Z racji, że upominasz się o uwagi krytyczne, to zapytam, czy koszenie tego trójkącika z trawy (powstałego przy kole z kostki) nie jest upierdliwe?
Nie wiem jak to wygląda w szerszym oglądzie, ale tu aż się prosi i likwidację okręgu i wymodelowanie rabaty w półkole.
Piękne masz te morelowe tulipany!
Pięknie wymodelowałaś kształt rabaty przy tarasie. Ma spory potencjał!
U mnie przy tarasie (też wystawa zachodnia) rosną miskanty w odmianach, odmianowa rosa rugosa, kocimiętka, jeżówki zwykłe, tulipany, bodziszek. Rabata jest z boku tarasu i bezposrednio przez okno tarasowe nie jest widoczna. To rozwiązuje problem jej nieatrakcyjności pod koniec zimy i na przedwiośniu.
Czy kochana Danusia lub ktoś z czytających forum pomoże?Bardzo proszę bo myślę, myślę i boję się podjąć decyzję, żeby nie wyrzucić pieniędzy i dołożyć roboty jak się nie uda.
Rabata wzdłuż wjazdu. Rośliny dosadzane byle jak bo musiałam je szybko gdzieś umieścić. Wrzucam zdjęcie rabaty z drugiej strony, pewnie też do przerobienia bo wolałabym zimozielone rośliny więc może coś dołożę...Danusiu proszę podpowiedz, miejsce słoneczne, strona pôłnocna, gleba piaskowa.Pozdrawiam to już druga strona wjazdu
Zdjęcia, nawet najlepsze nie oddają wrażenia jakie odniosłyśmy wszystkie na widok ogrodu Iwonki. Pudełeczko to mało powiedziane. Jak i kiedy w nim pracuje, nie mam pojęcia
Witam po dłuższej przerwie chciałam prosić Was o pomoc. Jesteśmy na etapie zmiany wyglądu działki (musimy nawieść ziemi i podszywszyć cała działkę i w związku z tym moje pytanie.Mam do zagospodarowania :
- jagody 3 szt,
- borówki 3 szt
- maliny,
- jeżyny,
- truskawki,
- poziomki,
- aronie 2 szt,
- pigwa,
- jabłoń Jonagold
- Jabłoń Gloster
- Grusza Red Faworytka,
- Śliwka Węgierka,
no i marzą mi się z 4 skrzynie na warzywa
cztery ostatnie drzewka rosną z boku domu i myślę, ze lepiej gdyby je przesadzić na tył działki , chyba tak będzie lepiej. Nie wiem tylko jak to ugryźć aby miało ręce i nogi. I jak pomieścić. Bardzo proszę Was o pomoc.
Bardzo bardzo
Wklejam mój rysunek tyłu jak to wygląda .
i sesja w ogrodzie, ale jakość kiepska, bo i pogoda do bani i z parasolem musiałam się mocować bo leje
jeszcze takie śpiący maluszek, ale rękę musiałam podłożyć żeby ostrość była ciut lepsza
Najbardziej wrażliwą rośliną z tych co hoduję jest kobea. Nie lubi wiatrów a na takie warunki naraziłam ją werandując na balkonie i zostawiając na tę noc kiedy silnie wiało. Listki zbielały i pewnie odpadną.
Przedwczoraj wsadziłam do koszy przy huśtawce, dostaną kratownice, możliwe, że je skrócę. Niech tylko się zaaklimatyzują. W tym kąciku jest wyjątkowo cicho i słonecznie. Dosadzę stipy i orlayę.
dziś cały dzień pada, więc szukałam sobie zajęć. I padło na lepienie z modeliny
tu już umocowany na druciku, bo to ogrodowe skrzaciki na kwiatkach, żeby nie było niedomówień
Szachownica perska, tak jak pisałam nie zakwitła w tym roku ale pięknie się podzieliła. Wsadziłam 6 cebulek jesienią 2017.
To ona i czosnek Red Mohican stanowią skarpety od przodu dla powojnika Stolwijk Gold. Teraz na zdjęciach widzę, że uciekł na forsycję zamiast iść po siatce.