Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

TAR 08:26, 03 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)
A tak, ten zapach... Nie dziwię się, że padłaś jego ofiarą;D Co do moich, to te na pniu w mniej więcej kulkę, a krzaczki ogałacam z kwiatostanów po kwitnieniu, ale są na razie na tyle małe, że szaleństwa z cięciem nie ma.
Co do dołowania, jeśli taras realnie powstanie niedługo, to dołuj, ale jeśli nie to chyba wsadziłabym do ziemi i najwyżej przesadziła...co i tak się pewnie wydarzy;D

wez mi powiedz jak to ogołocic, przecież sie zadydam z tym cieciem to akurat chyba superba nie palibin. chociaż palibin wyglada podobnie jesli chodzi o ilosc kwiatow.

UrsaMaior 08:30, 03 cze 2019

Wiesz co...ja się z moimi roślinami nie cackam. Na początku rzeźbiłam, ścinałam każdy kwiatostan osobno, a teraz jadę po całości jak leci.
Gosiek33 08:31, 03 cze 2019

też mam problem z cięciem palibinów, kiedyś widziałam cięte w kulkę nożycami do żywopłotu, gorzej jak kwiaty mają na gałązkach w głębi krzewu
TAR 08:34, 03 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)
Wiesz co...ja się z moimi roślinami nie cackam. Na początku rzeźbiłam, ścinałam każdy kwiatostan osobno, a teraz jadę po całości jak leci.

no, z tego jak zetne jak leci to nic nie zostanie zrobie na przekor wszystkiemu i nie bede go obcinac. zobaczcie, na wioskach ludzie maja pełno lilakow, nikt sie z nimi nie cacka i one chyba jako jedyne kwitna. a ja sie cackałam z tymi zwykłymi i przysłowiowa d...a dwa kwiaty w siedmiu rzędach chrzanie to, zobaczymy za rok co sie wykluje.
UrsaMaior 08:36, 03 cze 2019

TAR napisał(a)

no, z tego jak zetne jak leci to nic nie zostanie zrobie na przekor wszystkiemu i nie bede go obcinac. zobaczcie, na wioskach ludzie maja pełno lilakow, nikt sie z nimi nie cacka i one chyba jako jedyne kwitna. a ja sie cackałam z tymi zwykłymi i przysłowiowa d...a dwa kwiaty w siedmiu rzędach chrzanie to, zobaczymy za rok co sie wykluje.

Na Twoim etapie jeszcze ścinałam każdy osobno, ale to faktycznie uciążliwe.
makadamia 10:07, 03 cze 2019

Gosiu, u siebie wstawiłam zestawienie żółtego irysa z brązową tojeścią - może w tym kierunku iść z tym bodziszkiem? Takie słomkowe, zgaszone żółcie typu przywrotnik ostroklapkowy? Może sesleria jesienna albo carex amazon mist?

TAR 10:12, 03 cze 2019

posadziłam w sumie 16 hakonek na dwoch róznych stanowiskach i w dwoch różnych rodzajach gleby. Zobaczymy ktore lepiej sobie poradzą. za 2 tygodnie bedzie chyba juz widac roznice i przyrosty?
Jak sie sprawdza dokupie jeszcze, nawet męzowi sie spodobały te "czapy"
UrsaMaior 12:05, 03 cze 2019

makadamia napisał(a)
Gosiu, u siebie wstawiłam zestawienie żółtego irysa z brązową tojeścią - może w tym kierunku iść z tym bodziszkiem? Takie słomkowe, zgaszone żółcie typu przywrotnik ostroklapkowy? Może sesleria jesienna albo carex amazon mist?

Albo Red Baron...
Brzozowadzie... 14:46, 03 cze 2019

U mnie z Amazon Mist i szałwią różową...
Gosiek33 20:31, 03 cze 2019

makadamia napisał(a)

na razie zrobiłam takie zestawienie

UrsaMaior napisał(a)

Albo Red Baron...

na razie jest zielony tylko końce ma czerwienią liźnięte

Brzozowadziewczyna napisał(a)
U mnie z Amazon Mist i szałwią różową...

możesz wstawić zdjęcie?