Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:03, 12 kwi 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zapewniam Cię, że nie przenoszę moich ptaszków z miejsca na miejsce. Ja po prostu mam ich tak dużo.

Odwołuje kwokę
Ogród Małej Mi 2017 12:55, 12 kwi 2019

Do góry
Kasiu Katel, pod przywrotnika czy zawilca to ani wiadro ani miseczka nawet nie wejdzie Co zobaczyłam to utłukłam, a reszta ma używanie.. na razie nerwa złąpaął mw warzywniku bo mi nie wylazł lubczyk. Sprawdam dlaczego.. i już wiem... opuchlaki zjadły mi go do zera!!!! A że zimno to siedziały nadal w ziemi.. utłukłam ze 100 lub 200 dorosłych i tylko kilka larw było... Przekopałam jedną małą rabatę z ziołami... Wywalam truskawki, bo to też będą mi żreć ... 6 godzin wybierałam to gówno, z metra kwadratowego... czort wie ile jeszcze siedzi ich po sąsiedzku albo co przegapiłam.. Witaj nowy sezon... tęsknię do zimy. I z tego utęsknienia od rana pada śnieg..

Richie - jak jeszcze ktoś eis zgłosi to zamówię i poinformuję Cię.. na razie Kindzia się skrzyknęła z okolicznymi ogrodnikami

Kasia Katkat - oby to to.. pilnuj ją bo lubią ja różne owady.. musi być smaczna, zdarzało mi się że ja opryskiwałam bo inaczej zero liści

Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:52, 12 kwi 2019

Do góry
Fakt.

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:42, 12 kwi 2019

Do góry
tu wciąż totalna rozwałka

ale z odzyskanych kamyczków dokończyłem tę rabatę
tak mniej więcej było w 2018

w 2019 dorobiłem to

a w tym tygodniu to (o innych miejscach już nie wspomnę )

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 12:41, 12 kwi 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
tu spotyka mnie pewien zawód... ale cóż - w mieście przekrój ptaszarni jest nieco ograniczony... gość przy poidełku (raz jeszcze przyłapałam srokę )

Kasiu to raczej wrona siwa. W Polsce występują takie siwo-czarne, w Europie bywają też całe czarne. Sroka jest biało-czarna lub czarno-biała jak kto woli.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:39, 12 kwi 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Magnolie podziwiam ale tarasowe słońce to dla mnie bajka, zakochałem się w tych stokrotkach w tym sezonie

Proszę o więcej zdjęć kotów!

Wiosną już tak jest, ze się zakochujemy
i
kot rudy dla Ciebie

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 12:32, 12 kwi 2019

Do góry
tu spotyka mnie pewien zawód... ale cóż - w mieście przekrój ptaszarni jest nieco ograniczony... gość przy poidełku (innym razem też przyłapałam srokę )
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 12:31, 12 kwi 2019

Do góry
A na koniec co nieco listków

Kwiaty ŚŚ tuż tuż

To Pashmina, a ma teraz tak mikre listeczki

Grabowe listki - cudo!

I klonik
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 12:27, 12 kwi 2019

Do góry
Nowe listki rutewki (ae tej mega wysokiej i żółtawej..) podobne trochę do orlikowych w tym swoim pozawijaniu

Anemony wiosenne

To sadzony jesienią penstemon Dark Towers - bardzo jestem go ciekawa - z jednej sadzonki zrobiłam od razu chyba 8 zobaczymy co pokaże.

Rozczuliło mnie to - dzieciątko z mamą Obok rockowy Ice dance
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 12:23, 12 kwi 2019

Do góry
Wyszłam na chwilkę, bo Kaja śpi, ale mnie zimno wypędziło - jesr na maksa odstraszająco..tylko kilka fotek cyknęłam.

To najzwyklejsza jeżówka, która sobie zimowała tak jak na fotce - czyli w miarę zaciszne miejsce, duża doniczka (bo i jeżówka była spora wykopana) i tak samopas zostawiona, niezadołowana. Jak widać - pancerna roślina

Renia kiedyś pytałaś, czy tak nisko cięte lawendy mi odbijają - tu masz aktulne fotki 2 krzaczków - coś do życia się budzi

Ale! w tym roku tak jakoś chlasnęłam bez zastanowienia. Zwykle zwracałam uwagę, żeby ciąć nie niżej niż rok wcześniej, a tym razem mogłam nieco przesadzić Te akurat są młode dość, więc o nie się nie martwię, ale mam jedną lawendę, która rośnie 3 lata i widzę, że mogłam przesadzić z wyjątkowo na nią niskim cięciem - ta ledwo ledwo coś pokazała gdzieniegdzie.
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 12:22, 12 kwi 2019

Do góry
Mam jeszcze 2 dodatkowe wyzwania projektowe

Póki brzydka pogoda, nie będę próżnować i zrobię plany, a jak się poprawi to od razu będę wiedziała co robić

Wyzwanie nr 1 : obsadzenie pergoli - ten obszar przed drewnianymi żaluzjami
Ważne informacje: strona zachodnia, wietrzna, słoneczna. Chciałabym dac coś co będzie już spójne z roślinami na froncie i jednocześnie zasłoni siedzących na tarasie od wiatru - do wys. ok 2m. Może dodatkowo puścić pnącze? Mogę zabrać duży obszar trawnika, bo i tak słabo tu rośnie. Może połączyć to rzędem perovski biegnących aż od frontu wzdłuż tarasu? Do tego delikatny miskant, róże pnące na tył, a na przód dolne piętro może wykorzystać bylicę, wpleść smagliczkę?

widok od środka tarasu

a za chwilę wyzwanie projektowe nr 2
Rozpoznawanie chorób i szkodników 12:05, 12 kwi 2019

Do góry
Przy okazji zamawiania Lepinoxu z Czech dostałam przez pomyłkę taki preparat:

To ten po lewej: NeemAzal T/S, z translatora doczytałam, że jest m.in. na mszyce, zwalcza je biologicznie. Czy ktokolwiek go zna i to powtwierdzi. Mam akurat sporo mszyn na różach i przydałby mi się teraz.
Na zielonej... trawce :) 12:01, 12 kwi 2019

Do góry

Piękny ogród , jestem pod ogromnym wrażeniem
Ja dopiero zaczynam swoja przygodę ...
Mam pytanie o nazwę kul i traw pomiędzy nimi
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:39, 12 kwi 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorota ty jak kwoka przenosisz te swoje pisklaki po całym ogrodzie.

Bardzo ładnie.
Zapewniam Cię, że nie przenoszę moich ptaszków z miejsca na miejsce. Ja po prostu mam ich tak dużo.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:32, 12 kwi 2019

Do góry
Renii napisał(a)

Dorotko bardzo gustowny i elegancki koszyczek
Oj to bardzo się cieszę, bo w pierwszym odruchu nie byłam przekonana do tej dekoracji. Wczoraj byłam u Ciebie w wątku, ale tak po cichutku. Zaraz się poprawię.

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 11:32, 12 kwi 2019

Do góry
Można wysłać taki produkt ?można ,można wziąć za niego z czystym sumieniem konkretną cenę ?mozna

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:30, 12 kwi 2019

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
To będę zalewać Was teraz moją rzeczką szafirkowo tulipanową...

Śliczne. Jak mają na imię?
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:30, 12 kwi 2019

Do góry
Nallar napisał(a)

To tylko potwierdza to co napisałam wcześniej. Jesteś kopalnią pomysłów.
Ja wręcz nie nadążam za moimi pomysłami.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:28, 12 kwi 2019

Do góry
Anitka napisał(a)
Ale rozprawiłaś się z tym jałowcem. Brawo !!! Mam takie i wiem jakie są pracochłonne. Chyba jako jedyne są u mnie dwa razy strzyżone, a w sumie to pasowałoby częściej, bo szybko odrastają.

U Ciebie już do świat przygotowania i nawet śliczny koszyczek gotowy a mi dopiero dzisiaj siostra uświadomiła, że to już w przyszłym tygodniu. W jakimś niedoczasie jestem Koszyczek chyba jak zwykle w ostatnim momencie powstanie
Też cięłam tego jałowca 2 razy w roku i co raz bardziej mnie irytowała obsługa tego jegomościa. Ja powoli robię przygotowania do świąt. W ostatniej chwili chcę się przyłożyć do dekoracyjnego malowania jajek, bo chyba nie będę zakładać na wierzch serwetki, więc chcę, żeby jajka były reprezentacyjne. Co wyjdzie to zobaczymy, bo plany nie zawsze wychodzą tak jak się wymarzy.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:21, 12 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dorotko przepiękny koszyczek. Ale i dekoracje
Ja nie wiem czy w tym roku na takie rzeczy wystarczy mi czasu

Tort apetyczny
Zwykle zaczynam wcześniej przygotowania do jakichkolwiek świąt. W ostatniej chwili trudno ze wszystkim nadążyć, a u mnie kiepsko z kondycją. Za miłe słowa dziękuję.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies