Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród leśny na polu 13:17, 23 maj 2019

Do góry

Nasza działka ma ponad 3000m, na razie częściowo odchwaściliśmy ją (ok. 2000m w cztery ręce - moje i męża ) i posialismy trawę Sahara, bo piachy mamy. No i posadzilismy serby, sosny czarne i weymutki. Po zimie trochę padło, ale dosadziliśmy kolejne. Teraz budujemy altanke drewnianą, czy jak to sie obecnie mówi budynek gospodarczy 4/4 zeby było się gdzie zatrzymać, a ja próbuje jakies rabaty zakładać
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:06, 23 maj 2019

Do góry
Bardzo wielu było oglądających

Pamiętajcie o ogrodach 13:04, 23 maj 2019

Do góry
ELa, fajnie radzi
A ja ci jeszcze podrzucam inspiracyjkę do tzw. suchego strumienia. U mnie na pintereście znajdziesz sporo w https://pl.pinterest.com/pestka56/garden-think-about-water/ , ale mnie najbardziej podoba się to co poniżej na fotkach. Możesz spokojnie takie dokomponować do balii i kastry.
Tamjest sporo traw wilgociolubnych, m.in. sity. Są też liliowce i irysy.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:03, 23 maj 2019

Do góry
Jeszcze kilka zdjęć z Wojsławic. Piękne i zdrowe. Bez żadnych powygryzanych dziurek.

Jak feniks z popiołów 13:01, 23 maj 2019

Do góry
lisek mi wyszedł z kitą

To kółko pod ogonem to miejsce na drzewko jakieś.
Dobrze Cie zrozumiałam Asiu - imienniczko moja?
Na głowę zwierzęcia nie patrzymy bo to jak wiadomo do przeróbki.
Interesuje mnie grzbiecik i nasada ogona - tak to poprowadzić czy przedobrzyłam?
Podmiejski ogródek 13:00, 23 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

3. a trzeci powód jest taki:

swego czasu rozważałam posadzenie tutaj w samym rogu dodatkowej rośliny i skutecznie mi to wybiłyście z głowy. Ale że uparta baba zawsze sposób znajdzie, to wymyśliłam że ta roślina może przecież wystawać zza murka i też będzie dobrze

co masz drugiej strony płotu? A może tu jakieś pnącze - motana albo przwarka japońska albo druga hortensja pnąca?

Albo tamaryszek
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:56, 23 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)
Drzewka są. Buk pochylony ale to kwestia posadzenia bryły pod kątem i bedzie prościutki

No i przyszły piękności Zgrabne, dorodne Mój buczek sadziłam o połowę mniejszy, teraz jest jego ósmy rok. I tobie szybko przysłoni sąsiada. Klonik miałam identyczny Zazdraszczam męża Nie wiem, gdzie musiałabym mojego zabrać, aby tak się ogrodowo zaraził

Gdzieś na końcu świata... 12:49, 23 maj 2019

Do góry
Ogród w cieniu brzozy 12:49, 23 maj 2019

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Szachownicę kupiłam jesienią na targach. Pan gwarantował, że zakwitnie, powiedział, że potrzebują dobrego nawożenia i będą kwitnąć co rok, okaże się. Taką niekwitnącą kępę szachownic mam od lat. Przesadzę je obok tych.
Śnieżyca letnia, tylko z nazwy, kwiatów już w tej chwili brak.

Przywarka? Kupiłam sobie drugą, a co tam.

U mnie szachownice, a miałam niezłą kolekcję, nie chcą kwitnąć też.
Ostatnie kilka sztuk perskiej, też kupiłam z podobnym komentarzem od sprzedawcy. Jak czytałam relacje Bondarenki z wypraw do Armenii, to pisał, że cebule w naturze uchwycone i pociągnięte za pęd wychodziły z gleby. To u mnie nawet podobnych warunków nie ma. Nie mówiąc już o suchym i ciepłym spoczynku letnim dla dla nich.
Lak śliczny
Jak feniks z popiołów 12:34, 23 maj 2019

Do góry
wiklasia napisał(a)

Asiu - Makadamio - jednak mimo Twoich ostrzeżeń wsadziłam pstrokate derenie pod śliwy. Szukałam czegoś co rozjaśni dół rabaty, a że nie jestem biegła w botanice to postawiłam na coś co jest prezentowane na O.

Sama bym tak nie posadziła, ale w oczy nie gryzie, więc moje ponure przewidywania się nie sprawdziły. I dobrze
Wzgórze chaosu 12:30, 23 maj 2019

Do góry
Małopolska w deszczu a moja wielicka gmina dziś na topie pogodowych wiadomości. I u mnie na górce woda już nie wsiąka Do dołków na rodki małe wodospady się leją...Jutro ma być lepiej, oby! Na razie prace ogrodowe przesunięte mocno w czasie, ciężka glina nie wchłania już tego deszczu, zimno, ponuro, brrrr.....

I żeby nie było tak smutno to chwalę się, że bylinówka startuje Kosaćce i orliki od dziewczyn, a tle piękna krateczka od Kasiek - dziękuję
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 12:29, 23 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Ogniki dość szybko rosną. Też z jednym kombinuję - kupiłam takiego prościutkiego, dół podkrzesałam, a górę będę sobie formować. Może w kulkę, albo bardziej swobodnie, zobaczy się. W każdym razie będzie cięty,bo tam nie ma miejsca na duży. Akubę Kasia z ogrodu złudzeń ma już chyba 5 lat w gruncie.

Zauważyłam, że masz słabość do formowanych na pniu roślin W tym roku i ja się o kilka wzbogaciłam. Jakoś do tej pory nie chciały mi się komponować.
Trzymam za twój bez formowany, że ruszy niebawem. Nie bardzo pamiętam ile ja czekałam na drugie, po podmrożeniu, liście grujecznika? Do czerwca może.

Teraz tyle anomalii w przyrodzie i w roślinach.

To dereń skrętolistny, powinien mieć różowo brzeżone liście, a na dwóch pędach, na końcach ma takie inne liście. Nie w miejscu szczepienia, na końcach pędów.

Jak feniks z popiołów 12:26, 23 maj 2019

Do góry
ten deszcz to jednak troszkę utrudnia realizacje planów.
Rabata ze śliwami rozgrzebana, a ja w rozkroku nad nią. Chciałabym wysadzić w końcu rozplenice i inne pozostałości, doprawić ziemię dobrociami, ale ta ilość wody lecąca z niebios skutecznie mnie w tych działaniach stopuje.

Asiu - Makadamio - jednak mimo Twoich ostrzeżeń wsadziłam pstrokate derenie pod śliwy. Szukałam czegoś co rozjaśni dół rabaty, a że nie jestem biegła w botanice to postawiłam na coś co jest prezentowane na O.

Córcia sypnęła latem makiem przed płotem więc absolutnie nie wyrywam.

zdjęcie zrobione w erze przeddeszczowej.
Ogród w mieście-ogrodzie 12:25, 23 maj 2019

Do góry
kalina jap. Watanabe
Ogród w mieście-ogrodzie 12:24, 23 maj 2019

Do góry
kalina praska
...uDany ogród 12:24, 23 maj 2019

Do góry

Ogród w mieście-ogrodzie 12:23, 23 maj 2019

Do góry
kalina jap. Pink Beauty
...uDany ogród 12:22, 23 maj 2019

Do góry
Rano w stawie było zdecydowanie więcej wody niż zwykle. Zdjęcia z telefonu, ale coś widać

Ogród w mieście-ogrodzie 12:22, 23 maj 2019

Do góry
kaliny jap. Mary Milton i Popcorn
Zielony AZYL 12:21, 23 maj 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Agnieszko Maj to piękna pora roku, wszystko ruszyło, pięknie kwitnie i tak czyściutko , proszę o więcej zdjęć, pozdrawiam

Aniu witam Cię serdecznie.
Mam jeszcze takie zdjęcia, u Ciebie też widziałam kotka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies