Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 12:31, 28 cze 2019

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:28, 28 cze 2019

Do góry
Podmiejski ogródek 12:11, 28 cze 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

tak wygląda obecnie trawnik pod lipami. pedanci mogą dostać zawału

przy czym trawnik to nie problem, bo kosiarka za chwilę zbierze

To zdjęcie jakby wprost do mnie zdecydowałam się (łatwo nie było, dziękuje za podpowiedzi) na lipę drobnolistna Rancho ma pokrój typowy dla lipy i jest wersja kompaktowa
Szykuje rabatę trzeba coś robić w wakacje
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:10, 28 cze 2019

Do góry
Fajne to zdjęcie - taki ogrodowy pociąg... do roślin

Dziękujemy za fantastyczne spotkanie, z Wami zawsze jest wesoło
Nowoczesny ogród ze skarpami 12:08, 28 cze 2019

Do góry
amatorodniczka napisał(a)
i dzisiejsze zakupy Hortki, Hakone i Ice Dance

Bardzo ładne sadzonki, zastanawia mnie tylko ta Ice Dance... Ma bardzo cienkie i długie liście, trochę jak mój carex evergold Moja ID ma krótsze i szersze wstążki. Ciekawa jestem co na to dziewczyny bo ja laik w tej kwestii jestem Interesują mnie również odległości jakie zrobisz przy sadzeniu hortek i hakone, mam od roku taki zestaw ale w kiepskiej ziemi i będę poprawiać.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:01, 28 cze 2019

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
I ciut zdjęć

Ale stipa piekna ! ....i dalie
Nie chce mi się dalii wykopywać
Ale juz sprawdziłam ze dobrze się maja przechowane w garazu z cała donica... na wiosnę tylko wyjąc , podlac i rosną
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:00, 28 cze 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Liliowiec "przystrojony" krwawnikami Udała mi się ta kompozycja

Danusiu ty masz zawsze kompozycje udane
Pamiętasz może nazwę tego liliowca? jest cudny.
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:57, 28 cze 2019

Do góry

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 10:56, 28 cze 2019

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

... choć przyznam że tak fajnie tylko na zdjęciach

Hi, hi to tak jak u mnie z tymi zdjęciami.
Zestawienie pomarańczowej jeżówki ze stipą superowe. Jaka to odmiana?
Coraz przychylniejszym okiem patrzę na pomarańczowy kolor.
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:48, 28 cze 2019

Do góry
I obiecuje, ze ostatnie na dzis

Pewnie zauwazyliscie, ze bardzo lubie polaczenia foletu, niebieskiego, bialego i srebrnego

Przerabianie ogródka pod swój gust 10:23, 28 cze 2019

Do góry
Dokladnie- ja zawsze czekam rok, dwa, by napralo patyny a potem tym olejem. Wtedy deszcz czy snieg nie niszczy dalej metalu. Inaczej takie ozdoby po kilku latach poprostu sie rozpadaja Na moim olejku dokladnie to samo jest napisane. Bo rdza ma byc, zostac oczywiscie.

Skabioza bylinowa. Paki takie ma, sa zdrowe, ale faktycznie jakby chore byly no ale tak sie u niej rozwijaja

Rojniki uwielbiam Zdjecia nie oddaja ich kolorow.

Kwiaty wyeksmitowane z sypialni na balkon cienisty, bo mamy taki skwar, ze caly dzien sa zamkniete rolety.
Podmiejski ogródek 10:21, 28 cze 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Widzę, że i pergola huśtawkowa ma już kolorek
Bardzo ładnie to wygląda.
Ogród pod lasem 10:07, 28 cze 2019

Do góry
Toszka napisał(a)
Ja tam nie wiem jak u April, ale u mnie te lilie mnożą się dość dobrze... produkują sobie tych cebulek naokoło (i trochę dalej) i mam poletko z jednej cebuli kupionej rok przed komunią dziecka. Najpierw ją -w lutym- wsadziłam w donicę i fruuu do piwnicy. W efekcie wiosną biegałam z donicą dwór - piwnica. Skutek był taki, że na komunię dziecka lilia bezczelnie kwitła i była sensacją większą niż moje komunijne dziecko
A teraz od dobrych kilku lat mamy naręcze lilii na zakończenie roku.
Niewysoka (do 1m), prawie czarna, niepachnąca, mieszaniec azjatycki Asiatic Hybrid Dark Red. Lubi kwaśne próchniczne podłoże i u mnie rośnie przy azaliach

Fajne ezgemplarze
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:04, 28 cze 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Dziwne te paki skabiosy bialej

Siałaś tę skabiozę, czy to bylinowa forma? Pąki wyglądają jak zmienione wirusem, częste np. u tulipanów

Szukam tego ovatrolu - znalazłam olej inhibitor rdzy - opis - błyskawicznie penetruje uszkodzenia, wnika głęboko pod korozję do czystego metalu. Rozumiem jednak, że to nieprecyzyjne określenie i rdzy nie usuwa, tylko nie pozwala na dalszy rozkłąd metalu?
Ogród Małej Mi 2017 09:53, 28 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Twój ogród zawsze był dla mnie wzorem ogrodu bylinowego, a to zestawienie jest perfekcyjne.
Pozdrawiam
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:50, 28 cze 2019

Do góry
Tomasz_Tomasz napisał(a)
Dzień dobry,

Trawnik z rolki założony rok temu.
Kilka dni temu wyszło coś „takiego” .
Nawodnienie automatyczne 2x w tygodniu.
Zrobiłem oprysk na grzyba.
Dzisiaj zrobiłem również dosiewkę.
Jak i czym można doprowadzić trawnik do normalności?

Dziękuje i pozdrawiam!

Nie odpisywałam do tej pory. Przeczytałam wpisy doradcze więc tak.

Nie wiemy co jest powodem tych plam gdyż są bardzo nie regularne. Nawet w ciemnej wysepce jest wysepka trawy zielonej fotka w górnej prawej stronie.
Czy nawoziles trawnik i kiedy? Na pewno jest w tych miejscach za mało podlewane.
Musisz sprawdzić czy w tych miejscach gleba dobrze nawodniona. Weź szpadla odkryj darń i popatrz na jakiej głębokości jest mokro. Roczny trawnik ma już sporą darń.
Zrobiłeś dosiewki to nie szkodzi wzejdzie albo i nie. Weź jeszcze widły jak masz i nakluwaj ziemię w tych miejscach jepiej będzie woda wsiąkać,

Podlewanie 2x w tygodniu stanowczo za mało przy takich upałach. Proponuje podlewanie co drugi dzień ale dłuższe godzine do półtorej. To wszystko zależy od dysz natryskowych od ich przepustowości.
Też mam automat i mimo wszystko jeszcze w okresie suszy posiłkujemy się ręcznym nawadnianiem.

Co jeszcze zaobserwowałam czy dysze masz zainstalowane od strony paska roślinności z kora? Sprawdź czy przy samych dyszach do 4 m woda dobrze zrasza. Coś mi się wydaje że źle dysze ustawione może coś nie gra.

Ogród pod lasem 09:46, 28 cze 2019

Do góry
Żółty nie ma tu zbyt wielu zwolenniczek, ale wrzucam te moje, pachnące na cały ogród. Tylko jak im na imię...nie pamiętam. Exotic Sun? Chyba.

Ogród pod lasem 09:44, 28 cze 2019

Do góry
Ja tam nie wiem jak u April, ale u mnie te lilie mnożą się dość dobrze... produkują sobie tych cebulek naokoło (i trochę dalej) i mam poletko z jednej cebuli kupionej rok przed komunią dziecka. Najpierw ją -w lutym- wsadziłam w donicę i fruuu do piwnicy. W efekcie wiosną biegałam z donicą dwór - piwnica. Skutek był taki, że na komunię dziecka lilia bezczelnie kwitła i była sensacją większą niż moje komunijne dziecko
A teraz od dobrych kilku lat mamy naręcze lilii na zakończenie roku.
Niewysoka (do 1m), prawie czarna, niepachnąca, mieszaniec azjatycki Asiatic Hybrid Dark Red. Lubi kwaśne próchniczne podłoże i u mnie rośnie przy azaliach

Rozpoznawanie chorób i szkodników 09:32, 28 cze 2019

Do góry
Czy to opuchlaki? Czym zwalczać o tej porze roku?
Mój ogród pod lasem 09:27, 28 cze 2019

Do góry
malgol napisał(a)

I Anula, uwaga! To ta jedna sztuka od Ciebie

Zacytuję, bo twoje-moje Ci one. Ty chyba jakieś czary jeszcze nad tą JEDNĄ sadzonką poczyniłaś, że tyle ich masz.
Cieszę się, że tak Ci ta JEDNA sadzonka obrodziła
Mam nadzieję, że kolorek też Ci odpowiada.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies