Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja glebo terapia 17:49, 14 maj 2019

Do góry
A jak już wyszłam na ten deszcz z aparatem no to jeszcze kilka fotek zrobiłam.

Zaczynają kwitnąć azalie i rododendrony. Niestety w tym roku moja żółta strajkuje i wysiliła się tylko na kilka kwiatków

w porównaniu z tamtym rokiem to obraz nędzy i rozpaczy

w tle wspomniane wyżej doniczki to taka mała przymiarka do powiększenia rabaty. Na środku katalpa a po bokach jałowce, które już trochę przystrzygłam. Mają do celowo być podobne do tego dużego wykulkowanego.

Ogród pod Górą 17:47, 14 maj 2019

Do góry
A teraz moja nowość grujecznik ma około 3 m wysokości został posadzony w miejsce gdzie rosła wierzba

A tak wygląda moje działanie ze szpadlem oraz z pomocą rodziców przekopane i wyczyszczone z zielska

Oraz studnia którą wykopaliśmy szpadlami ma 8 kręgów a wody jest na 5 kręgach będzie czym podlewać rośliny
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 17:47, 14 maj 2019

Do góry

A tu poniżej widok od strony wejścia do domu. te doniczki w kwaterach przy śś to przyszłe kulki - najprawdopodobniej daniki.
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 17:44, 14 maj 2019

Do góry
No i nareszcie coś u mnie ruszyło. W sobotę udało mi się kupić graby fastigiata. U nas taki zakup stacjonarnie naprawdę należy uznać za sukces przez duuuuuże S Moim skromnym zdaniem cena też była w miare przystępna jak na drzewka 2,5 - metrowe. Jechałam z nimi do domu i cieszyłam się jak dziecko do czasu aż z eMem wyciągnęłam je z donic by wsadzić je przy ogrodzeniu. okazało się wtedy, że sa to graby z gołym korzeniem a w donicach były tryliony mrówek. posadziłam je ale nie wiem czy takie kopane z gruntu i jeszcze omrówczone się przyjmą A oto i one z różnych stron.
Ogród pod Górą 17:42, 14 maj 2019

Do góry
Czubajkowy Ogród 17:41, 14 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Poleciałam dziś rano szybko na bazar po niezbędne wiktuały - wracałam mając w jednej ręce torbę z warzywami, a w drugiej z kwiatkami, no bo jak inaczej Pomimo obietnic Kupiłam lubczyk, bo mi zginął, drobne begonie na balkon, bo bratki w jednej donicy już zaczynają się brzydkie robić oraz taką aksamitkę o trudnym do nazwania kolorze - ni to bordo, ni brąz ...

Zachwycająca ta aksamitka. Ja je bardzo lubię. Sadzę na obwódki. Robią u mnie wiejski klimacik. Takiego koloru nigdy nie spotkałam.
Moja codzienność - ogród Oli 17:38, 14 maj 2019

Do góry
leon60 napisał(a)

Ola u Ciebie jest po prostu pięknie! Brawo. Gratuluję.
Cytuję zdjęcia, bo mam pytania:
co to za odmiany miskantow na zdjęciach? Są po prostu obłędne...I ile one mają lat? Jakiej wysokości są, bo wyglądają na jakieś 2 m.
Ostatnie pytanie i uciekam, co to za odmiana hortensji na zdjęciu??
Ogród pod Górą 17:37, 14 maj 2019

Do góry
Ogród pod Górą 17:33, 14 maj 2019

Do góry
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 17:29, 14 maj 2019

Do góry
Zachwyciła mnie duża ilość różnego typu donic i koryt kamiennych

i kamienne nawierzchnie
Ogród pod Górą 17:29, 14 maj 2019

Do góry
Ogród pod Górą 17:24, 14 maj 2019

Do góry
Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 17:22, 14 maj 2019

Do góry
Clematis montana 'Mayleen'
(Ze szczególną dedykacją dla Kasi, bo to Ona sprawiła, że kupiłam to cudo w 2017 )

Nie mam takiego obiektywu aby go objąć całego.
Drugie zdjęcie robiłam telefonem i prawie się zmieścił.
Moja glebo terapia 17:20, 14 maj 2019

Do góry
U nas pada i pada i końca tego padania nie widać. Dla rośli może to i dobrze ale ja zaczynam powoli mieć tego dość. Na w si nie byłam już ze dwa tygodnie aż się boję co tam zastanę trawę po uszy, i pełno chwastów.
W niedzielę byłam na targach jakiś specjalnie spektakularnych zakupów nie zrobiłam ale cztery trawki przytuliłam
Miskanta Herman mussel i jakiegoś drugiego, którego nazwy nie pamiętam a za cholerę nie mogę odcyfrować co facet na doniczce nabazgrała ,
trzcinnika Karl Foerster,
śmiałka darniowego
jeżówkę Butterfly Kisses,

I stoi sobie to wszystko i czeka aż przestanie padać.

Zresztą nie tylko to zdjęcia ciężko zrobić bo wszędzie jakieś doniczki stoją z czymś co czeka na posadzenie. A czekają, bo moim sposobem kopiłam albo dostałam a teraz szukam miejsca gdzie posadzić

W zachwyt wprawił mnie mój tamaryszek, który w tym roku przeszedł sam siebie, widzę go z kuchni i wygląda bajecznie.

Fotka nie oddaje tego super odcienia spopielałego różu no w kazdym razie wygląda super i pomimo deszczu wyszłam do ogrodu, żeby mu fotki zrobić

Fajny duet tworzą z klonem

Ogród pod Górą 17:19, 14 maj 2019

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:18, 14 maj 2019

Do góry
Bogdzia ale Twoja różowa koperkowa daje po oczach
moje piwonie też w pąkach
tą kupiłem jako różową mieszaniec botanicznej z delikatną , na następnym kwitnieniu była już taka

Rubens
Ogród pod Górą 17:14, 14 maj 2019

Do góry
A teraz troszkę fotek
Liliowo i kolorowo:) 17:14, 14 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Drzewo o które pytasz to paulownia. Zdjęcia z Pragi piękne szczególnie piwonie mi sie spodobały, bardzo je lubię choc one mnie nieco mniej. Zaraz zaczna kwitnac to trochę radosci będzie.

No jakos mi się zapomniało bo jak byłam u Irenki to przecież widziałam. A piwonie byly cudne, tam już przekwitały. Teraz zaczynają azalie i rodki tak inaczej niz co roku ale pada i pada i zimno co dla ogrodu jest dobre, bo susza była okropna.

Zszywkowy ogród marzeń :) 17:03, 14 maj 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Z azalii Soir de Paris będziesz bardzo zadowolona Nie dość, że pięknie pachnie, to jeszcze krzaczasto rośnie, nie jak wiele innych wielkokwiatowych, które to wypuszczają badyle i na nich kwitną. Ta jest gęsta, obsypana kwieciem i pachnie obłędnie. Moja już ma spore dupsko, pewnie ją będę trochę ujarzmiać po kwitnieniu

To prawda,pięknie świeci z daleka i pachnie byłam w deszczu wsadzić nos w kwiatki tak mnie oczarowała, dobrze ze 3 kupiłam. Moje mają kilka długich pędów i zastanawiam się czy ciachnąć czy zostawić...?
Widok z okna

Mój ogród pod lasem 16:57, 14 maj 2019

Do góry
No więc tak wyglądają moje no co robię źle ja się pytam?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies