Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na glinie 19:28, 05 cze 2019

Do góry
Malgosik napisał(a)

Poniżej na zdjęciu pojedyncza sztuka hosty Christmas Tree.

Piękny widoczek.
A ta hostę Christmas Tree mam i ja
Życie w wiejskim ogrodzie 19:26, 05 cze 2019

Do góry
asica napisał(a)
Cudnie i dorodnie

Czas czosnków wiec i one ...

Życie w wiejskim ogrodzie 19:23, 05 cze 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Pracowitość i wyczucie stylu przynoszą efekt w postaci idealnego ogrodu ☺
Dzięki za zdjęcia z warzywnika - uwielbiam, gdy jedzonko rośnie!
Jak chcesz, to mogę Ci trochę mrowek podesłać bo to niesprawiedliwe, że ja mam a Ty nie ☺

Nie wyobrażam sobie ogrodu bez warzywnika, u mnie od lat pozycja obowiązkowa. Pochłania mnóstwo mojej uwagi i pracy ale warto, zapasy wystarczają również na zimę.

Za mróweczki dziękuję, żeby nie było że mam lekko u mnie wysyp mszycy. W tym sezonie walczę również z sarnami, zającami, karczownikami i oczywiście mszycą bukszpanową.

Warto sadzić różne odmiany czosnków, jedne już przekwitły, inne w pełni kwitnienia a reszta w blokach startowych.

Podwórkowa rehabilitacja 19:13, 05 cze 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Basiu minimalnie to jest dłużej wystawione na słońce.
Czyli stawiamy na temperaturę
Dziękuję

Ta piękna
Ogród z rzeźbą 19:05, 05 cze 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Jola, dzięki za komplementy. Twoje foty nie wymęczone, tylko lekkiej korekty potrzeba było.

Na ruderowej zaczynają kwitnąć naparstnice Carillon. To naparstnice bylinowe, mam je od kilku lat, kwitną co roku. No i wysiewają się.

Czyli jednak się wysiewa. Pilnować swoich w takim razie muszę.
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 18:35, 05 cze 2019

Do góry
selvi napisał(a)
witam, proszę o rozpoznanie: co to za krzew? Właśnie teraz kwitnie, koniec maja. Kwiaty to baldachogrona są podobne do czarnego bzu. Liście ciemnozielone sztywne, małe postrzępione jakby

A ma kolce? Jeśli tak to stawiam na ognik szkarłatny.
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 18:30, 05 cze 2019

Do góry
Karol99 napisał(a)
Witam. Proszę o identyfikacje tej rośliny. W zeszłym roku znalazłem parę siewek w ogrodzie, przeżyły zimę. Nie mam pojęcia co to może być.

Wydaje mi się, że to mogą być siewki pęcherznicy. Też takie miewałam u siebie.
Róże w naszych ogrodach 18:25, 05 cze 2019

Do góry
Rhapsody in Blue

Gożdzikowa - wiejski ogród 18:19, 05 cze 2019

Do góry
zgadnijcie co to? .... to" mój"warzywnik i szklarenka

no i jak ja mam się w tym wszystkim odnależć?

/

Mój eM znalazł sobie zajęcie
bawi sie w stolarza,,teraz pracuje nad huśtawką

Funkie - Hosta 18:16, 05 cze 2019

Do góry
z zakamarków pamięci wyciągnięta odmiana i historia -Liberty dostałem ją do reanimacji jak widać skutecznej

Frances Williams

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:11, 05 cze 2019

Do góry

NN

ostatni kwiat powojnika Freda przygarnięty po sąsiedzku do Rhapsody in Blue
Ogród z rzeźbą 18:09, 05 cze 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Kamiś, o ile dobrze pamiętam to miałam chyba siedem sztuk tej jarzmianki. Wybujały w tym roku niesamowicie, trzeba będzie przenieść, na tę rabatę za wielkie.

Lubię ją za te liście, kwiaty nie zachwycają. Jedna z pierwszych kupionych roślin, niejedno już przeszła, ale trwa

To jest jarzmianka?? liscie ma fajne, ale mocno nietypowe.

Zana napisał(a)

Na ruderowej zaczynają kwitnąć naparstnice Carillon. To naparstnice bylinowe, mam je od kilku lat, kwitną co roku. No i wysiewają się.

Fajnie, ze napisalas, ze kwitna co roku. Te wieloletnie maja raczej srednie opinie, jesli chodzi o przezywalnosc. Moze zaryzykuje po takiej rekomendacji i wpisze na liste, super

Doczytalam, ze martwisz sie nierownymi sciezkami. No wez, do Twojego bajkowego ogrodu idealnie proste to nawet nie pasuja! Nierowne, czyli nawet przechylone sie fajnie wpisza, wez tylko pod uwage, zeby nie stala na sciezkach woda, wszystko inne bez znaczenia, bedzie pieknie. Jak zawsze, wiec to zadna nowosc
Blaski i cienie nowego życia 18:09, 05 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ula, SpinTor jest tańszy i równie skuteczny. I też ekologiczny.
Niestety trzeba pilnować bukszanow.. nie wyrzucaj, dobrze je wyczyść, i poczekaj, z prawie beznadziejnych potrafią odbić.

Wiem że potrafią bo u rodziców mieliśmy szpaler malutki na pół łydki. Urósł przez lata do kolan aż pewnego roku całkiem wyłysiał. Teraz jest do ramion. Także bukszpany potrafią się odrodzić tylko kto chce porzez 5 lat patrzeć na łyse. U mnie na szczęście nie zjadły jeszcze wszystkiego, przytnę w lipcu po opryskach.
Dzięki za info. Każde się przyda. Może dobrze jest stosować różne środki naprzemiennie.

Trochę skosiłam. Zjadłam i chyba muszę kontynuować zbieranie potworów.

Jednak postanowiłam po czyszczeniu ciąć bukszpany. I zaczęłam postrzyżyny, oczywiście zrobiłam przy okazji kilkaaście nowych sadzonek żeby ktoś nie myślał że mnie ta ćma zraziła do bukszpanów. One u mnie dobrze rosną w mokrym podłożu.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 17:54, 05 cze 2019

Do góry
Kolejny sezon u mnie takie dziwo. Hortensja Polar Bear, kwitnie wielkimi białymi kulami, mam kilkanaście sztuk. Jedna z nich co roku robi psikusa i wypuszcza takie dziwne kwiatki... Potem kwitnie normalnie. O co chodzi?

W cieniu - zacieniona 17:46, 05 cze 2019

Do góry
Halina Noll - w tym roku kwiaty są olbrzymie.
Ogród i co dalej 17:37, 05 cze 2019

Do góry
tu zmieniona rabata dzięki Małgosi - Margaret przed hortkami ID i na rogu bukszpan od Bogdzi

a tu lupa między choinkami molinia moorhexe

W cieniu - zacieniona 17:35, 05 cze 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
A u mnie w tej chwili szał sałaty. W szklarni zrobiło się jej za ciepło. Trzeba było szybciutko zużywać, żeby w pędy kwiatowe nie szła. Ta na zewnątrz będzie na potem.
Uwielbiam pomidorowe podjadanie. Oby i u Ciebie udały się .

Mam taką nadzieję...pomidorki do śniadanka prosto z krzaczka...to jest to na co czekam.W te upały muszę podlewać trzy razy w ciągu dnia...dziś w słońcu +44...ale szał.
Sałaty zazdroszczę,ale u mnie to tylko ślimaki zdążyły...ja zawsze po.
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:34, 05 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Mam 4 szt hortensji pnących te cholernice od 4 lat nie kwitną wczoraj zauważyłam u jednej jeden kwiat. Ja dziękuję za takie pnącze. Mam 3 szt o lisciach zielonych a 1 szt o liściach posrebrzanych. Ta została przesadzona i zaczyna odrastać.
Też straciłam cierpliwość i jeszcze daję im szansę w przyszłym roku jak nie zakwitną to je przesadzam do słońca. Wszędzie takie piękne a u mnie siedzą w ziemi i zaledwie 20 góra cm wzrostu. Mają szansę bo je dobrze obornikiem w tym roku potraktowałam i podsypałam nawozem do hortensji.
Tak sobie teraz myślę, że może ziemia nie kwaśna muszę zbadać.

U nas dzisiaj skwar się lał z nieba. Niby mokro, ale jak tak będzie 2-3 dni znowu będzie susza. Chwasty rosną na potęgę. Idę na obchody wyrywam idę za 3 godz. znowu są. Mam już mniej więcej wypielone, jeszcze tylko skalniak bo tam brzozy już się rozsiały sa za maleńkie aby je usuwać bo się urywają więc muszę jeszcze z tydzień poczekać. Gorzej ze skrzypem.Nasypałam w tym roku dużo wapna i tak wyrasta. Więc najpierw pielę a później pędzelkuję skrzyp. Urywać nie ma sensu bo z jednego urwanego skrzypu wyrasta jeszcze więcej.
Jak ten skrzyp mógł zostać pod ochroną przecież tego chwastu nie da się wytępić.
Miluś każda fotka na wysokim poziomie i zawsze piękna.

Pozdrawiam

Moja wiem, że późno zaczęła, ale teraz rok w rok kwitnie, odurzająco pachnie. Nie ma kwaśnej ziemi, tylko kupę gruzu popowodziowego i tyle, nawozu nigdy nie dawałam, ona jak już odpali, to rośnie, nie myśl o nich, to cię zaskoczą.
U mnie sucho, to wyrywanie chwastów mija się póki co, z celem. Walczyłam z azaliami, dałam im kory, ale mi zabrakło, robię kant chodnika, bo potem oprysk na chwasty i cięcie...tego mam od groma. Tempo wolne, bo źle znoszę upały, nie to co kiedyśbuziaki i dzięki

Oh Wow

Madame Plantier

Ice Lady

Ogród i co dalej 17:29, 05 cze 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies