Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

eVka 15:44, 05 cze 2019

Zana napisał(a)

Ha, ha, ha padam z Tobą. A dzisiaj czytałam u Ciebie, że na rodkowej oczko będziesz robić. No Ty to jesteś niemożliwa.
Ale jak będziesz miała i oczko, i donicę to będziesz miała ładniej niż ja.
Ten ciemny rodek to Rasputin, jaśniejsze za nim to dwie sztuki Metallica.

No widzisz, wykopałam hostę giganta, dziura po niej się zrobiła i Ewunia wpadła na pomysł, że skoro jest dziura to po co ją zasypywać jak mozna powiększyć, wsadzić kastrę i wlać wodę Narecznice, hosty w donicy obok i gitara. E tam, ładniej na pewno nie będzie
Rasputin genialny, bardzo w moim kolorze
eVka 15:45, 05 cze 2019

O rodgresje zakupiłam ostatnio sztuk dwie na cienistą, fajowe mają te kasztanowe liście.
Poppy 18:09, 05 cze 2019

Zana napisał(a)

Kamiś, o ile dobrze pamiętam to miałam chyba siedem sztuk tej jarzmianki. Wybujały w tym roku niesamowicie, trzeba będzie przenieść, na tę rabatę za wielkie.

Lubię ją za te liście, kwiaty nie zachwycają. Jedna z pierwszych kupionych roślin, niejedno już przeszła, ale trwa

To jest jarzmianka?? liscie ma fajne, ale mocno nietypowe.

Zana napisał(a)

Na ruderowej zaczynają kwitnąć naparstnice Carillon. To naparstnice bylinowe, mam je od kilku lat, kwitną co roku. No i wysiewają się.

Fajnie, ze napisalas, ze kwitna co roku. Te wieloletnie maja raczej srednie opinie, jesli chodzi o przezywalnosc. Moze zaryzykuje po takiej rekomendacji i wpisze na liste, super

Doczytalam, ze martwisz sie nierownymi sciezkami. No wez, do Twojego bajkowego ogrodu idealnie proste to nawet nie pasuja! Nierowne, czyli nawet przechylone sie fajnie wpisza, wez tylko pod uwage, zeby nie stala na sciezkach woda, wszystko inne bez znaczenia, bedzie pieknie. Jak zawsze, wiec to zadna nowosc
Poppy 18:24, 05 cze 2019

Anula, mam jeszcze kilka pytan technicznych o rosliny

Tawulka, vission in red jaki ma wlasciwie kolor?? Rozowy? fuksja? cos pomiedzy??

Hortensje Lime Ricky, doczytalam, ze masz. Jak sie maja? bo jakos tak mnie przyciagnely. Nie wiem, czy u nas dostane, ale to rozswietlenie ciemnych katow do mnie przemawia. A masz moze inne drzewiaste? Tzn wiem, ze masz te strong, strasznie mi sie one podobaja, ale zastanawiam sie nad nimi, bo moga byc za duze, sadzac po TWoich potfforach. Moze zwykle lepsze u mnie beda, tym bardziej, ze mam Rickey tez maja byc z tych mniejszych. A jakas drzewiasta z rozowych masz?

Masz chyba carex elata, przesadzalas/dzielilas? Kiedy?

A carex the beatles? polecasz/nie polecasz? Strobolusy lepsze?

Uff, chyba koniec
Nowa12 18:31, 05 cze 2019

Pozwolę się wtrącić . Tawułka vision in red jak dla mnie ma kolor tzw. fuksja. Czyli piękna jest . Moja ulubiona ze wszystkich tawułek bo i liście ma ładne.
Mary 19:05, 05 cze 2019

Zana napisał(a)
Jola, dzięki za komplementy. Twoje foty nie wymęczone, tylko lekkiej korekty potrzeba było.

Na ruderowej zaczynają kwitnąć naparstnice Carillon. To naparstnice bylinowe, mam je od kilku lat, kwitną co roku. No i wysiewają się.

Czyli jednak się wysiewa. Pilnować swoich w takim razie muszę.
anabuko1 20:31, 05 cze 2019

Zana napisał(a)

Właśnie wczoraj jak wykopałam jedną to mi się sama w rękach podzieliła. Ufam, że będzie żyć.
Piwonie kocham, ale fakt, że bardzo krótko kwitną. I to mnie irytuje. Ale lubię też ich liście później.

Hostowa. Ach ten biały kabel sąsiadów

cudna ta twoja hostowa
anabuko1 20:33, 05 cze 2019

Zana napisał(a)

Obrazki z hostowej

Te tez ladniutkie
anabuko1 20:35, 05 cze 2019

Zana napisał(a)

U ciebie po herbacie, a u mnie właśnie w pełnym rozkwicie.

Oj, śliczności , nie można przejść obok nich obojętnie
Monia81 22:18, 05 cze 2019

Zana napisał(a)

To chyba o te paprocie chodzi, to narecznica samcza Crispa Cristata

Tak o te mi chodziło dziękuję
A na hostowej masz tiarelkę? zadowolona jesteś z niej, bo jeżeli to jest ona, to w takiej masie wygląda rewelacyjnie, no chyba, że to coś innego... buziaczki