt będzie równie dobry .
Do Ciebie oczywiście zajrzę żeby zobaczyć jak wyszło .
Atacama pod lasem 09:16, 14 lip 2017

Do góry
Jestem! Już się zdążyłam zdziwić, ze mnie Hania do planowania nasadzeń woła, ale doszłam do planu rabaty i wszystko jasne

Aniu, bardzo fachowo zrobiłaś plan i zdjęcia. Projekt rabat też bardzo w porządku i mógłby taki być. Widzę tylko jeden problem - od strony podjazdu masz wszędzie rabatę i nie ma przejścia na trawnik. Wydaje mi się, że dużo wygodniej byłoby jednak zrobić to przejście. Można oczywiście zrobić ścieżkę przez rabatę, ale jakoś tutaj mi to nie pasuje.

Dlatego pozwolę sobie zaproponować Ci alternatywę:

Na trawniku tylko jedno kółko wykreślone. Rabata powiększona, co pozwoli na posadzenie świerka przed słupem (może da się przesadzić tego małego z prawej strony?). Przy świerkach jakieś krzewy jako średnie piętro i bylinówka jako niskie. Tym sposobem otrzymujesz ładną kompozycję "kulisową" a z okna kuchni masz na przestrzał piękny widok na pola
Mniej więcej tak to sobie wyobrażam:

edit: doczytałam, że ten krzaczek przed oknem to magnolia - czym prędzej przeniosłabym go pod ogrodzenie, tam gdzie narysowałam krzewy, póki nieduży i zniesie tą operację.

Sama magnolii nie posiadam, ale z tego co widzę na forum, i co posiadacze mówią, magnolia jest dużym krzewem, atrakcyjnym przez krótki okres czasu. Potem to zwyczajny krzaczor. Ci, którzy posadzili ją właśnie w takim eksponowanym miejscu bardzo narzekają. Wydaje mi się, że magnolie dużo lepiej sprawdzają się z tyłu rabaty: robią wrażenie, kiedy wczesną wiosną rabata jeszcze pusta, a potem elegancko wtapiają się w tło.
Ogród pod lasem 08:54, 14 lip 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
ale poskąpiłaś tych zdjęć!!
śliczne takietamy

Haha no tak chybcikiem pstryknęłam, obiecuję poprawę!

malgol napisał(a)
Poczytałam o tym Twoim zawilcu...ładny.Jak mocno Ci się rozrośnie to może się podzielisz?U mnie takich "dziwnych" roślin nie miewają w szkółkach

Jasne, że się podzielę, ale wiesz, odbiór osobisty!

inka74 napisał(a)
Iza - jak będziesz miała chwilę z tymi tawułkami to będę wdzięczna, temat nie jest pilny. Przy okazji ta tawuła u Ani już rok temu wpadła mi w oko ale pomysłu nie miałam na tawuły u mnie.

A jak już jestem u ciebie - wnioskuję o zwiększenie ilości zdjęć. Masz bardzo klimatyczny ogród i rękę do zdjęć. I cudne róże dojrzałam ))

No to tak: wysokość części zielonej jakieś 30 cm, wysokość od ziemi do szczytu najwyższego kwiatostanu ok. 60 cm, a patrząc z góry kępa od lewej do prawej zajmuje 60 cm. Bardzo wymiarowa roślina Zgrabna, zwarta, kwiaty trzymają pion.

inka74 napisał(a)
Masz dobrą bazę - projekt. Ciekawa trochę jestem na ile wiernie trzymasz się projektu...

Nie trzymam się już

malgol napisał(a)
Dla mnie ta tawulka to też odkrycie roku nie mogę się doczekać żeby się rozrosla żeby móc podzielić I gdzieś po ogrodzie poroznosic czad ten fiolet

Taaa, ja też ją uwielbiam W zeszłym roku przy sadzeniu od jednej oddzieliła się malutka baby-tawułka, właśnie mi kwitnie jednym kwiatkiem Rozczulająca jest

jolanka napisał(a)
Ale fajne te zdjęcia
Iza, nie dalam rady Trudno, co bedzie, to będzie Jutro rano odwożę mamę, wracam w niedzielę, więc jesli przetrzyma do poniedzialku Tylko sie nią nie stresuj, przywiązana do niej nie jestem

Jola, nie ma problemu, zreanimowałam ją, czeka w wiaderku na Ciebie
Ogród pod lasem 23:27, 13 lip 2017

Do góry
Masz dobrą bazę - projekt. Ciekawa trochę jestem na ile wiernie trzymasz się projektu...
Ogród z uśmiechem 22:31, 13 lip 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Piękne różane portreciki a obeliski - super, nie ma to jak własny projekt
One są z trzech czy czterech prętów?

Jestem bardzo zadowolona z efektu. Obeliski są z czterech prętów. Edenki to spore różyczki
Ogród z uśmiechem 22:21, 13 lip 2017

Do góry
Piękne różane portreciki a obeliski - super, nie ma to jak własny projekt
One są z trzech czy czterech prętów?
Zamieszkać w ogrodzie 14:25, 13 lip 2017

Do góry
dasz sie namówić na aktualne fotki ogrodu? ciekawa jestem jak się ma projekt
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 00:52, 13 lip 2017

Do góry
Witam,
Nie będę zaśmicać wątku ponieważ mam swój i chciałabym prosić o zerknięcie na mój projekt niewielkiej skarpy Zapraszam.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6715-raczkujacy-ogrod-u-gosi?page=3#post_9
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies