Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z widokiem na jezioro 10:51, 02 cze 2019

Do góry
Naparstnice lubię

ostróżki w tym roku nie zdobędą złotego medalu, jedna tylko dorodna, czas odmłodzić, może zmienić stanowisko?

niebieska taka sobie, czas na metamorfozę

Ogród z widokiem na jezioro 10:48, 02 cze 2019

Do góry
Szał(wi)owy żywopłocik

Blaski i cienie nowego życia 10:41, 02 cze 2019

Do góry
Żeby nie było tak tragicznie u mnie to przy niedzieli pozachwycam się różami też trzeba wieczorem pryskać bo kwiaty już w pąkach ponagryzane.

Ulubiona Comtessa wypuszcza całe kiście kwiatów

Edenkowa rabatka

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 10:41, 02 cze 2019

Do góry
Dzień dobry! Miłej niedzieli Wam

Ja dziś lecę do ogrodu, bo mam w końcu wolne.
Zostawiam Wam pyszny koktajl truskawkowy i zapraszam przy kawie do mojej wizytówki.
Trzy noce ją robiłam... no i cóż. Niestety, wiele fajnych zdjęć pominęłam, a chronologicznie już ich się wstawić nie da...

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:40, 02 cze 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Czy prymule te z pełnymi kwiatami przezimują u nas ??????

No kociaki fantastyczne macie ubaw z młodym ,ale sumia biedna

Halinko
Jakoś umknął mi Twój wpis więc na przeprosiny zostawiam Ci takie ślicznotki.
A te prymule z pełnymi kwiatami zimują u mnie bez problemu.

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:39, 02 cze 2019

Do góry
Milka napisał(a)

To zdjęcie (kompozycja) mnie powaliło. Zdjęcie zapisuję do inspiraci, może kiedyś.....
Tajemniczy Ogród 10:33, 02 cze 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Właśnie stanęłam w drzwiach tarasowych i pomyślałam, że brzozom można wszystko wybaczyć, pylenie, śmiecenie, za ten światłocień. I za ten szum.

Ach!!! Też tak mam
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:30, 02 cze 2019

Do góry
effka napisał(a)

Dziękuję śliczny jest, chodziłam koło niego od dwóch miesięcy...
Będzie rósł na kominkowej na końcu tej rabatki

Między bukiem a klonem tam gdzie kastra okrągła będzie oczko. Klon będzie w rogu rabaty.

O!!! Piękny!!!
Czubajkowy Ogród 10:25, 02 cze 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Pochłonął już praktycznie całą rabatę w jej dolnej (mokrej) części, tłumiąc niestety także rosnące przed nim azalie. Będę więc musiała zamknąć oczy i z bólem serca przyciąć po kwitnieniu jego piękne, zielone przyrosty. Nigdy dotąd się na to nie zdobyłam, ale żal mi sąsiadujących roślin.

Najbardziej żal mi tej jasnoróżowej azalii - już jej prawie nie ma

Widać, że dopiero część pąków się otworzyła.

On jest taki piękny ja raczej przesadziłabym rośliny rosnące w pobliżu. Nie okaleczałabym tej piękności.
Cały Twój ogród jest śliczny, ale dla mnie jego sercem jest ten śliczny mały biały domek. Zawsze jak go widzę to uśmiecham się do tego widoczku, ładniejszego na pewno bym sobie nie wymarzyła, a ja niepoprawna marzycielka jestem.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:18, 02 cze 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Rodgersje zadawalają mnie już w 100%

hortensja omszona Hot Chocolate

Masz kilka tych rodgersji, ja tylko jedną hortensja omszała jest piękna tylko nie na moje warunki. U Ciebie chętnie zerknę jak będzie kwitła.
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:12, 02 cze 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dorotka, nie boisz się, że gąski wypiją wodę z kałuży ?
Wiesz, one chyba wypijają tę wodę, bo co dzień muszę im dolewać wody.
Moje śnieżnobiałe piwonie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:08, 02 cze 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Niepowtarzalny ogród tworzysz Dorotko
Bardzo lubię u Ciebie przebywać.
Dziękuję i zapraszam jak tylko masz ochotę na nową porcję zdjęć.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:04, 02 cze 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Bardzo mi się podobają Twoje rodki w kolorze lila ☺ Bardzo też lubię widok zielonej wody, więc nie wiem czy bym się tymi glonami przejmowała? Może warto zastosować EMy?
Chyba i mnie musi się spodobać woda w kolorze zielonym. Co to są EMy?
Te rodki w liliowym kolorze to moje najstarsze i najlepiej kwitnące.

Zaczynają kwitnąć różyczki, a jeszcze też królują piwonie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 09:58, 02 cze 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
No właśnie chciałam zapytać jak u Ciebie rosnie Souvenir du Docteur Jamain to ona na ostatnim zdjęciu może?? Bo u mnie dosyć słabo chodz ma kilka pąków. Posadziłam ją do dużego półcienia tak jak mowili a TY w jakim miejscu ją masz? Pięknie, kolorowo i soczyscie u Ciebie no i jestes mistrzynią dodatków i pieknych fotek A z kałuża to wiesz ja kiedyś bardzo chciałam oczko z uwagi na szum wody i fontanne, małzonek mi chciał zrobić caly wodospad, rzeczke itp. Teraz tez zaluje, problem z czyszczeniem, chodz i pompe do brudnej wody mi kupił, teraz strach jak są wnuki i tak to masz, ze nigdy nie wiesz co dobrze zrobisz. Dorotko przypomnij mi jak się nazywa Twoja piękność pnąca na ogrodzeniu?
To różyczka Souvenir du Docteur Jamain, jest u mnie drugi rok. W ubiegłym roku wypuściła długie na metr cienkie pędy, które przywiązałam wiosną do innej róży. W ten sposób ją zmusiłam do wypuszczenia pędów kwiatowych na całych gałązkach. Gdy widziałam, że zbiera się do kwitnienia wyprostowałam jej pędy i przywiązałam do podpórki. U mnie rośnie od strony południowej ale za szpalerem z tui.
Za pochwały ślicznie dziękuję.
Bardzo lubię wodę w ogrodzie, ale wiem, ze to wiąże się z kosztami. Dlatego tylko mam kałużę. Ptaki już ją wyczaiły i korzystają z wody. Dzieci muszę pilnować, na nich kałuża działa jak magnez.

Na ogrodzeniu mam różyczkę Lavender Lassie to zdjęcie z ubiegłego roku. W tym sezonie wszystkie trzy zapowiadają się rewelacyjnie.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:57, 02 cze 2019

Do góry
effka napisał(a)

Iwonko kochana, jak do mnie zaglądasz od razu humor mi się poprawia
Cieszę się, że Buczek i Klonik się podobają, nam również, jesteśmy z mężem nimi oczarowani Klon kupiliśmy spory, bo miał tak piękny pokrój, że odżałowaliśmy parę monet na jego zakup. To odmiana Bloodgood

Starałam się, żeby mój ogród był w miarę spójny, ciężko to osiągnąć bo człowiek ma tyle roślinnych zachcianek, że serce boli stwierdza, że jednak coś nie pasuje.
Pochyły teren jednak daje większe możliwości aranżacji, trójwymiaru.

Oczko cieszy niesamowicie, zaraz jedziemy po gnejs do oczka i będę zamawiać roślinki wodne, kosze etc. żeby zaczęły już oczyszczać wodę.

Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, miło by było się odwiedzać.

Buziaczki!

Szalone małopolskie Muszkieterki i do Wrocławia kiedyś przyjadą
Ewus górkowy trójwymiar to masakra i patelni zazdraszczam Żywopłot z jednej strony dopiero po 14 latach ma wysokość parteru po drugiej stronie, koszmar!!!
effka napisał(a)
Pozdrowienia z raju...

Dobrze, że do tego raju mi daleko Szlałabym tak jak ty Trawki obłędne!!!

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:51, 02 cze 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Przyszły szałwie,bardzo jestem zadowolona super zapakowane
wykupiłam wczoraj ostatnie 8 szt.szkoda,że wiecej nie było...

Pięknie zapakowana przesyłka To Caradonna? Bardzo podobna do mojej. Mnie się udało kupić w szkółce takie okazy 3 lata temu. W tym roku przymierzam się do ich przesadzenia. Jestem w szoku jak ogromny i głęboki mają system korzeniowy. Przemysł dobrze miejscówkę
Ogród z wilkiem zamkn. 09:47, 02 cze 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
popracowaliśmy dziś cały dzień rąk i niczego nie czuję
ale jestem zadowolona
Em ściągnął część płotu ,a ja robiłam tetris ogrodowy i bawiłam się w kopciuszka
bez płotu teraz w końcu jest przestrzeń

w tle widać zapłocie -przesadziłam tam wszystkie berberysy chocolatte -wiśniowej już nie ma ,bo wisnie i berberysy przesadzone

i ostatni kadr na brzozowy
dobrej nocki ,lecę jeszcze zajrzeć na chwilkę do Was

Po takiej pracowitej sobocie niedziela wam się należy
Zrobiliście kawał dobrej roboty:.I miejsce na następne działania Nie wierzę, że nic tam nie posadzisz
Dobrze Madzia, że zlikwidowałaś bordowy kącik... Jak ci nie leżał, nie ma co za długo nad nim dumać! Powiem ci, że nie rozumiem fenomenu pissardi. Mam jedną, ale jak to u mnie oczywiście z przypadku. Nie lubię tych jej mini listków, nie wyglądają z bliska szlachetnie. Nie to co buki, bordo buk robi robotę
Coś mi się wydaje , że ten misz masz drzewny wzdłuż ulicy też tam długo nie zagrzeje miejsca Odpoczniesz i będziesz działać na pewno
Ogródek, który do tej pory miałaś ogrodzony urządziłaś na tip top!!! Super, że roślinki są małe i można nimi manewrować. Kącik brzozowy rewelacja, szczególnie te trawki, super je posadziłaś
Nie mogę się doczekać, aż to na własne oczy zobaczę
Muszkieterki długo na tyłku nie usiedzą
Doświadczalnia bylinowo-różana 09:41, 02 cze 2019

Do góry
Anda napisał(a)
W przedogródku sadzona jesienią Lady Emma Hamilton

Piękna, ciekawa jestem mojej Lady of Shallot... jeszcze nie kwitnie ale ma bardzo podobne liście.
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:28, 02 cze 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Irciu u Ciebie jak w ogrodzie botanicznym
Bujnie i ta mnogość gatunków. Jak w Raju!!
Idę się jeszcze pozachwycać

I tak się czuję Danusiu

Ogród z wilkiem zamkn. 09:27, 02 cze 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
i parę widoczków na dobranoc już czerwiec-lawenda zaraz zakwitnie

trochę zarośniętego kamieniołomu

Ty już wiesz... ❤️
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies