Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:41, 13 wrz 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Poli, ja wiem, ze to z tyłu, w drugiej części. Tylko myślałam, ze tą altanę uda wam się z domem połączyć jakimś oknem tarasowym.
Wiesz, kiedyś miałam podwójne drzwi tarasowe, a potem głupi mnie strzelił i wymieniliśmy przy remoncie na okno z parapetem i drzwi pojedyncze. Jak ja bym chciała wrócić do tych drzwi tarasowych na ogród. Tylko nawet nie śmiem pomyśleć o tym głośno M by mnie udusił chyba gołymi rękami

Twojemu eMowi wcale bym się nie dziwiła
U nas jest to niemożliwe ze względu, że to rózne budynki a jeszcze pomiędzy altaną a domem mamy garaż
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:39, 13 wrz 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
cześć możesz mi proszę podpowiedzieć w jaki sposób zimujesz rubrum ? i jeszcze mam pytanie jakie trawy należą do najmniej wybrednych w kwestii stanowiska / wilgoci ?

Rubrum nie zimuje,traktuje jako jednoroczne

Ciężko cokolwiek mi powiedzieć na temat traw na suche stanowska ponieważ bardzo dużo podlewam ale z tego co się orientuje to sesleria nie lubi wilgoci.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:36, 13 wrz 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
kostki. w zasadzie już są

Duże czy małe?
Szmaragdowy Zakątek 13:39, 13 wrz 2018

Do góry
polinka - Oooo...bardzo dziękuję Polinko, zaraz sobie zobaczę te rozplenice, bo chyba właśnie skłaniam się bardziej w kierunku rozplenic niż miskantów.
Zastanawiam się też nad Black Alvernee lub Gelbstiel...?
Nieśmiałe pierwsze kroki 11:14, 13 wrz 2018

Do góry
Witaj jestem pod wrażeniem ile udało się Wam zrobić...po cichutku,skromniutko ale działasz! to już jest ogród a nie skrawek ziemi hortensje na górze to fajny pomysł,może przepleść je z trawami?
Ja pomiędzy irgę wsadziłam kosaćce,irysy w większych plamach a z mniejszych roślin: miodunkę,bodziszki,kocimiętkę. Tak jak radzi Polinka : turzyce o jaśniejszym zabarwieniu też będą fajnie wyglądać na tle irgi
Szmaragdowy Zakątek 08:43, 13 wrz 2018

Do góry
Madziu, może rozplenica Little Bunny jeśli chcesz całą zieloną lub Honey-ona jest biało zielona.
U mnie 2 letnie Little Bunny mają 60 cm średnicy i 50 cm wysokości.
Jak byś chciała zobazyć to kilka stron wcześniej wstawiłam zdjęcie tych rozplenic w donicach. Zapraszam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:16, 13 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Zakończenie drugiej części ogrodu jest w planach dopiero w następnym roku. Teraz czas na przygotowanie podłoża i konkretne porządki

Idę do Ciebie

dziękuję
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:38, 12 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Nie Iwonko, to druga częsć ogrodu gdzie będzie altana. Mam nadzieję, ze to będzie dobrze wszystko grało.

Poli, ja wiem, ze to z tyłu, w drugiej części. Tylko myślałam, ze tą altanę uda wam się z domem połączyć jakimś oknem tarasowym.
Wiesz, kiedyś miałam podwójne drzwi tarasowe, a potem głupi mnie strzelił i wymieniliśmy przy remoncie na okno z parapetem i drzwi pojedyncze. Jak ja bym chciała wrócić do tych drzwi tarasowych na ogród. Tylko nawet nie śmiem pomyśleć o tym głośno M by mnie udusił chyba gołymi rękami
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 19:45, 11 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Beatko, w ogrodzie na niskie żywopłoty mam Hoseri i myślę, że taki niski cis byłby u Ciebie dobry bo chyba nie chcesz zasłaniać całej donicy? U mnie on będzie prowadzony na max. 50 cm. Mam jeszcze Robustę ale nie wiem czy jego można tak nisko utrzymać w ryzach. Nie wiem czy Ci podawałam gdzie kupuję cisy? JEśli nie, to pisz

nie chce Polinko zasłaniać całości, dokładnie tak do 50-60 cm byłby idealny, z namiary chętnie skorzystam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:34, 11 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Duże granity układasz czy kostki?
Nas też to jeszcze czeka w tym roku
kostki. w zasadzie już są
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:21, 11 wrz 2018

Do góry
beata_m napisał(a)

Dziękuję Polinko Wiem, że rozwiązania dość hmm klasyczne - ogrodowiskowe ale jestem bardzo zadowolona z efektu

Miałabym prośbę: podpowiesz jakie cisy pod donicę przy tarasie mogłabym posadzić?

Beatko, w ogrodzie na niskie żywopłoty mam Hoseri i myślę, że taki niski cis byłby u Ciebie dobry bo chyba nie chcesz zasłaniać całej donicy? U mnie on będzie prowadzony na max. 50 cm. Mam jeszcze Robustę ale nie wiem czy jego można tak nisko utrzymać w ryzach. Nie wiem czy Ci podawałam gdzie kupuję cisy? JEśli nie, to pisz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:14, 11 wrz 2018

Do góry
beata_m napisał(a)
ja też jestem strasznie ciekawa tego nowego projektu, trawska u Ciebie boskie! Mam też u siebie little bunny póki co obserwuje

p.s. Polinko pamiętasz może moją donicę tarasową, jakie cisy poleciłabyś mi pod nią?

Zakończenie drugiej części ogrodu jest w planach dopiero w następnym roku. Teraz czas na przygotowanie podłoża i konkretne porządki

Idę do Ciebie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:13, 11 wrz 2018

Do góry
Toszka napisał(a)

Ja mam Little Boy-e i na pierwszy rzut oka różnica jest w gęstości "kotków" na rzecz Little Bunny.

O, ciekawa uwaga!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:12, 11 wrz 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Ja też mam chyba Little Bunny w dole ogrodu.
Takie same maluchy.

A, te co myślałaś, że Hameln?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:11, 11 wrz 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Wiem...
Ale powzdycham sobie...

Nie ma co ukrywać...plecy bolą do dzisiaj
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:11, 11 wrz 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Dzięki Poli!

No i zaczęłam się do Little Bunny przekonywać

Fajne są! Lubię je jako najniższe piętro w ogrodzie lub właśnie w donicach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:10, 11 wrz 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Betonowym laskom małe betonu nie straszne pozdrawiam z nad układanych granitów tym razem

Duże granity układasz czy kostki?
Nas też to jeszcze czeka w tym roku
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:09, 11 wrz 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

Rosa możesz polecić coś dobrego ?

Kupiliśmy to o czym Ci pisałam. Dam znać jak się beton po tym zachowa.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:08, 11 wrz 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Gdybym miała nowoczesny ogród to bym po cichaczu zgapiała ile wlezie .
Ciekawa jestem tej altany. Zaimpregnowanie płyt to doskonały pomysł. Ja na tarasie też mam zaimpregnowane i sobie chwalę. Nie denerwuję się jak się komuś wino wyleje czy spadnie kawałek karkówki z grilla .
Trawy jak zwykle piękne. Nowa rabata z Lady U będzie cudowna bo i trawa przepiękna .

Kasiu, dokładnie tak jak piszesz z tą impregnacją. Nie po to robię altanę aby na imprezach zwracać gościom uwagę aby uważali na podłogę...
LadyU i ja kocham, dlatego to będzie kolejny gatunek w ogrodzie i już ostatni
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:03, 11 wrz 2018

Do góry
Rosa napisał(a)

Dzięki za pomysł z ogranicznikami , zostało mi trochę obróbek blacharskich, przynajmniej do czegoś się przydadzą.
Fajnie działasz Polinko, podobają mi się Twoje pomysły, ale o tym wiesz od dawna .

Dzięki Ewo! Ograniczniki polecam-fajny, tani patent
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies