Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 23:46, 02 cze 2019

Do góry
W tym roku Anabelki zapączkowane wyjątkowo wcześnie, ale żeby debolistna…
Zobaczcie jakie ma baciorki.
Ogród Ani :) 23:40, 02 cze 2019

Do góry
anbu napisał(a)

Ania widzę że dosyć wąsko prowadzisz żywopłot. Jak często tniesz ? Tylko wiosną czy powtarzasz jak są młode przyrosty ?
Mój 4 arowy azyl... 23:31, 02 cze 2019

Do góry
Goździk pierzasty postrzępiony. Darzę je wyjątkowym sentymentem, bo przypominają babciny ogrodek! A poza tym przepięknie pachną!

Posłonek rozesłany.
Nie mam zdjęć różowo kwitnącego, bo późnym popołudniem kwiatów już nie było, płatki zdążyły opaść. Poslonek - podobnie jak len - ma kwiatki 'jednego dnia'. Ale ten czerwony jakoś dlużej je utrzymuje.

Przetacznik pagórkowat i Funkia - już teraz wielka. Nie wiem co to za odmiana? Ma bardzo długie pędy, ale kwiatami nie zachwyca.

Za drzwiami do ogrodu... 23:29, 02 cze 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Nie pamiętam nazwy...

Kocimiętka kubańska?
Przepięknie masz Aniu
Ogród w remoncie 23:19, 02 cze 2019

Do góry
Pokażę co wymyśliłam po drugiej stronie wjazdu. Chcę tam przesadzić jodłę. Przy samej bramie rośnie zwykły świerk i jakiś srebrny, kiedyś przesadzony tutaj. Już nie chcę ich ruszać, jakoś muszę je wpasować a raczej dopasować do nich resztę. Wykorzystam rośliny, które mam chyba i tak będą tawuły brzozolistne, derenie i kocimiętka. Z tyłu kiedyś żywopłot ale jeszcze się waham czy miałyby to być szmaragdy(bo kto to będzie czyścił i ciął) czy coś innego. Mniej więcej taki układ wymyśliłam

Plan rozwojowy jeszcze bo pewnie między derenie a kocimiętkę wepchnę jeszcze jakieś kfiatki, może jeżówki. I chyba tak myślę jakiegoś drzewa tam brakuje. Mam wolnego klona Crimson Sentry ale raczej nie on bo kolumnowy i bordo to raczej chyba nie. Po drugiej stronie bramy mam przecież 3 Pissardii. A może Red Sunsed? Też mam jakąś nędzną sadzonkę. A może jeszcze coś innego?
Czubajkowy Ogród 23:17, 02 cze 2019

Do góry
Kurcze, mi to nikt takiej sesji zdjęciowej nie zrobił, jak ja jemu Ale niech ma, zasłużył

A jak jestem na ganku, to mogę podziwiać jeszcze jeden egzemplarz, trochę mniejszy, ale w tym roku również obsypany kwiatami - u sąsiadów dwie działki dalej.

No i teraz wiadomo dlaczego łubiny muszą rosnąć właśnie w tym miejscu
Kolorowych snów!
Ptasi gaj 23:17, 02 cze 2019

Do góry
MonikA napisał(a)
Pięknie i zieloniutko córka widać, że szczęśliwa w takim otoczeniu

Monika szczęśliwa na przysłowiowe 5 minut. Lubi jeździc samochodem i od razu chce wracać. Co sobota i niedziele wycieczki jej robi po Mazowszu w Radomiu są co drugą niedzielę dobra droga.
Jest przeszczęśliwa w samochodzie.
A ja w tym czasie zasuwam na działce. Nawet dzisiaj nie miałam czasu fotek zrobić.

Róże już zaczynają kwitnac więc za tydzień już będzie pięknie o ile pogoda się nie skiepsci.
Dzisiaj chmury i bluza przechodziła ale obok.
Posiadam dzisiaj pietruszkę, koper i buraki marchwi nie sieje bo szkoda fatygi. Późno trochę ale ja na zieleninę tylko sieje do zamrożenia mam swoje zima.
Może jutro kupię na targu ogórki flance albo jeszcze zasieje szybko wschodzą. Dobrze mieć swoje na działce zamiast jabłka to ogórki jemy.

Czubajkowy Ogród 23:13, 02 cze 2019

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 23:11, 02 cze 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)
Piękna ta firletka

Dziękuję w imieniu firletki
Mogłabym ją ciągle fotografować...
Czubajkowy Ogród 23:11, 02 cze 2019

Do góry

Ławeczka zmieniła miejsce, bym mogła lepiej go podziwiać I uciec od sąsiedzkich hałasów

Czubajkowy Ogród 23:08, 02 cze 2019

Do góry
No dobra, to miejmy to z głowy ... Novą Zemblę obfotografowałam z każdej strony, bo jest w pełni kwitnienia, więc przygotujcie się na maraton
Ale najpierw jeszcze moja ukochana azalia

Moje ukochane miejsce na ziemi 23:05, 02 cze 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Piękne to zdjęcie. Bardzo mi się podobają takie koliste rabaty a la wysepki.

Ja je uwielbiam i robię kolejne
Kocham mój ogród !!!

Małymi krokami-Ogród Wioli 23:04, 02 cze 2019

Do góry
Sadzone w kwietniu berberyski super rosną ,podoba mi się ta rabatka jeszcze czekam na białe jeżówki

Cisy też super

A te w kolejce

Koniec
Dobrej nocki kochani,spadam spać
Czubajkowy Ogród 23:03, 02 cze 2019

Do góry
Clematis Sen-no-kaze

Myślałam, że będzie kwitnienie, ale jeszcze nie, za tydzień

No i był prezent z okazji święta - ostróżka, prawie półtorametrowa! Po zakupie i w miejscu docelowym.

Moje ukochane miejsce na ziemi 23:03, 02 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Agatka chcesz coś z mojego ogrodu???

Bardzo się cieszę, że mnie odwiedzicie

Kaliny

Liliowo i kolorowo:) 23:02, 02 cze 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Tego bodziszka mam. A to rodek czy azalia? Jaka odmiana?

A tym razem wiem to azalia Cannon’s Double ale musze ją przesadzic, bo tak szybko rośnie i zagłusza mi rodka czerwonego z tyłu i jeszcze dwie inne azalie z tej nowej rodkowej, bo maja tam za ciemno chodz bede tam przycinac na jesien sosny i swierk bo busz tam jest.

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:59, 02 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Miałaś noge oszczędzać, cudne te stokrotki dla mnie trzeba było zostawić, byśmy sobie machnęły fotkę w tych stokroteczkach

Sylwia fotkę machniemy i tak a stokrotki urosną

Cały maj pada. Chwasty królują ale nie jest źle w sobotę bez deszczu zatem 10 godzin orki w ogrodzie
Nie jestem pedantką ale pewne sprawy mnie wkurzają jestem z tych co idąc umyć zęby kafelki wymyją i baterie przetrą itp itd

Dzisiaj mimo niedzieli dom ogarnęłam ...jestem hapy malowaliśmy 3 pokoje
Jeśli ktoś robił remonty to wie o czym mówię

Rodki nadal kwitną

Czubajkowy Ogród 22:57, 02 cze 2019

Do góry
Za nami weekend z piękną, letnią pogodą. Do tego dzień dziecka, więc leniuchowałam No, nie całkiem, ale pozwoliłam sobie na powolne tempo, pogaduchy z sąsiadką, ciacho, kawkę ... itp. Wreszcie zawiesiłam huśtawkę i hamak, bo jeszcze w tym sezonie nie miałam okazji. I oczywiście wypróbowałam, czy po zimie nadal są wygodne Do tego pstryknęłam ok. seteczki zdjęć, ale spokojnie, wszystkich nie pokażę Dziś tylko parę, bo późno!

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:56, 02 cze 2019

Do góry
Smakołyki dla wiewiórek

też powiesiłam na drzewie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies