Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tajemniczy Ogród 11:03, 07 cze 2019

Do góry
A jak już poszłam z aparatem do Anulkowych naparstnic, to cyknęłam Gruszkowe imperaty Te w donicy wyglądają już bardzo ładnie, te w ziemi jeszcze się zbierają
Wiadomo, najbardziej lubię zielony, więc taka kompozycja:
I mijałam też Toszkowe żurawki:

Tajemniczy Ogród 11:00, 07 cze 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Rodzi się w bólach Nie spodziewałam się, że zastanę w tym miejscu glinę twardą jak kamień. Nie pamiętałam, że coś takiego tam było, może po budowie jacyś robotnicy ją tam nawieźli. Już rozumiem, dlaczego tak dobrze rosła tam trawa, ale zdjęcie jej było tragicznie ciężkie Uff, dobrze, że za nami.
Widzisz tam twoją Ilse? Przepięknie kwitnie. druga jest w nieco słabszej formie. Zobaczymy, czy sobie poradzą w tym półcieniu, ale fajnie wychylają się na drogę.
Właśnie wyjrzałam - na razie cały czas ma słońce

Widzę I się bardzo cieszę, że jesteś zadowolona

Glina jest dobra dla roślin, ale ogrodnik musi się namęczyć
Tajemniczy Ogród 10:57, 07 cze 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Przyszłam na obrazki i również chwalę klona Pięknie się wpasował, tak jak i pozostałe.
Rabatka frontowa się rodzi, super

Rodzi się w bólach Nie spodziewałam się, że zastanę w tym miejscu glinę twardą jak kamień. Nie pamiętałam, że coś takiego tam było, może po budowie jacyś robotnicy ją tam nawieźli. Już rozumiem, dlaczego tak dobrze rosła tam trawa, ale zdjęcie jej było tragicznie ciężkie Uff, dobrze, że za nami.
Widzisz tam twoją Ilse? Przepięknie kwitnie. druga jest w nieco słabszej formie. Zobaczymy, czy sobie poradzą w tym półcieniu, ale fajnie wychylają się na drogę.
Właśnie wyjrzałam - na razie cały czas ma słońce
Nowoczesny ogród ze skarpami 10:55, 07 cze 2019

Do góry
Znalazłam jeszcze bardzo ciekawą inspirację

http://acochran.com/home-in-rutherford/sut0nm0cpfz18439vs9k3z27bobmt5

Rozpoznaje ktoś tę roślinę, z której jest zrobiony żywopłot ?? Ten "dziko" rosnący.

Już raz coś podobnego tutaj wklejałam, zaproponowałyście mi tawułę japońską, jednak to chyba nie jest tawuła, bo tawuła kwitnie.. hmm..

Są i trawy i kulkowisko nawet jest
Ta trawa jest mega! Pytałam polinke, sugeruje że to trzcinnik, ale nie jest pewna.. Ktoś coś ?

Tutaj widać konkretny minimalizm, jeśli chodzi o dobór gatunków..

A u mnie już ich tyle jest, ale co tam! damy radę !

Tajemniczy Ogród 10:49, 07 cze 2019

Do góry
Anulko Na ich pleckach, zaraz za brzozą przebiegała granica. Planowałam jesienią zamknąć tą rabatę i dosadzić im towarzystwo z drugiej strony, ale stwierdziłam, że mają idealny kolor na moją frontową rabatę. I ten subtelny, leśny wdzięk
W ogródku emerytki 10:48, 07 cze 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Elu, niestety nie
Przy przeprowadzce, w chwili nieuwagi, ktoś ją ukradł
Dostałam dzisiaj od Wacława irysy, już posadziłam
Dałam dobrą ziemię, będzie im tu dobrze

Oby wszystkie się przyjęły
Rozpoznawanie chorób i szkodników 10:21, 07 cze 2019

Do góry
Witam wszystkich po długiej przerwie,

Nie zaglądałam tu chyba z rok, ale to dlatego, że wszystko ładnie rośnie i nie ma chorób... do teraz niestety.

Mam dwie jabłonki, jedna pięknie kwitła, liczyłam, że będą owoce.
Oto jak teraz wygląda jabłonka: gubi liście, zwijają się i mają brązowe plany, zawiązki owoców opadają.

Pomóżcie, bo nie wiem co to jest i jak to zwalczyć.

Pozdrawiam

Tajemniczy Ogród 10:11, 07 cze 2019

Do góry
TAR napisał(a)
Agata, co Ty piszesz. Masz przepieknie. Twoje brzozowe zakątki nie do podrobienia. Takie klimaty to u mnie moze za 10 lat beda. Klon sie wpasował idealnie
Te twoje klony to taki strzał w 10 jak u Mrokasi graby. Macie oko dziewczyny

Tar - ciu miła, lejesz miód na mą duszę, bo to oznacza, że idę w dobrym kierunku. Teraz w pocie czoła robimy wieczorami frontową, szału jeszcze nie ma, a ile już pracy tam włożonej, wie tylko ten, kto sam ma ogród Widoczek z okna coraz lepszy, ale jeszcze dużo przede mną...

Tajemniczy Ogród 10:08, 07 cze 2019

Do góry
Zakrecona napisał(a)
Ostróżki wypaśne

No ładne są, jeszcze czekam na jedną, co w zeszłym roku była błękitna, a w tym idzie w biel, ciekawa jestem, co to będzie. Ale krzaczor ogromny.

Mam jeszcze dwa takie nowe nabytki, mają odrobinę cienia, zobaczymy, jak sobie poradzą. Takie ostróżki rosły w ogrodzie mojej Babci...
Migawki z ogródka 10:02, 07 cze 2019

Do góry
Łucjo, oto obiecana fotka

Tajemniczy Ogród 09:58, 07 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Róża ma ciekawy kolor. Czasem taki nieoczywisty akcent kolorystyczny bardzo dobrze uzupełnia pozostała nasadzenia. Taki malutki konrtapunkt. Działa ożywczo.

Haniu, postawiłam ją na schodach, pięknie gra z drewnianymi ścianami domu Nie mam pojęcia, gdzie ją posadzić, może pozostanie w donicy
Tajemniczy Ogród 09:56, 07 cze 2019

Do góry
Helen napisał(a)
Agatka, pięknie masz, a klonik coraz bardziej mnie przekonuje. Chyba pojeżdżę po szkółkach w poszukiwaniu czegoś podobnego. No i wrzucaj dużo zdjęć, masz fajne zakątki

Klona naprawdę polecam, jest piękny i nie wymagający. Potrzebuje jedynie lekkiego cienia, w pełnym słońcu będzie go przypalać.
Cieszę się, że to piszesz, bo jakoś wstyd mi wrzucać ciągle to samo. dziewczyny mają takie bogate rabaty, a u mnie parę roślin na krzyż
To róża Ilse Krohn Superior, poleciła mi ją Anda, to jej pierwszy rok i zaczęła go pięknie Prześwietlona ta fotka, cyknę ją po południu

A tu biedula Leonardo da Vinci, większość pąków musiałam obciąć, zjadał ją jakiś kwieciak
A na tyłach chłopaki kombinują, gdzie by tu powiesić tarczę z pudełka po butach, dziadek dorobił strzały do łuków, mus wypróbować

I moja aktualnie ulubiona rabata

Tajemniczy Ogród 09:50, 07 cze 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Rabaty już pięknie wypełnione, a jeszcze ta zakręcając ścieżka-cudo! Ale Ci zazdroszczę ostróżek, u mnie ładne przez pierwszy sezon a potem to już krótka droga do zgonu nie wiem co jest nie halo.

Jeszcze o kloniku -bardzo fajnie, że Ci serducho do niego zapikało, bo wygląda tam ekstra idealnie podbija kolory, fajne piętro na rabacie się zrobiło.

A który to tak Cię na różyczkę namówił ? Ja dziś Kubie Chandos beauty dałam do powąchania, to usłyszałam: "oooooooo....."

Jest coraz lepiej, ale wkurza mnie mój kręgosłup, muszę mu bardzo ostrożnie dawkować pracę, od dwóch miesięcy mam problem ze skręceniem szyi w którąkolwiek stronę, bardzo przeszkadza w czasie jazdy samochodem
A na różę namówił mnie najmłodszy Bąbel, Ignacy Stasiu stwierdził, że też musi teraz mieć swoją różę, aż się boję do ogrodniczego z Nim jechać. To mój największy pomocnik
Frontowa rabata wchodzi teraz w swój najlepszy czas, wiosną czegoś jej brakowało - mam już zapisane kukliki i narcyzy na przyszły rok w większych ilościach Ostróżki zasilam w sezonie kilka razy florovitem w płynie, jak tylko widzę, że zaczynają jaśnieć im liście. I tylko tutaj na pełnym słońcu dobrze rosną, dlatego tak je tu upycham. I naparstnice, moją miłość

To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:43, 07 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Pstre liście mam tylko na dereniach Variegata i Elegantissima, choć te drugie prawie białe są. Dosyć trudno im dobrać sąsiedztwo.

Sezon na naparstnice.

Ta na tle pstrokatego derenia.

pstrokate derenie pasują mi tylko do zieleni - mam je posadzone na tle jodeł i świerków
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 09:40, 07 cze 2019

Do góry
Tak, te pędy, które należą do krzewuszki na pewno nie zakwitną na biało. Może się jednak zdarzyć, że gdzieś w tę krzewuszkę wrośnięta jest hortensja bukietowa i jej pędy zakwitną. Takie przerastanie roślin różnych gatunków zdarza się, nawet w naturze. Poniżej zdjęcie "zrośniętego" buka i brzozy, które zrobiłem na zboczach Etny. Biologicznie te drzewa nie są ze sobą połączone, mimo, że może to tak wyglądać.

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:31, 07 cze 2019

Do góry
Vila powodzenia ( coś nie tak z linkiem do Twojego wątku)

miałem chwile zwątpienia czy ta aby na pewno tawułka COLOR FLASH 'Beauty of Ernst, zaczyna łapać kolor
Moja glebo terapia 09:14, 07 cze 2019

Do góry
kerii napisał(a)
I trochę fotek z dzisiaj

Róże zaczynają kwitnąć, niestety upał sprawia, że szybko się rozwijają i to kwitnienie pewno długo nie potrwa

Napracowałaś się, ale kiedy jak nie teraz. U mnie jeszcze błocko, które szybko zasycha i z wierzchu już robi się twarda skorupa. Matrixy odpuściłam na razie.
Śliczna ta różyczka. Pachnie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies