Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek warzywny na balkonie 20:25, 05 cze 2019

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 20:23, 05 cze 2019

Do góry
gobasia napisał(a)
zgadnijcie co to? .... to" mój"warzywnik i szklarenka

no i jak ja mam się w tym wszystkim odnależć?

/

Mój eM znalazł sobie zajęcie
bawi sie w stolarza,,teraz pracuje nad huśtawką

Odnalazłaś sie juz .Na pewno tak.
A męża tylko pochwalić.Bardzo ładne rzeczy ci robi
Życie w wiejskim ogrodzie 20:20, 05 cze 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Warto sadzić różne odmiany czosnków, jedne już przekwitły, inne w pełni kwitnienia a reszta w blokach startowych.

Ano warto.Czas będzie to zmienić,
Fantastycznie wygladaja
Ogródek warzywny na balkonie 20:18, 05 cze 2019

Do góry

I główny beneficjent balkonu
Życie w wiejskim ogrodzie 20:18, 05 cze 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Nie wiem co to za odmiana, tydzień temu zakwitła i potrwa to jeszcze z tydzień. Na uwagę zasługuje stipa ukraińska, fantastycznie zimuje w naszym klimacie i już ma kwiatostany

Piękny widok.
Moje fioletowe czosnki już przekwitły.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:18, 05 cze 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
super pomysł bardzo fajnie działasz normalnie ,gdybym nie szła do pracy -to poszłabym szukać miejsca na oczko i kopać hihi
klonik piękny i nad oczkiem będzie super wyglądał ..... i bardzo dobry pomysł z tymi trzcinnikami -zasłaniają pięknego wiąza

ja chciałam jeszcze białe irysy kupić ,ale nie mieli ,może jutro jak będę wracać z pracy zobaczę w innym ogrodniku tą zwężaną rabatę robię całą na biało -tam już są hortensje -nie wiem jakie ,bo przesadzałam wiosną i nie pamiętam ,które tam wkopałam ….ot skleroza ….dałam paprocie -przesadziłam z innej rabaty ,białe róże,białe naparstnice ,białe dalie ,białe szałwie i na razie jedną hostę wsadziłam -jutro przesadzę jeszcze ze 3 może

za naparstnice narazie dziękuję -mam pełno od Sylwii z Rancza -ale też jeszcze maluszki -urosną …. a dokupiłam same białe

Szukaj kochana, szukaj
Klonik i woda to jedt to. Moje nowe must have ogrodowe

Piękne białe irysy mieli w tej szkółce, w której dzisiaj byłam ale jednak kupiłam takie kolorowe. Białe mam dwa nad oczkiem, jeszcze nie kwitną.
Biało zielone rabaty są cudne ale jednak nie umiem wytrzymać bez koloru. Aczkolwiek kusi

Wszystkie inspiracje z pinteresta.
Ogródek warzywny na balkonie 20:16, 05 cze 2019

Do góry
Mały zabieg z lustrem do ukrycia baniaka z woda

Liliowo i kolorowo:) 20:16, 05 cze 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Dużo tam pracy z drzewami ale warto

Oj warto Ula ja sie bardzo ciesze, że je mam bo mam tyle ptaków i uwielbiam ten śpiew , jaka to jest przyjemność, że z okna widze wiewiórki
Denerwują mnie tylko leszczyny od sasiadki, ktore przerastają na moją strone, smieca, daja cien, kleszcze no i liscie, ktore nie sa dobre dla roslin.

Życie w wiejskim ogrodzie 20:14, 05 cze 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
Mi też się bardzo podoba
A jaki to czosnek rak długo kwitnie?

Nie wiem co to za odmiana, tydzień temu zakwitła i potrwa to jeszcze z tydzień. Na uwagę zasługuje stipa ukraińska, fantastycznie zimuje w naszym klimacie i już ma kwiatostany

Moja działka na Dębowym Lesie 20:14, 05 cze 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
Ania zawsze jesteśmy mało zadowolone z naszych ogrodów

mnie się podoba że u ciebie tyle róznych gatunków! i kolorów!

Oj, ja ostatnio chyba więcej mi sie nie podoba niz podoba .
Ale dziękuje ci bardzo za te k
rzepiące, pozytywne słowa.
Maki ma je w paru miejscach.
Ogródek warzywny na balkonie 20:12, 05 cze 2019

Do góry
Kilka fotek po zmianach na balkonie. Niestety jakość zdjęć z telefonu jest poniżej krytyki ale obecnie nie mam innego aparatu
Pamiętajcie o ogrodach 20:08, 05 cze 2019

Do góry
Deszcz
Jeremi Przybora

To rzecz nierzadka,
w niektórych wypadkach,
że pada deszcz.
Te fakty znacie i w naszym klimacie,
że pada deszcz.
A właśnie szczęście odchodzi najczęściej,
gdy pada deszcz.
I biegniesz za nim z mokrymi myślami,
bo pada deszcz.

I mnie użyczył los pewnej goryczy,
gdy padał deszcz.
Zdarzenie proste, więc kołnierz podniosłem
i szedłem w deszcz.
Bruk lśnił jak lustro i było dość pusto,
bo padał deszcz.
O bzach nie gadał, piosenek nie składał,
a padał deszcz.

A wtem wyraźnie zrobiło się jaśniej,
choć padał deszcz.
Ktoś podszedł do mnie, powiedział:
"tak mokniesz, a taki deszcz".
Już dalej wiecie, błysk słońca zaświecił,
i ustał deszcz.

Nieprawda, plotka,
bo nikt mnie nie spotkał
i padał deszcz.

Liliowo i kolorowo:) 20:06, 05 cze 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Miejsce bardzo fajne, może warto było by go częściej pokazywać, a fota wysokich lotów. Mnie marzł by się prawdziwy staw ( na pewno nigdy nie będę miała - miejsca brak), przy wodzie można popuścić wodze fantazji. Przy mojej kałuży mam tak dużo dodatków, że staram się tak robić zdjęcia żeby nie były wszystkie widoczne na raz. Ja ciągle od prawie 3 lat siedzę w domu, choruję długoterminowo, a leczenie onkologiczne daje różne skutki uboczne. Mam ogród, więc jakoś to leci. Tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia. U nas też bardzo gorąco i sucho. Rośliny mdleją, na jednej róży przy altanie zauważyłam jakąś szarą pleśń przy pączkach. Konieczny był oprysk, ciekawe czy pomoże. Pozdrawiam

Ogrod to najlepsza terapia, tez cos o tym wiem bo w sumie tez z tego powodu kilka lat temu uciekłam w ogród i tak sadziłam, sadziłam i sadze do dzisiaj. Tak też za mocno obsadziłam moje oczko i zarosło za bardzo a ciągle czasu brak by w koncu go ulepszyć. Z jednego konta wyjde to do drugiego trzeba iść ale cieszy, teraz znowu bardzo sie obawiam gradu, wichury bo tyle róż zaczyna kwitnąc. W zeszłym roku posadziłam też róże Bajazzo to ta z tym oczkiem, ma bardzo ładne kwiaty, duze no i Lagune i jestem zachwycona kwiatami i kolorem a zdjęcia tego nie oddają.

Życie w wiejskim ogrodzie 20:00, 05 cze 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)

I jeszcze zna się na kobietach...
Cudaśnie!

Twój ulubiony kolor

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 19:53, 05 cze 2019

Do góry
gawrad79 napisał(a)

Miałam tak samo i teraz jeszcze też nie jest idealnie, ale jest dużo lepiej, po wykielkowaniu byłam załamana, ale z tygodnia na tydzień chyba się zagęszcza. I tak jeszcze dosiewam. Oto porównanie jak było i jak jest
Rozpoznawanie odmian róż 19:50, 05 cze 2019

Do góry
Witam, bardzo proszę o pomoc w identyfikacji tej róży, Wiem, że oglądając samo zdjęcie trudno jest odgadnąć jaka to odmiana, ale może będziecie wstanie ją rozpoznać. Zdjęcie zrobione w ogrodzie różanym w Wiedniu, lecz niestety nie mogłam na niej znaleźć etykiety z nazwą. Róża bardzo pięknie pachnie i chciałabym ją w swoim ogrodzie. Z góry dziękuję za pomoc.
Życie w wiejskim ogrodzie 19:50, 05 cze 2019

Do góry
Anusia napisał(a)
Pięknie, co tu pisać. Warzywnik wymiata. W tym sezonie przetacznik kłosowy mam i ja. Nie mam doświadczenia z ta byliną. Napisz jak przyrasta czyli ile czasu potrzeba aby osiągnęły taki efekt jak u Ciebie

Aniu większość moich przetaczników kłosowych jest NN, zakupione gdzieś na targu albo w kwiaciarniach. Osobiści podobają mi się te wyższe odmiany o sztywnych łodygach i wysokich kwiatostanach. Wymagań nie mają specjalnych, słoneczne miejsce najlepiej z żyzną ziemią. Te na poprzednich zdjęciach mają 3 lata, ładnie się rozrosły przez ten czas. Po przekwitnięciu przetaczniki przycinasz i powtarzają kwitnienie jak szałwie.

Ostatnio kupiłem sadzonki o białych kwiatostanach do kompozycji z pelargoniami.

Moja działka na Dębowym Lesie 19:41, 05 cze 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Aniu, podziwiam staw hosty pięknie wypełniły rabatę
W ostatnią sobotę pod zamkiem nabyłam między innymi jaśminowiec, stara odmiana, bardzo podobny do Twojego robiłam podchody do niego z moją ciocią co mieszka po sąsiedzku, chciałyśmy odmianę starą, mocno pachnącą, powiedz mi proszę czy przycinasz go jakoś specjalnie, może odmładzasz i kiedy to robisz aby kwitł w następnym roku, bo kwiaty ma chyba na starych gałązkach ?

Witaj Aniu!
Jeszcze trochę pracy nad stawem zostało nie dokończonych. Moze lecie , dokonczymy...
Moj jasminowiec , ma kilka latek.Rozrost się.Ale jeszcze go nie przycinałam.
Ale na jesieni będzie przesadzany. to go sporo przytnie.
Zobacz jak on już wielki.Ale cudnie ukwiecony
co roku tak obficie mi kwitnie.Tylko mniejszy był.

Ogród z widokiem na jezioro 19:37, 05 cze 2019

Do góry
Takie poidełko mam nadzieję mieć w swoim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie 19:31, 05 cze 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
Przemo a moich mrówek nie chcesz?? trawska mi zżerają!!! małpy wredne!
twoja leniwa mrówka śliczna

ogród mniam no i warzywnik mniam!

He he he nie dam się namówić, jestem wierny jednej

Trochę kolorów ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies