Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Po nitce do kłębka ;) 17:25, 02 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)
Malinia, nie no teraz widzę, że chyba jest ok. Chociaż czy rozplenice nie zjedzą tych modrzewii na pniu? Jaką one mają wysokość?
Azalie, magnolia super będą się komponować. Oba kwasoluby.

A te limki to tam pod szmaragdamu mają być? Piszę cały czas z komórki i kiepsko widzę tą fotkę.

Limki chce dać tutaj
Sasiad ma tam szmaragdy ale ogólnie tam jest dość mokro zawsze więc wody im nie zabiora.
Rozplenice chce dać sporo nizej pod modrzewie aby właśnie mi nie zjadly.
Pod moje Vanilia Frise dziś wsadzilam pierisy żeby jednak wiosna nie bylo tam lyso jak wycinam hortensje
Ogród od początku. 17:15, 02 maj 2019

Do góry
Zdjecie zrobione od frontu, strona zachodnia.
Od strony wschodniej za chwile rozpoczynamy budowę garażu.
Mała działka - wielkie nadzieje 17:09, 02 maj 2019

Do góry
Kupiłam decis, ale chyba nie mogę dzień po dniu pryskać?
A przy okazji - zachwyciły mnie tulipany w niezapominajkach - kwietniki w al. Jerozolimskich róg Marszałkowskiej, niestety kiepska jakość, bo zdj telefonem i na dodatek z tramwaju. Wyglądały pięknie

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:05, 02 maj 2019

Do góry
malinia napisał(a)

Ja dzis wydalam 800zl....nic nie mów

Uuu, lecę do Ciebie oglądać
Ja tylko 70 zł

Po nitce do kłębka ;) 16:47, 02 maj 2019

Do góry

Teraz mam dylemat co zrobić z ogrodowymi bo limki czekaja ;D
W cieniu - zacieniona 16:41, 02 maj 2019

Do góry
...migawki
Chaos nie ogród 16:39, 02 maj 2019

Do góry
No cóż, życie lubi płatać figle i zamiast zajmować się ogrodem trzeba się czasami zając sobą... Czyli z moich ambitnych planów niewiele wyszło! Ale zdążyłam trochę zmienić przedogródek czyli wejście do domu.
Tak było:

a tak jest:

Mam nadzieję, że idę w dobrym kierunku.
Kasia bardzo proszę o listę roślin na glinę, bo do ogarnięcia mamy podobny teren. Twój, w przeciwieństwie do mojego, przynajmniej w miarę płaski.
W cieniu - zacieniona 16:39, 02 maj 2019

Do góry
Montany w pąkach...jeszcze trochę ciepła i dadzą czadu.
W cieniu - zacieniona 16:37, 02 maj 2019

Do góry
Kasiu,Jolu...
cieszę się,że mogłam Was "zarazić" -to taki niekłopotliwy wirus ale sprawiający dużo radości.
Też wybieram się na zakupy balkonowe...ale na razie straszny ziąb i siedzę w domu.
Blaski i cienie nowego życia 16:14, 02 maj 2019

Do góry
Anusia napisał(a)
Ula Ty u mnie a ja u Ciebie właśnie przeglądam, hi hi. Obejrzałam rabatkę którą tworzyłaś od podstaw. Dużo roślin masz z własnej hodowli. Hortkę udało mi się też samodzielnie ukorzenić. To Anaabel, gorzej jest z pozostałymi. Nie udało mi się, więc po prostu kupiłam dodatkowe dwie Limki.

Ha, ha to tak sobie wzajemnie zaglądamy przez płot wesoło

Dziś od moich sąsiadów "ogrodników" przytargałam 2 reklamówki sadzonek. Ode mnie też dostają to czego nie mają handel wymienny kwitnie szczególnie wiosną
Sadzonki do ukorzenienia muszą mie cień i wilgoć, najlepiej gdzieś przy murku

A to zimująca w donicy hosta, która już powoli bratki wyrzuca

Sezon 2017 u Hanusi 16:10, 02 maj 2019

Do góry
Niestety, niektórym hierarchom pomyliło się i to bardzo, nie tylko w rządzie ale i w kościele.
Stąd narodowa frustracja.

Miłego świętowania.
Ja świętuję w cieniu rozkwitniętego hipka. To już chyba ostatni w tym sezonie, chociaż jeszcze 2 cebule nie zakwitły. Ale już siedzą na letnim wypasie!

Przedziwny Ogród 15:56, 02 maj 2019

Do góry
Napia napisał(a)
Kiedy patrzę na Twoje dekoracje wiem, po prostu wiem, że powinnam nad sobą popracować i chociaż spróbować coś zrobić
Tawuły bajeczne

Oj tam, nie przesadzaj.... Czasami coś mi się uda. Za to Ty masz rękę do róż

Przedziwny Ogród 15:51, 02 maj 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Tawuły robią wrażenie! Super!

Dzięki Szkoda, że tak krótko kwitną.

Przedziwny Ogród 15:48, 02 maj 2019

Do góry
agata19762 napisał(a)
Wianek cudowny
Kolorów masz mnóstwo tawuły niesamowite...moje jeszcze małe

Agatko, dziękuję za miłe słowa Powoli w moim ogrodzie przybywa kwiatów. Po skąpym kwitnieniu tulipanów, żonkile nadrabiają straty. Dokupiłem troszkę jednorocznych kwiatów: surfinii, kocanek i begonii. Zasiadłam dużo różnokolorowej cynii i astrów. Mam nadzieję że wszystko pięknie urośnie
Dziękuję za odwiedziny

Przedziwny Ogród 15:40, 02 maj 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Również podziwiam tawuły, zjawiskowe

Dziękuję.

Sezon 2017 u Hanusi 15:34, 02 maj 2019

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Ważne jest aby dać. Intencja ma mniejsze znaczenie.....

\
Święta prawda, ale to mniejsze znaczenie dla biorącego, a dla tego co daje jednak ważna.

Ja tam wolę liczyć na siebie bez dawania. Deszczu z umiarem i słońca nie w nadmiarze życzę.

Zakładanie "zaczarowanego ogrodu" 15:03, 02 maj 2019

Do góry
Powolutku do przodu, paski zagospodarowałam tym co miałam już w ogrodzie i posadziłam wzdłuż domu juki a na końcu będzie ekran z bluszczu sięgający pod wysokość tej odstającej elewacji (bluszcz już rośnie musze tylko jeszcze przemyśleć z czego zrobić ekran, po którym by się wspinał bo jest uparty i pomimo, że różnymi sposobami próbowałam on nie chce się wspinać po ścianie), z brzegu, na rogu domu przy rynnie, rośnie kocimiętka wysiana w zeszłym roku. Pod płotem 3 wiśnie umbry (zakupione i posadzone wiosną zeszłego roku), pomiędzy drzewkami kilka sztuk żółtej trzmieliny (sukcesywnie dosadzam), tulipany, wschodzą rozowe floksy oraz trawa ozdobna zielona niezbyt wysoka (niestety nie znam odmiany). Wszystkie rośliny pięknie przezimowały, umbry kwitły i zaczęły się zagęszczać, tak więc jestem mile zaskoczona i mam nadzieję, że będzie tak nadal... Na pewno będę musiała jeszcze czyms zakryć ten płot, póki co przynajmniej pies dzieki tym kamieniom przestał biegać jak wariat pod płotem choć kilka tulipanów zdążył uszkodzić więc mam coraz więcej nadziei, że coś tam będzie rosło myślę nawet o dosadzeniu między umbry wiśni amanogawa, ale tam nie jest zacisznie... I to mnie powstrzymuje... Niestety ta autostrada z kostki ciągle mi nie pasuje, ale póki co muszę z nią żyć i jakoś ją ugłaskać

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 15:01, 02 maj 2019

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 14:59, 02 maj 2019

Do góry
Troszkę kwiatów do donic posadziłam, pogoda od jutra ma się zmienić, będzie znów deszczowo.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 14:44, 02 maj 2019

Do góry
Anusia napisał(a)

Mirko masz rację gęsiówka. Cofnęłam się i rzeczywiście użyłam błędnej nazwy. Dobrze, że jesteś czujna. Gipsówkę wysiałam też wraz z smagliczką. Lubię takie połączenie.

A za ławką ? No właśnie. Myślałam nad tym co posadzić w tym sezonie tak na stałe. Powojniki średnio mi wychodzą. Jest to strona też południowa a więc prawie cały kwiat będzie kwitł po stronie sąsiadki. Tak było z kosmosami. Wysiałam je bardzo gęsto kwitły po mojej jak i też po drugiej stronie. Moja sąsiadka miała taki widoczek.

Zakole z bukszpanów właściwie tutaj się zaczyna. Nie mam lepszego zdjęcia. Bukszpany posadzone są na samym półkolu. Kończą się niewielkim poprzecznym żywopłotem z cisa. Musiałabym zrobić nowe zdjęcie by to zobrazować.

Dałabym za ławkę hortensje. Może to jest typowo ogrodowiskowe ale cudnie latem, jesienią i zimą wygląda. Nie nędzie pusto. Można do towarzystwa niewyskokie trawy uwielbiam ostatnio seslerię. Ale turzyca palmowa wcześnie wiosną też rusza. Ja sobie tylko tak wymyślam. Oczywiście zrób po swojemu

Pięknie masz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies