Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

April 20:03, 27 cze 2019

Niestety nie pachną. Azjatki chyba z reguły nie pachną. Nie to co orientalne
Toszka 21:48, 27 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)

O borze zieloniutki, ja też takie chcę! Piękne!

Chętnie oddam kilka cebul, bo mam poletko...tylko, że będą kwitnąć w przyszłym roku, bo teraz już prawie po. Niestety, ta spiekota im nie służy.
Przypomnij się przed 13....muszę wykopki zrobić
mrokasia 22:49, 27 cze 2019

Iza, ponieważ najbliższe spotkanie będzie u Ciebie to pozwalam sobie zapytać:
Dziewczynki, czy jest jakaś chętna na kępę Silver Sceptre z przychówkiem?
UrsaMaior 07:58, 28 cze 2019

Toszka napisał(a)

Chętnie oddam kilka cebul, bo mam poletko...tylko, że będą kwitnąć w przyszłym roku, bo teraz już prawie po. Niestety, ta spiekota im nie służy.
Przypomnij się przed 13....muszę wykopki zrobić

Tak? No to pewnie! Nie pamiętam ich u Ciebie, masz jakieś fotki? Tak poza tym, to naprawdę, pokazałabyś czasem coś z tego Twojego wylizanego pudełeczka. Znosimy Kwarteta, to i Ciebie damy radę
malgol 08:17, 28 cze 2019

April napisał(a)
Niestety nie pachną. Azjatki chyba z reguły nie pachną. Nie to co orientalne

NIe ma znaczenia i tak sa piękne! A jakies dzieci te lilie mają u Ciebie?Mogłabym adoptować...
Toszka 09:44, 28 cze 2019

Ja tam nie wiem jak u April, ale u mnie te lilie mnożą się dość dobrze... produkują sobie tych cebulek naokoło (i trochę dalej) i mam poletko z jednej cebuli kupionej rok przed komunią dziecka. Najpierw ją -w lutym- wsadziłam w donicę i fruuu do piwnicy. W efekcie wiosną biegałam z donicą dwór - piwnica. Skutek był taki, że na komunię dziecka lilia bezczelnie kwitła i była sensacją większą niż moje komunijne dziecko
A teraz od dobrych kilku lat mamy naręcze lilii na zakończenie roku.
Niewysoka (do 1m), prawie czarna, niepachnąca, mieszaniec azjatycki Asiatic Hybrid Dark Red. Lubi kwaśne próchniczne podłoże i u mnie rośnie przy azaliach

UrsaMaior 09:46, 28 cze 2019

Żółty nie ma tu zbyt wielu zwolenniczek, ale wrzucam te moje, pachnące na cały ogród. Tylko jak im na imię...nie pamiętam. Exotic Sun? Chyba.

UrsaMaior 09:57, 28 cze 2019

Wiedziałam, że jak Toszka fotę wstawi, to mnie szlag trafi. Tyle kwiecia z jednej cebuli się namnożyło???
Toszka 10:01, 28 cze 2019

Tak. Masę już naoddawałam W naturze jest jeszcze ciemniejsza niż na focie. Dobra wiadomość jest taka, że w w cieniu nieźle kwitnie. Jest tylko wyższa.
UrsaMaior 10:04, 28 cze 2019

Ty i Kwartet to mnie zawsze potraficie zdenerwować...;D Dlaczego ja nie dostałam, ja się pytam???;D