Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

mrokasia 21:06, 17 lip 2017

makadamia napisał(a)

No dobra, nie będę sobie przypisywać cudzych zasług

Oj tam, oj tam, ja to nawet z taką inspiracją bym takiego fajnego ustrojstwa nie zbudowała .
kamcia 21:42, 17 lip 2017

Najlepsze takie zabawki. Brawa dla Ciebie, dzieciaki na pewno zachwycone, bo mają coś oryginalnego.
Gruszka_na_w... 21:56, 17 lip 2017

makadamia napisał(a)

I nie masz problemów z chorobami traw, które podobnież berberysy przenoszą?

Nie mam. Jedyna trawa, która u mnie łapała rdzę, to był śmiałek darniowy.
A w tym roku od wiosny pryskałam tymi Mazanowymi miksturami (co prawda od czerwca już nie tak systematycznie z powodu deszczowej aury) i nawet on czysty jak łza.

Edit: Dzieci się namnożyły przez pączkowanie? Ostatnio na stanie była dwójka.
Dlaczego ja nie mam takich sąsiadów? Moi swoim dzieciom nie pozwalają nawet zdjąć skarpetki, a po dotknięciu trawy każą myć ręce.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Johanka77 23:55, 17 lip 2017

Pomysłowy Dobromir z Ciebie!
Zana 07:34, 18 lip 2017

Super ustrojstwo zmontowałaś. Zdolniacha
Margerytka40 07:49, 18 lip 2017

No to przy Tobie wychodzę na wyrodną matkę bo chyba nie chciało by mi się takich rzeczy robić. Mojej Zosi musiała piaskownica wystarczyć
08:36, 18 lip 2017
Piaskownica fajna, można paplać się w błotku
beta 08:50, 18 lip 2017

Dziś w nocy spać nie mogłam i zajrzałam na O. ...Patrzę a tu taki fajny projekt ...z ciekawości wlaxlam na inspirki i kolejna godzinę nie spałam.
Brawo za wykonanie...bardzo mi się podoba
makadamia 08:54, 18 lip 2017

Gosiek33 napisał(a)
Najlepsze zabawki pod słońcem - szczególnie w czasach wszechobecnych plastikowych kolorowych potworów

To fakt - przed plastikiem w domu czy ogrodzie bardzo się bronię.
Chociaż.. rurki pcv to cóż innego niż plastik?

kasiab napisał(a)
Witaj,
Zaczęłam czytać Twój wątek od początku i normalnie szczęka mi opada z każdą kolejną stroną wspaniałe efekty osiągnęłaś

Do efektu jeszcze dużo brakuje, ale idziemy, idziemy

mrokasia napisał(a)

Oj tam, oj tam, ja to nawet z taką inspiracją bym takiego fajnego ustrojstwa nie zbudowała .

Stwierdziłam, że nie święci garnki lepią, i jak mam się na czymś wprawiać, to najlepiej na zabawce, która i tak max. 2-3 lata postoi

kamcia napisał(a)
Najlepsze takie zabawki. Brawa dla Ciebie, dzieciaki na pewno zachwycone, bo mają coś oryginalnego.

Pochwaliły

Johanka77 napisał(a)
Pomysłowy Dobromir z Ciebie!

Mój mąż też to powtarza, tylko ton jakby inny

Zana napisał(a)
Super ustrojstwo zmontowałaś. Zdolniacha

Dziękuję

Margerytka40 napisał(a)
No to przy Tobie wychodzę na wyrodną matkę bo chyba nie chciało by mi się takich rzeczy robić. Mojej Zosi musiała piaskownica wystarczyć

Moje za to jedzeniowo zaniedbane
makadamia 08:59, 18 lip 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nie mam. Jedyna trawa, która u mnie łapała rdzę, to był śmiałek darniowy.
A w tym roku od wiosny pryskałam tymi Mazanowymi miksturami (co prawda od czerwca już nie tak systematycznie z powodu deszczowej aury) i nawet on czysty jak łza.

No tak. Systematyczne opryski - to wiele wyjaśnia. Z tego co widzę u siebie, to u mnie z systematycznością kiepsko. Może w przyszłym roku, jak rewolucji będzie mniej, to się poprawię.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dzieci się namnożyły przez pączkowanie? Ostatnio na stanie była dwójka.
Dlaczego ja nie mam takich sąsiadów? Moi swoim dzieciom nie pozwalają nawet zdjąć skarpetki, a po dotknięciu trawy każą myć ręce.

. Pozostała dwójka na gościnnych występach. Dzieciaki stęsknione za sobą po wyjazdach.
Sąsiadowych dzieci z jednej strony żal, a z drugiej - rodziców podziwiam: ja swoich nie mogę nauczyć, żeby buty przy wejściu do domu zdejmowały
(zresztą, co się dzieciom dziwić, skoro ja sama nie zdejmuję)