Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.
08:48, 26 lut 2019
Aniu za dużo czekania i efekt niepewny. O ile też uważam, ze jeżówki green jewel są przecudne, o tyle musiałabym kupić ich ze 20, żeby efekt był "jako taki". Stipa wiadomo jaka jest- co rok los jej niepewny, a tym wywietrzniku raczej nie da rady przezimować.
Wiem, gdzie są ładne graby, ale wiesz- w tej szkółce jestem raczej spalona....
Angi coś w tym jest, co piszesz
Wczoraj pół wieczora spędziłam nad różnymi rodzajami drzew, które mogłyby tam być, żeby nie zamykać się na brzozy/graby, ale nie wpasowało mi się żadne. Nie chcę czerwonych, nie chcę żółtych, nie mogą dorastać do 30 m, więc sporo odpada. Wolałabym też, żeby było "łatwo dostępne", żebym jednak nie była zdana na jedną szkółkę. Obejrzałam pinterest dość wnikliwie (chyba) i o ile pinów z brzozami w ogrodzie w różnej konfiguracji jest sporo, o tyle z grabami szpaler.
Rano z kolei przyjrzałam się tej okularowej- 5 drzewek wcisnę teraz, ale za parę lat będzie ogromny problem. Najlepiej pasowałyby 4
Musze to przetrawić powoli. Jak zrobię na łapu-capu, to efekt znowu będzie mizerny.
Co do rabaty po lewo od wjazdu- głośno tego nie mówię, ale nie wykluczam możliwości "zrabatowienia jej". Póki co, chciałam ten żywopłot wcisnąć mniej więcej tak:
Wiem, że plan, jest mocno niedoskonały- chciałam powiększyć koło już istniejące pod wiązem i podsadzić wiąza kulkami bukszpanowymi tak, czy inaczej. Zostawałoby na teraz tylko z tym żywopłotem jakoś pokombinować.
Wiem, gdzie są ładne graby, ale wiesz- w tej szkółce jestem raczej spalona....

Angi coś w tym jest, co piszesz

Rano z kolei przyjrzałam się tej okularowej- 5 drzewek wcisnę teraz, ale za parę lat będzie ogromny problem. Najlepiej pasowałyby 4

Musze to przetrawić powoli. Jak zrobię na łapu-capu, to efekt znowu będzie mizerny.
Co do rabaty po lewo od wjazdu- głośno tego nie mówię, ale nie wykluczam możliwości "zrabatowienia jej". Póki co, chciałam ten żywopłot wcisnąć mniej więcej tak:

Wiem, że plan, jest mocno niedoskonały- chciałam powiększyć koło już istniejące pod wiązem i podsadzić wiąza kulkami bukszpanowymi tak, czy inaczej. Zostawałoby na teraz tylko z tym żywopłotem jakoś pokombinować.