Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "molinia"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:36, 31 lip 2014

Do góry
Magnolio, przybijam piatke za stipe widziałam twoją obłedna
molinia dauerstrahl, ona nalezy do tych wyższych, nie?
Hacone mogę podzielić? troche ich potrzebuje... jakieś 50 szt...

Martuś, kochana, a wiesz że pomyslałam nawet o telefonie do ciebie
Juz mi lepiej dzis. To nie jest tak, że ja trace prace, ale splot róznych okoliczności i sprawy, które już sie ciągn od miesiecy przelały szalę... dlatego chce zmienic...

Dzielić trawy na pewno bedę - część pójdzie na nowe rabaty
O rany, nie wiedziałam ze doczekam tego momentu, ze będe mieć takie bujnosci, że będę musiała dzielić
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:18, 31 lip 2014

Do góry
ale ładnie.
Molinia kolos- taka aż ma być?
Lubię Twój ogród....
Hakone wymiata i horti, nawet różowe.
A stipy...- przybij piątkę, też mam takie futro. Najbardziej kocha je mój kot- między nimi spędza pół dnia- śpi
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:43, 28 lip 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

Molinia pociągneła
Ile masz miejsca od niej do krawężnika, bo nie pamietam? Zastanawiam się czy zarośnie przestrzeń czy zostanie jej odrobinę

pytasz o molinie na robatce z bukami czy te przy bramie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:42, 28 lip 2014

Do góry
Leonku - molinia arundinacea
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:21, 28 lip 2014

Do góry
ja tez się zawsze ślinię do Green Jewel.

Molinia pociągneła
Ile masz miejsca od niej do krawężnika, bo nie pamietam? Zastanawiam się czy zarośnie przestrzeń czy zostanie jej odrobinę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:43, 28 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Molinia z bukami

Co to za molinia ?
Gosia coraz piękniej !
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:31, 28 lip 2014

Do góry
Cisy kupuione wzeszłym roku ciągle chorują, ale ja dzielnie o nie walczę

Molinia z bukami

jezówki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:52, 24 lip 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Irenko po pierwsze jestem na bieżąco!!!
Po drugie kulki idealne som, ale sześciany też robią wrażenie (z czego one są?)
Po trzecie ciecia jałowców nie zazdraszczam, w ogóle masz tego cięcia od ..i dmucham na Twoje łapki bo ciężko im na pewno ...ale efekt spektakularny !!! W ilości topiarów na OGRODOWISKU to jesteś w czołówce zapewne

Po czwarte i po piąte, i po... masz tak pięknie, ze szczęka opada te łany jeżówek, werbeny, liliowce cynie pysznogłówki mieczyki i wszystkie inne przyprawiają mnie o zawrót głowy.

Po któreś tam biały zakątek romatico, rustico świetnie wycisza, tonuje mariaż barw na rabatach - biały pokój jak wyspa wyciszenia w bujności koloru świetne
Uwielbiam ogrody z niespodziankami i nieoczywistościami dzięki temu można po nim spacerować i nigdy się nie nudzić
Irenko ściskam, życzę siły i odpoczynku, zatrzymania się, pokontemplowania... swojego zaczarowanego ogrodu

Kasiu, aleś mnie nachwaliła, aż się czerwienię, dzięki
kontempluję i powiem, że kocham mój ogród, choć bywało różniepowoli wychodzę z chaosu na prostą

trawki
rozplenica Litlle Bunny i Molinia A.

tu się szykuję do cięcia za cisami zrobiłam sadzonki z bukszpanów i siewki jeżówek wcisnęłam, jeżówki sobie poradzą, bukszpany zobaczymy
Mała Eleczka 21:55, 15 lip 2014

Do góry
jambosana napisał(a)

Ślicznie, ślicznie, a pamiętam początki Twojego tarasu.

To ta sama trawka, o którą kiedyś pytałam, Molinia variegata (trzęślica), czy inna? Bardzo ładna.

Tak to właśnie ona. Podrosło jej się za bardzo i mnie denerwuje. Zasłania mi bukszpany. Muszę jej znaleźć inne miejsce, a zamiast niej wrzucę beatlesa.

Trzęślica najbardziej mnie urzekła jesienią. Wygląda wtedy jak rozpalone pochodnie.
Mała Eleczka 22:56, 14 lip 2014

Do góry
bleebla napisał(a)

Ślicznie, ślicznie, a pamiętam początki Twojego tarasu.

To ta sama trawka, o którą kiedyś pytałam, Molinia variegata (trzęślica), czy inna? Bardzo ładna.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:16, 08 lip 2014

Do góry
Hej Gosiek

Ja k fajnie ta hortka kwitnie u mnie jeszcze nie w tym stadium.
Rozszyfrowałaś już ją? muszę dziś cyknę swoje

Ale za to molinia to mi kwitnie już na całego
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:10, 08 lip 2014

Do góry
Molinia zaczyna kwitnienie:
Ogród w skali mikro cz.II 23:33, 07 lip 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Miskant chyba za duży...ale jakaś molinia?

Molinii powiadasz .. Musz wujka Google zapytać .. Albo lepiej poprosić ,żeby pokazał
Ogród w skali mikro cz.II 21:40, 07 lip 2014

Do góry
Miskant chyba za duży...ale jakaś molinia?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:15, 05 lip 2014

Do góry
Kasia, to molinia Dauerstrahl, jeżówki sadziłam w tamtym roku, późnym latem - sama jestem zaskoczona ich wielkością

Ola, ja bym nie ryzykowała... trawy sa lub zaraz bedą w fazie kwitnienia i to chyba najgorszy moment na przesadzanie i dzielenie... sama mam 5 miskantów do przesadzenia... wiosna nie zdążylam i musze czekac na nastepną...

Ewa, troche dzis się poobijałam ale tawułe skończyłam eksmitować, uff.
Ale zaraz potancuje z mopem dla równowagi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:13, 30 cze 2014

Do góry
Irenko ta trawa o którą się pytasz to wg mnie molinia variegata, mogę się jednak mylić....
Zachwyca mnie hakone!!! Chyba kupie u Marty. Ale w końcu musze zakończyć przedpłocie... Dotra w tym tygodniu berberysy to zrobię wreszcie porządek !
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:58, 25 cze 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Madżen, skąd wiedziałaś że dziś nowe fotki robiłam ?

Frontowa trochę uporządkowana

Wszystko cudne ale front mnie rozwalił boooooooooosko jest !
Molinia z jeżówkami, carexy i żurawki a w to wszystko zatopione kulki mniam
Powiedz proszę co to za żurawka i jakie jeżówki w to wkomponowałaś ?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:59, 14 cze 2014

Do góry
Molinia zaczyna kwitnąć, jeżówki też

lawandula i czosnki główkowate zabierają się za kwitnienie

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:31, 14 cze 2014

Do góry
Aga, u mnie już molinia Dauer Strahl zaczyna kwitnąć
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 08:11, 14 cze 2014

Do góry
Magnolia - dzięki za opinie, dla mnie bardzo wazna
Czy bukszpany, czy choina - wyjdzie w praniu zobacze, dobrze że potwierdziłaś ze też gra

rabata z wiśniami jeszcze długo nie będzie realizowana, chociaz M skłania sie zeby posadzić coś zadrniającego i spokój Cięzko tam z koszeniem będzie bo po schodkach trzeba będzie schodzic.... na razie nie myślę o niej, mam co innego na głowie, znaczy się inne rabaty

A hosty i tak musiaąłm wkopać bo sie marnowały w trawsku.

Co do peoni - tak, ona rośnie tam gdzie według tego co planowałysmy maja rosnąc miłorzeby na pniu. I teraz przyznam się cicho, że nie do końca leżał mi ten pomysł - raz, że moje miłorzeby strasznie pokraczne (po raz setny pluje sobie w brodę gdzie ja oczy miałam... wrrr), takie 2 rogi sterczą udając gałązki... dwa, e ta edenka mi tak obficie kwitnie, że nie wiedziałąm jak to bedzie wyglądało jak z przodu jeszcze te miłorzeby...
Dałam sobie czas, bo i pergola w trakcie malowania, i peonia jeszcze kwitnie... myslałam że jak stanie pergola, usunę peonie i przymierzę miłorzeby to będzie widac co i jak...
Ufff, wyrzuciłam to z siebie... ale jak mówisz żeby peonie zostawić... cieszy mnie to ogromnie bo ona przesadzana parę razy, byle jak, bez nadziei na powodzenie... a ona mimo wszystko kwitnie !

Jeżówka rzeczywiście szybko zakwitła - czekam na następne

rabata wyszła superowo, podoba mi się bardzo, sąsiadki się zachwycają
Molinia zaczyna kwitnienie i te jeżówki i wrbeny w niej to bedzie hit !
NIe pokazuję jej bo zaraz przy niej widowiskowo stoi sobie betoniarka
M ma dołożyc pas kostki przy tarasie, dół wydarł wielki ale nie ma czym przewieźć piasku bo przyczepka sie zepsuła, koło... i czekamy...

Wracając do rabaty - przyznam się że molinie troche zaniedbałąm w tamtym roku i tak od połowy rabaty dopiero sie zbiera, jest dużo nizsza. Ale ta co jest i wszystkie te połączenia...mhhh

Spróbuje pooperować aparatem unikając widoku betoniarki i coć wstawię w weekend

Ale się rozpisałam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies