Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 13:26, 26 sie 2014

Aage-czar jesieni lubie ale deszczu już nie, szczególnie jak się małe dzieci to jest doopa

Jolas-miło mi bardzo że tak wysoko ustawiłaś mój ogród : On jest młody, niedopracowany, drzewa malusia, ale kiedyś wszystko urośnie, podokańczamy i będzie miodzio.
A ja bym na Twoim miejscu olała te projket jak ci nie leży, to tylko rysunek a ogród robi się raz na długi długi czas wymaga on kasy pracy i czasu.

Ana
-co do podpór pokaż mi te z kijem, a czym wiążesz?

Noemi ja wybrałabym trzcinnika karla jest przecudny kolumnowy , choć po deszczach się u mnie pokładał, molinia jest szersza mniej śliczna ale za to sztywna.
malkul 13:27, 26 sie 2014

Hihihi jestem tu
Mala_Mi 13:49, 26 sie 2014

Kot w trawie Się schował
Jeżówki tak przekwitają... właśnie piszę na FB, że już nie lato i jeszcze nie jesień.. ale zimno i deszczowo. Do bani.
malkul 13:52, 26 sie 2014

Pszczółko podono tak. co wiem:
Lubi słońce, które dodaje jej cieplejszych barw, w cieniu będzie bardziej zielona.Gleba powinna być próchniczna, przepuszczalna, o odczynie obojętnym lub kwaśnym. Choroby i szkodniki roślin nie stanowią zagrożenia. Jest to trawa w pełni zimotrwała w naszych warunkach

Sadźić je co 50cm,- wtedy kępy nie zrosną się w 1 masę, będą się lekko stykały. W późniejszych sezonach po zimie trzeba je wyczochrać rwąc suche pędy, bez litości- wtedy ślicznie ruszają i widać zielone pędy. Nie nawoź ich , im mają biedniej tym są ładniejsze.
malkul 13:59, 26 sie 2014

Ania od dziś jestes Ania bystre oko

Od tych ciągłych deszczów już nawet gniją mi wierzchołki cukini

leon60 14:06, 26 sie 2014

A ja myślałam, że arundinacea bezodmianowa
aage 14:08, 26 sie 2014

Deszcz potrzebny jednak..."dzieci w czasie deszczu się nudzą" to fakt.
malkul 14:16, 26 sie 2014

dziś deszcz nawet ja się nudzę
http://www.popularnie.pl/kocie-pozycje-podczas-snu/
http://www.popularnie.pl/10-niezwyklych-kotow/
jalos 14:16, 26 sie 2014

malkul napisał(a)

Jolas-miło mi bardzo że tak wysoko ustawiłaś mój ogród : On jest młody, niedopracowany, drzewa malusia, ale kiedyś wszystko urośnie, podokańczamy i będzie miodzio.
A ja bym na Twoim miejscu olała te projket jak ci nie leży, to tylko rysunek a ogród robi się raz na długi długi czas wymaga on kasy pracy i czasu.
[b]

Może i młody masz ogród, ale już widać w nim potencjał
Nie wiem, co zrobić z projektem. Strasznie długo czekałam na wolny termin u projektantki (znanej Ci na pewno z innego forum), a potem strasznie szybko go zatwierdziłam. Właściwie to obejrzałam pojedynczo zdjęcie każdej rośliny-podobały mi się, a niestety nie skupiłam się kompozycjach, kształtach rabat. Najważniejsze dla mnie było jak najszybciej posadzić drzewa i to niestety teraz się mści.
Mój ogród jest ogromnym wyzwaniem, ale to nie miejsce na moje rozterki.
Syla 14:20, 26 sie 2014

Gosiu , owacje na stojąco się należą za komplecik wypoczynkowy i umiejętności męża .... Podziwiam zawziętość , upór i pracowitość !!!!!