Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 22:25, 29 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Zaraz pójdę szukać twoją cesarzową.Ja w ubieglym roku ją kupiłam.Ma jeden pędzik liściowy.I jeszcze ją przesadzałam, na nową rabatę.A twoja pewnie duża ?
Wszystkie już masz piękne kępiaste hosty
Świdośliwa.Pierwsze jej kwiaty

Aniu, hosty wszystkie wymieniłam w 2013 roku, więc trochę już rosną, może gdybym nawoziła je systematycznie to by były większe
Tulipany piękne
Ogród pod lasem 22:21, 29 kwi 2019

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Ooo, jakie miłe fotki A ja nie mam ani jednej magnolii, w sumie sama nie wiem, dlaczego. Muszę to naprawić.
Ale jaki porządeczek u Ciebie, jakie rabatki wyniuniane
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:19, 29 kwi 2019

Do góry

dwa krzaczki lilaka Meyera widać różnicę oba kupione jako Palibin
po rozwinięciu kwiatów ( różne terminy) różnice maleją

świerk kłujący Glauca Pendula zwisa prawidłowo natomiast serbski Bruns wciąż jeszcze chce porumakować mimo ze genetycznie jest bardziej pedulowaty od serbskiego Penduli i oco tu chodzi
Mój ogród pod lasem 22:18, 29 kwi 2019

Do góry
malgol napisał(a)
Mrokasia, zobacz co wyrośnie Ci z Anulowych tawulek moje już potwory

Wow, bardzo się cieszę .

A Jordan ładnie przybrał, będzie chłop jak ta lala .
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:13, 29 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)

ale fajnie ta rabata nabrała masy
te lawendy fajnie wyglądają w charakterze obwódki
Ogród z koniczynką 22:11, 29 kwi 2019

Do góry
Rumianka napisał(a)

Wiem, że powtórzenia nasadzeń tworzą spójną całość...i ten trop jest fajny. Ale mnie najbardziej wzięło na bordowe drzewka, by dodać trochę koloru roślinami...Trawnik przed ławką jest dość spory dlatego umyśliłam właśnie to miejsce...Ale nawet rezygnując z tego pomysłu (ze ścieżką) drzewka mogę dosadzić przecież w rabacie po obu stronach ławki w jakiejś tam stosownej odległości...może tak byłoby lepiej? I dać sobie święty spokój ze ścieżką...?
Otóż to.... Mogą to być np.śliwy Nigra.Coś borda nie umiem załapać

Rododendronowy ogród II. 22:08, 29 kwi 2019

Do góry
GorAna napisał(a)
Bożenko, dziękuję za przemiłe spotkanie
Zostawiam fotkę z serdecznymi pozdrowieniami

A ja z pretensjami. Dlaczego nie podpisuje kto jest kto, przecież nie wszystkie znamy się osobiście a chciałabym np wiedzieć która to Bogdzia. O!

Bogdziu może pamiętasz mojego oklapnięte go Rodka jak mi radziła sobie. Opryskalam go różnymi miksturami i przed świętami podlałam go jeszcze magiczna siła do rodkow - substrala wiesz że ozyl. Ładnie wygląda będę na działce to zrobię fotkę dam znać.
Rododendronowy ogród II. 22:07, 29 kwi 2019

Do góry
AgataP napisał(a)

tylko się zastanów czy ten świerk czegoś nie zasłania... jak to było w przypadku tujki

Ty sie ze mnie nie nabijaj, w moim wieku mozna zapomniec po co się tuje posadziło. Za tuję posadziłam jabłonke i rosnie dosc szybko by zasłonic odsłonięty słup.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:07, 29 kwi 2019

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 22:05, 29 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Nam też nasza Fiona się podoba.
A magnolię bardzo polecam.Krzaczkowata.Obficie rokrocznie kwitnie.
Cudna. Zresztą wszystkie magnolie sa cudne

I Fiona i magnolia cudne, lubię spacerować u Ciebie tak jakoś bez przymusu, naturalnie, pełny relaks jednym słowem.
Ja sobie kupiłam w tym sezonie magnolię Suzan, wydaje się podobna do tej Twojej. Moja jeszcze mała ale kiedyś urośnie
Narodziny ogrodu Eweli 22:05, 29 kwi 2019

Do góry
Mały ogródeczek tarasowy:

Tajemniczy Ogród 22:05, 29 kwi 2019

Do góry
To machnęłam sobie dzisiaj rabatkę. Wróć - utyrałam się, żeby pod drzewami zrobić rabatkę 2x3m. Przygotowanie ziemi pod drzewami to dramat. Poszły na ten skrawek pylastej ziemi dwa worki kory przekompostowanej, worek próchnicy, worek obornika, taczka kompostu i dwie łopaty popiołu z ogniska I, że tak powiem, szału wcale nie osiągnęłam.
Oto pierwsze, małe jeszcze efekty, uwiecznione na szybko w krótkim słońcu pomiędzy mżawkami. A właśnie, już dawno nie czułam takiej wilgoci w powietrzu...fajne uczucie
Od przodu:
I od tyłu:
Ponieważ niewiele widać, to wymieniam: cis Wojtek, trzy Hakone, trzy tawułki Vision in red (ze specjalnymi uściskami dla Anulki), trzy różne hosty, trzy turzyce Ice Dance i runianka z własnego rozmnażalnika O rany, ale ućkałam Pożyjemy, zobaczymy co z tego wyniknie
Poza tym, rabata leśna nadal in progres: dosadziliśmy dziś dwie Omoriki
Rododendronowy ogród II. 22:04, 29 kwi 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ale docelowa wysokość Alexandriny nieporównywalna z Laurą...

Zaczyna Edelweiss , zdrowy. Widocznie te pąki mają taki nietypowy kolor.

Pada i dobrze...tylko czy musi być tak zimno???

Alexandrina wg literatury dorasta do 5m wysokosci i 5 m szerokosci. Wysokosci nie zmierzę ale szerokosc moja ma dużo większą, ze 2 m więcej.Laura ma byc o 1m wyższa i tyle samo szersza, zobaczymy co to bedzie bo będą rosły dosc blisko siebie.Twojego rh widziałam na zdjeciu, cieszę sie ze kwitnie.U mnie dzis i wczoraj padało ale mogłoby wiecej.Zimno było wczoraj i w sobote , dzis cały dzień piękny dopiero wieczorem burza.
Zobacz moje obydwie Laury, pierwsze zdjecie nowa a drugie juz stara

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 22:04, 29 kwi 2019

Do góry
Jola_M napisał(a)
i jeszcze wspomnienie ze świątecznego spaceru u rodziców z takimi widokami...

Cudny widoczek
wiśnia Kanzan też bardzo, bardzo piękna
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:02, 29 kwi 2019

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:02, 29 kwi 2019

Do góry
Drodzy forumowicze, zwracam się do Was z prośbą o pomoc w aranżacji donicy przy tarasie.

Donica póki co nie ma nasadzeń, podobają mi się kule różne na pniu, ale brakuje mi pomysłu na całość.
Bardzo liczę na Waszą kreatywność
Narodziny ogrodu Eweli 22:00, 29 kwi 2019

Do góry
Soczek z pietruszki. Mniam...

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:58, 29 kwi 2019

Do góry
Doorenbosy mężnieją

Powojnik JPII nie mieści się już na tymczasowej podporze.

Wiśnia ugina się pod ciężarem mokrych kwiatów

Kiku już bez kwiatów

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:54, 29 kwi 2019

Do góry
Ogród z koniczynką 21:52, 29 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A mnie przychodzi do głowy coś takiego

Nie umiem w komórce odwrócić
Dwa drzewka kulki jak w koniczynce, obwódki bukszpanowe lub cisowe, albo z zielonej trzmieliny, nawiązujące do koniczynki, a resztę można dowolnie wypełnić bylinami lub trawkami jakie lubisz

Takie rozwiązanie też fajne...inne niż dotychczas rozważałam...Jednakże zaczynam się łamać. co do ścieżki...tak naprawdę to po co mi ona...
Mój eM mówi do mnie..."babskie wymyślanki, nie możesz spokojnie usiedzieć, tylko Cię nosi...odpoczywaj trochę..."
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies