Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

inka74 13:49, 02 lip 2019

makadamia napisał(a)

Natomiast takie układanie bruku... Ooooo, za to to bym się nie zabrała sama
zabrałabyś się jakby ci ceny z kosmosu podawali bo to za mały kawałek do roboty i im się nie opłaca 2 dni poświęcić za mniej jak 2 tys. a ty byś prawie nogę złamała i męża miała w domu nierokującego poprawy (w sensie zabrania się za pracę bo teraz ma do lenistwa jeszcze dobrą wymówkę - zły stan zdrowia). Niekiedy życie po prostu weryfikuje nasze wybory
malgol 13:56, 02 lip 2019

makadamia napisał(a)
Aaaa, najważniejsze: pergola w końcu zmieniła kolor i zasłużyła na zmianę imienia
było:

jest:

no i czemu to tak długo trwało? ktoś może mi wyjaśnić?

świetna pergola! Co to za kolor? jakaś szarośc ,ale powiedz dokładnie jaka
makadamia 14:57, 02 lip 2019

inka74 napisał(a)
zabrałabyś się jakby ci ceny z kosmosu podawali bo to za mały kawałek do roboty i im się nie opłaca 2 dni poświęcić za mniej jak 2 tys. a ty byś prawie nogę złamała i męża miała w domu nierokującego poprawy (w sensie zabrania się za pracę bo teraz ma do lenistwa jeszcze dobrą wymówkę - zły stan zdrowia). Niekiedy życie po prostu weryfikuje nasze wybory

No dobra. Przyznam się. Mam na zapleczu taki zarośnięty kawałek, na którym właśnie trzeba parę krawężników ułożyć i parę ton żwiru rozsypać. Mąż się nie bardzo spieszy
makadamia 14:58, 02 lip 2019

malgol napisał(a)

świetna pergola! Co to za kolor? jakaś szarośc ,ale powiedz dokładnie jaka

grafitowo-szary
Anda 15:05, 02 lip 2019

Busz u Ciebie już
Pergola świetnie wygląda. Jednak szata zdobi nie tylko człowieka
Ciekawa jestem który z trzech testowanych przez Ciebie przetaczników wygra
Koleżanka ogrodowa ostatnio zaczęła polować na pokazywanego przez Oudolfa Veronicastrum Manhattan. Masz go już? Bo pewnie śledzisz Oudolfa na Insta
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 15:06, 02 lip 2019

makadamia napisał(a)

No dobra. Przyznam się. Mam na zapleczu taki zarośnięty kawałek, na którym właśnie trzeba parę krawężników ułożyć i parę ton żwiru rozsypać. Mąż się nie bardzo spieszy

ja mam do ogarnięcia fragment podjazdu przy garażu... trzeba dokupić żwiru, rozplantować, wyrównać, ubić zagęszczarką...
makadamia 15:16, 02 lip 2019

Anda napisał(a)
Busz u Ciebie już
Pergola świetnie wygląda. Jednak szata zdobi nie tylko człowieka
Ciekawa jestem który z trzech testowanych przez Ciebie przetaczników wygra
Koleżanka ogrodowa ostatnio zaczęła polować na pokazywanego przez Oudolfa Veronicastrum Manhattan. Masz go już? Bo pewnie śledzisz Oudolfa na Insta

Zdobi

Oudolfa oczywiście śledzę, choć chyba Instagram tnie zasięgi, bo rzadko coś od niego widzę. W każdym razie - na tle innych instagramowiczów - jego fotki są zupełnie.... niepozorne. Ot - jakieś kwiatki niezbyt spektakularne

Przetacznikowca tego nie mam i nie planuję mieć. Miałam innego - białego i w końcu wyrzuciłam, bo kępy nie powiększał, za to się strasznie pokładał. Źle wyglądał na tej rabacie.

Aaaa, przypomniałam sobie: w lipcu ma mieć premierę jakiś film o ogrodach Oudolfa - Four Seasons chyba. Ma być pokazywany w wybranych kinach w zachodniej europie. słyszałaś? będziesz miała możliwość zobaczyć?
makadamia 15:16, 02 lip 2019

mrokasia napisał(a)

ja mam do ogarnięcia fragment podjazdu przy garażu... trzeba dokupić żwiru, rozplantować, wyrównać, ubić zagęszczarką...

No to co? Ja pomagam Tobie, a Ty mnie?
mrokasia 15:18, 02 lip 2019

makadamia napisał(a)

No to co? Ja pomagam Tobie, a Ty mnie?

To zależy... kto miałby być operatorem zagęszczarki
makadamia 15:19, 02 lip 2019

Jeszcze nie próbowałam z takim sprzętem ale kto wie - może bym dała radę?