Ciężko cokolwiek mi powiedzieć na temat traw na suche stanowska ponieważ bardzo dużo podlewam ale z tego co się orientuje to sesleria nie lubi wilgoci.
polinka - Oooo...bardzo dziękuję Polinko, zaraz sobie zobaczę te rozplenice, bo chyba właśnie skłaniam się bardziej w kierunku rozplenic niż miskantów.
Zastanawiam się też nad Black Alvernee lub Gelbstiel...?
Witaj jestem pod wrażeniem ile udało się Wam zrobić...po cichutku,skromniutko ale działasz! to już jest ogród a nie skrawek ziemi hortensje na górze to fajny pomysł,może przepleść je z trawami?
Ja pomiędzy irgę wsadziłam kosaćce,irysy w większych plamach a z mniejszych roślin: miodunkę,bodziszki,kocimiętkę. Tak jak radzi Polinka : turzyce o jaśniejszym zabarwieniu też będą fajnie wyglądać na tle irgi
Madziu, może rozplenica Little Bunny jeśli chcesz całą zieloną lub Honey-ona jest biało zielona.
U mnie 2 letnie Little Bunny mają 60 cm średnicy i 50 cm wysokości.
Jak byś chciała zobazyć to kilka stron wcześniej wstawiłam zdjęcie tych rozplenic w donicach. Zapraszam
Poli, ja wiem, ze to z tyłu, w drugiej części. Tylko myślałam, ze tą altanę uda wam się z domem połączyć jakimś oknem tarasowym.
Wiesz, kiedyś miałam podwójne drzwi tarasowe, a potem głupi mnie strzelił i wymieniliśmy przy remoncie na okno z parapetem i drzwi pojedyncze. Jak ja bym chciała wrócić do tych drzwi tarasowych na ogród. Tylko nawet nie śmiem pomyśleć o tym głośno M by mnie udusił chyba gołymi rękami
Beatko, w ogrodzie na niskie żywopłoty mam Hoseri i myślę, że taki niski cis byłby u Ciebie dobry bo chyba nie chcesz zasłaniać całej donicy? U mnie on będzie prowadzony na max. 50 cm. Mam jeszcze Robustę ale nie wiem czy jego można tak nisko utrzymać w ryzach. Nie wiem czy Ci podawałam gdzie kupuję cisy? JEśli nie, to pisz
Kasiu, dokładnie tak jak piszesz z tą impregnacją. Nie po to robię altanę aby na imprezach zwracać gościom uwagę aby uważali na podłogę...
LadyU i ja kocham, dlatego to będzie kolejny gatunek w ogrodzie i już ostatni